[Primera] Brak hamulca ręcznego

Moderatorzy: Sajmooon, janusz, Zielkq, Maniek-ol

Awatar użytkownika
Rysiu83
fanatyk nissana
Posty: 2093
Rejestracja: 2009-12-09, 05:39
Lokalizacja: WWL

Post autor: Rysiu83 » 2013-02-09, 18:28

I tak dźwignię musisz wykręcić żeby tą zębatkę włożyć..potem musisz obie strony metalowe dźwigni zbić coby nie były rozgięte (a na bank w tej chwili tak jest skoro wypadła zębatka),tylko licz się z tym że i tak za jakiś czas to i tak wypadnie.Zrzucasz tunel,odpinasz kostki sterowania szybami i resztę,dźwignia mocowana jest na 2 śruby a i jeszcze środkową linkę ręcznego wykręcić musisz,dużo roboty nie ma.
Po kolei..N14 GA14DE,P10 SRi,P11GT SportLine ----> :)

Tomekk
nowy na forum
Posty: 4
Rejestracja: 2013-02-04, 17:26
Lokalizacja: Syców

Post autor: Tomekk » 2013-02-09, 18:33

tunel mam zdjęty i właśnie sam ręczny został i nie wiem czy próbować jakoś to zacisnąć czy dać sobie spokój , jak odkręcę linkę to później będzie jakiś problem z naciągnięciem ?

Awatar użytkownika
Rysiu83
fanatyk nissana
Posty: 2093
Rejestracja: 2009-12-09, 05:39
Lokalizacja: WWL

Post autor: Rysiu83 » 2013-02-09, 18:42

Nie,po prostu nakrętkę skręcasz tak jak miałeś wcześniej jeśli było ok.Ja bym odkręcał linkę od dźwigni a potem wyciągał dźwignię..no ale jak masz sposób włożenia tej zębatki i zaciśnięcie tych blach wokół niej..to działaj.
Po kolei..N14 GA14DE,P10 SRi,P11GT SportLine ----> :)

Tomekk
nowy na forum
Posty: 4
Rejestracja: 2013-02-04, 17:26
Lokalizacja: Syców

Post autor: Tomekk » 2013-02-09, 18:46

Dzięki bardzo za pomoc ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hamulce”