Wymiana oleju-jaki olej przy przebiegu 210tys?

Moderator: sergiej

Zablokowany
tomiwoli
nowy na forum

Wymiana oleju-jaki olej przy przebiegu 210tys?

Post autor: tomiwoli » 2013-01-28, 13:37

witam forumowiczow!
zakupilem pare dni temu nissana almere 1.4 75km i przymierzam sie do wymiany wszystkich filtrow oleju itd. mam jednak problem bo auto kupilem od handlarza ze wzgledu na korzystna cene i zdrowy silnik (czego nie moge powiedziec o blacharce:) i stad moje pytanie jaki olej wlac? nie wiem na jakim obecnie auto jezdzi bo nie handlarz nie wie wiec mam nie male zadanie. boje sie ze wleje mu 10w40 a jezdzil na mineralnym wyplucze mi go i zacznie cieknac! jakie macie sugestie. chcialbym mimo wszystko zalac go shellem wlasnie 10w40 jak to japoniec to mysle ze dobrze podejdzie. auto kupilem bo niestety rozbilem swoje BMW e46 i zamierzam tym pojezdzic z rok albo 1.5 poki nie kupie czegos lepszego. lubie miec auto sprawne i wszystko wymienione jak nalezy zeby ciagle nie grzebac. zakupiona almerka ma naprawde ladna prace silnika pali na dotyk i w ogóle nie slychac silnika. nic nie trzesie nie puka sprawdzana na stacji diagnostycznej. dlatego nie chcialbym jej zaszkodzic chodzi mi o serce czyli silnik. z gory dzieki za wszystkie sugestie :-D

Awatar użytkownika
sergiej
fanatyk nissana

Post autor: sergiej » 2013-01-28, 13:44

kolego istnieje juz temat o wymianie oleju ...

po zarejestrowaniu sie na forum nalezy przeczytac regulamin

nastepnie uzyc opcji szukac i jak byk wyskoczy temat np taki

wymiana oleju N15 na jaki

nastepnie tam zadac pytanie na ktore to uzyskasz odpowiedz ze najlepiej do silnikow z rodziny GA14/16 nadaje sie olej 10w40 a ja osobiscie polece Ci Motula przy 240 tys km auto ani grama oleju nie bierze ... i jesli taki olej byl lany to nie zmieniaj wiecej w wyzej wymienionym temacie

Zablokowany

Wróć do „Silnik”