[P10/WP10] zmiana pogody a ABS??
Moderatorzy: Sajmooon, janusz, Zielkq, Maniek-ol
[P10/WP10] zmiana pogody a ABS??
mam pytanie czy przy nagłej zmianie temperatury tak jak jest teraz ok - 5 st. C może coś się stać z czujnikami lub z samym abs-em gdyż po dojechaniu do pracy było wszystko oki natomiast po ok 5h ruszam i zapala mi się konrolka abs i nie działa abs... czy jest to usterka mechaniczna w jakimś z kół gdyż na osiedlu na sliskiej nawierzchni lekko mnie zarzucilo i czułem lekkie uderzenie w tylnym kole przy predkosci ok. 15-20km/h... dodam ze kontrolka zapala się po przejechanniu ok 5-10m. Gdzie moze lezec problem??
Nissan Primera P10 SR20Di
Znalazłem prawdopodobną przyczynę awarii abs-u, w prawym przednim kole czujnik abs-u czyli ten kabelek w gumowej osłonie obcierał o osłonę przegubu i się przetarł... a wiec pewnie czeka mnie wymiana, a mam pytanie czy można wyłączyć całkowicie ABS żeby tej kontrolki nie było widać?? ...
Nissan Primera P10 SR20Di
Możesz wyłączyć abs wypinając dwa bezpieczniki pod maską(są po prawej stronie) chyba 30A i 20A, żeby wyłączyć lampkę to możesz iść albo na łatwiznę i wyjąć żarówkę albo zadziałać przy sterowniku.Szerzej jest to opisane na forum na które trafisz klikając w mój podpis, szukać w dziale How to.Pozdrawiam
Do zabawy
SR20DE N/A+
SR20DE + SUPERCHARGER
SR20VE + jakieś dmuchanie
DailyCar
1.2 TSI
viewtopic.php?t=474 -> Odbudowa 100 nx
SR20DE N/A+
SR20DE + SUPERCHARGER
SR20VE + jakieś dmuchanie
DailyCar
1.2 TSI
viewtopic.php?t=474 -> Odbudowa 100 nx
-
- stały bywalec
jezeli piszesz ze abs zapala się dopiero po kilku metrach czyli gdy odpalisz auto kontrolka gaśnie.. system djagnozuje sięi nie widzi usterki zaczynasz jechachać i widzi bładny bądz wcale odczyt z któregoś koła.. o ile cię dobrze rozumiem. moze pierscienie brudne... abs lepiej naprawic jak usówac tym bardziej na zime
Nissan Primera p10 2.0 pb+lpg..... BMW E90 2.0 td .....VW T4 2.5TDI
nowe p10 sedan 2.0 95r GT ma juz silnik
p10 2.0 pb+Lpg 90r. 530 tyśi niestety od 25-02-2010 już tylko na 4 biegach
nowe p10 sedan 2.0 95r GT ma juz silnik
p10 2.0 pb+Lpg 90r. 530 tyśi niestety od 25-02-2010 już tylko na 4 biegach
abs dobry na zime ale to jest tak ze trzeba dbac ale oczywiście dobrze ze zauwazyles i zycze powodzenia
Pierwszy w polsce klub nissana Primery--->>> www.PrimeraKlub.pl Dołącz do nas juz dziś!!!