[N15] Kontrolka silnika swieci przy zimnym silniku
Moderator: sergiej
[N15] Kontrolka silnika swieci przy zimnym silniku
witam od niedawna mam nissana i pojawił sie problem mianowicie po odpaleniu nie zgasła kontrolka z silnikem silnik nierówno pracował gdy jednak silnik sie nagrzał kontrolka zgasła
co może być tego przyczyną??
co może być tego przyczyną??
-
- aktywny forumowicz
-
- aktywny forumowicz
Dobrze. Wykasowales blad . Wiec teraz jeszcze raz zrob autodiagnostyke i zobacz czy ten blad powroci. Wydaje mi sie ze jesli dal znac o sobie juz ten czujnik to bedzie do wymiany. Wez jeszcze zmierz opor tego czujnika . powinna byc kostka na gorze od czujnika 3 pinowa . Opor mierzy sie na 2 i 3 pinie czujnika i powiniem byc w granicach 1,2 -1,5 kilooma przy 25 stopniach . Poza tym sprobuj tez przeczyscic kostke spray kontaktem (moze sie gdzies dostala wilgoc i nie zalaczylo przez jakis czas )
Dzięki sprawdze to jutro..Ale było tak jak silnik był zimny to błąd się nie chciał skasować jak się nagrzał podpiołem zworke i nie pokazywało błędu
[ Dodano: 2011-11-14, 18:42 ]
cześć zmierzyłem dzisiaj ten czujnik przy kostce było wszystko ok.. nie wiem jaka była temp ale pizdziło więc ten pomiar mógł być nie prawidłowy i pokazywało jakieś jaja
wie ktoś może gdzie idzie najtaniej kupić takie coś????
i dlaczego ta temperatura jest taka ważna?
[ Dodano: 2011-11-15, 22:49 ]
za 340 moge mieć ten czujnik byłem u mechanika się jeszcze zapytać ,i mnie pocieszył powiedział że może to by wina pompy wtryskowej . dokładnie jakiegoś tam druta w niej i nie wiem teraz co mam robić??? JEST TAM JAKIŚ SPEC!!!!

[ Dodano: 2011-11-14, 18:42 ]
cześć zmierzyłem dzisiaj ten czujnik przy kostce było wszystko ok.. nie wiem jaka była temp ale pizdziło więc ten pomiar mógł być nie prawidłowy i pokazywało jakieś jaja

wie ktoś może gdzie idzie najtaniej kupić takie coś????
i dlaczego ta temperatura jest taka ważna?
[ Dodano: 2011-11-15, 22:49 ]
za 340 moge mieć ten czujnik byłem u mechanika się jeszcze zapytać ,i mnie pocieszył powiedział że może to by wina pompy wtryskowej . dokładnie jakiegoś tam druta w niej i nie wiem teraz co mam robić??? JEST TAM JAKIŚ SPEC!!!!