Almera N16 1.5i 2003

Moderator: sergiej

ODPOWIEDZ
jumbol0801
nowy na forum

Almera N16 1.5i 2003

Post autor: jumbol0801 » 2013-11-30, 16:55

Witam,
mam taki problem że Almera przestała odpalać. Jakiś czas miała problemy na zminym silniku ale po dodawaniu gazu odpalała za pierwszym razem, jak się nie udało to już nie odpaliła aż po długim czasie lub na nastepny dzień. Na ciepłym silniku paliła bez problemu na dotyk.Wróciłem do domu i rano zonk. Kręci lekko jakby chciała zaskoczyć ale obroty idą do pierwszej kreski i nic. Podłączyłem komputer i wyskoczył błąd P0113 czyli że czujnik temperatury powietrza czy jakoś tak. Wyczyściłem przepływomierz i nic tak samo. Chciałem zczytać błąd ale nic nie idzie zrobić chyba jakiś błąd w oprogramowaniu do sprawdzania błędów.chce kupić przepływomierz ale nie wiem czy on az tak moze powodować że auto w ogóle nie chce odpalić?? w innym aucie też miałem problem z tym ale auto paliło. Prosze o pomoc i czy kupić zamiennik czy uzywke oryginalna. Pozdrawiam i dziękuję
PS Wymieniłem świece, przepływkę czujnik położenia wału. Sprawdziłem iskrę i początkowo było jej brak. Jedynie na czwartej cewce była ale na chwilę po wyciągnięciu czterech cewek iskra raz jest raz nie ma , pojawia się różnie cały czas skacze i znika i pojawia się po chwili. Co to może powodować? ps gdzie jest ecu w tym aucie?, Dziękuję i pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik”