Byłem ostatnio na geometri i okazało się że mam zły kąt pochylenia lewego koła a nie ma regulacji. Wyczytałem gdzieś że można zmodyfikować amortyzator czy cały mcperson aby można było ustawić kąt. Jak to można zrobić i czy miał ktoś z tym do czynienia i chętnie podzieli się wiedzą to bendę wdzięczny.
Jeszcze jedno. Czy jest tez możliwość jakiejś modyfikacji kąta wyprzedzenia koła.
[N15] zawieszenie-pomocy
Moderator: sergiej
- alfabox
- fanatyk nissana
- Kontakt:
Kąt pochylenia koła ustala kolumna wraz ze zwrotnicą i tam bym szukał błędu.Może któraś ze śrub skręcających kolumnę ze zwrotnicą nie jest oryginalna i jest zbyt luźna przez co kolumna nie ustala w odpowiednim kącie zwrotnicy.Sprawdź też łożysko kolumny pod maską czy jest wszystko OK.
Następną przyczyną może byś odkształcone tłoczysko amortyzatora ,który nie trzyma linii.
Może kiedyś samochód uderzył bokiem koła w krawężnik lub coś podobnego i odkształcił się wahacz lub kolumna.Trzeba zdjąć koło i sprawdzić te elementy.
Następną przyczyną może byś odkształcone tłoczysko amortyzatora ,który nie trzyma linii.
Może kiedyś samochód uderzył bokiem koła w krawężnik lub coś podobnego i odkształcił się wahacz lub kolumna.Trzeba zdjąć koło i sprawdzić te elementy.

-
- nowy na forum