zakupilem pare dni temu nissana almere 1.4 75km i przymierzam sie do wymiany wszystkich filtrow oleju itd. mam jednak problem bo auto kupilem od handlarza ze wzgledu na korzystna cene i zdrowy silnik (czego nie moge powiedziec o blacharce:) i stad moje pytanie jaki olej wlac? nie wiem na jakim obecnie auto jezdzi bo nie handlarz nie wie wiec mam nie male zadanie. boje sie ze wleje mu 10w40 a jezdzil na mineralnym wyplucze mi go i zacznie cieknac! jakie macie sugestie. chcialbym mimo wszystko zalac go shellem wlasnie 10w40 jak to japoniec to mysle ze dobrze podejdzie. auto kupilem bo niestety rozbilem swoje BMW e46 i zamierzam tym pojezdzic z rok albo 1.5 poki nie kupie czegos lepszego. lubie miec auto sprawne i wszystko wymienione jak nalezy zeby ciagle nie grzebac. zakupiona almerka ma naprawde ladna prace silnika pali na dotyk i w ogóle nie slychac silnika. nic nie trzesie nie puka sprawdzana na stacji diagnostycznej. dlatego nie chcialbym jej zaszkodzic chodzi mi o serce czyli silnik. z gory dzieki za wszystkie sugestie