Muli, przerywa strzela, nissan almera 1.5 16v 01r.
Moderator: sergiej
Muli, przerywa strzela, nissan almera 1.5 16v 01r.
Witam.
Jestem nowy na forum, więc prosze wybaczyć że odrazu zwracam się o pomoc. Jestem totalnie zdesperowany.
Problem z moją Alą (1.5 16v benzyna+gaz, 2001r. 3d) polega na tym, że od pewnego czasu coraz bardziej zaczynała mi mulić i przerywać niezależnie od temperatury silnika. Jak do niej wsiadałem na zimnym silniku musiałem ją przegazowywać ponad minute, żeby w ogóle zaczela wchodzić na obroty. W trakcie jazdy przerywała i muliła. Wymienilem świece i cewki mając nadzieje, że to coś z zapłonem, ale niestety nie. Czasem wyskakiwał 'check', ale też gasnął. Błąd, który sie pojawiał to "Błąd zapłonu, wypadanie zapłonu przypadkowe" - coś podobnego.
Oddalem ją dziś do mechanika, który przeglądnął rozrząd, czujnik położenia wału, cewki, świece, odebrałem auto w jeszcze gorszym stanie, teraz już tylko się toczy, a z wydechu mocno dymi przy gazowaniu. Ledwo przejechałem 2km do domu.
Czy ktoś może mi podpowiedzieć co jest mojej kochanej Ali ?
Jestem nowy na forum, więc prosze wybaczyć że odrazu zwracam się o pomoc. Jestem totalnie zdesperowany.
Problem z moją Alą (1.5 16v benzyna+gaz, 2001r. 3d) polega na tym, że od pewnego czasu coraz bardziej zaczynała mi mulić i przerywać niezależnie od temperatury silnika. Jak do niej wsiadałem na zimnym silniku musiałem ją przegazowywać ponad minute, żeby w ogóle zaczela wchodzić na obroty. W trakcie jazdy przerywała i muliła. Wymienilem świece i cewki mając nadzieje, że to coś z zapłonem, ale niestety nie. Czasem wyskakiwał 'check', ale też gasnął. Błąd, który sie pojawiał to "Błąd zapłonu, wypadanie zapłonu przypadkowe" - coś podobnego.
Oddalem ją dziś do mechanika, który przeglądnął rozrząd, czujnik położenia wału, cewki, świece, odebrałem auto w jeszcze gorszym stanie, teraz już tylko się toczy, a z wydechu mocno dymi przy gazowaniu. Ledwo przejechałem 2km do domu.
Czy ktoś może mi podpowiedzieć co jest mojej kochanej Ali ?
Ciekawy artykuł, ale to nie to, przy zakupie auta robiłem test i przy wydechu Pan ze stacji diagnostycznej powiedział, że można spać i tym oddychać takie czyste
.
Kolor ma biały dym, zastanawiam się czy to może jest niespalone paliwo po tym jak ciągle trzymałem gaz do spodu, żeby go przegazować a auto nie wchodziło nawet na 2tys obrotów.
Może przyczyną tego zamulenia, braku mocy, strzelania jest moduł kontrolujący cewki ?

Kolor ma biały dym, zastanawiam się czy to może jest niespalone paliwo po tym jak ciągle trzymałem gaz do spodu, żeby go przegazować a auto nie wchodziło nawet na 2tys obrotów.
Może przyczyną tego zamulenia, braku mocy, strzelania jest moduł kontrolujący cewki ?
biały jak para .. czy biały jak "śmietana" ?,. Jeśli to drugie to sprawdź czy nie znika Ci chłodziwo.. i czy masz "masło" pod korkiem oliwy.pkNd pisze:biały dym
Jeśli tak .. to prawdopodobnie uszczelka pod głową .. Jeśli dym jest jak "para" to raczej wsio ok . i trza szukać min. przy zapłonie.
paliwo czuć i dymi na czarnopkNd pisze:niespalone paliwo
Jeszcze sprawdź czy czasem LPG nie przepuszcza i nie podaje Ci i PB i LPG jednocześnie
W takim przypadku auto szarpie, ma problemy z wejściem na obroty (zbyt bogata mieszanka)
Uważaj blabla na ZUOOOOOOOO
JEST:Scubzowy SilverFlea
JEST:Mżonkowy Biały SSS:)
BYŁO: Mżonkowa Biała "Beza"
JEST:Scubzowy SilverFlea
JEST:Mżonkowy Biały SSS:)
BYŁO: Mżonkowa Biała "Beza"
Zakręć gaz na butli przy wielozaworze. Wypal cały gaz aż samochód zgaśnie i nie będzie już chciał pracować na LPG. Wtedy pojeździsz na benzynie i będziesz znał opowiedz.pkNd pisze:Jak sprawdzić, czy pb i lpg nie są podawane jednocześnie?
Jak dawałem auto do gaziarza z tym problemem to przepatrzył wszystko i uznał, że nie ma problemu z instalacją i to co innego.
Od siebie dodam, że auto lepiej codzi na lpg niz na pb.
Części P11 GT
viewtopic.php?p=371041#371041
viewtopic.php?p=371041#371041