Witam wszystkich.
Od niedawna jestem posiadaczem n15, wszystko wydaje sie ok, ale nurtuje mnie jedną sprawa...
Bywa, że ciężko sie wbija jedynkę, napewno trudniej niż np. 3. Wtedy wciskam sprzeglo i próbuje ponownie. Najczęściej wchodzi. Podobnie że wstecznym.
Zauważyłem jeszcze cos... Jadąc np. 50 i skrecajac-biegi wchodzą leciutko, nawet skoku nie czuć, pewnie wtedy jest przechylony silnik i lekko wchodzą. Z drugiej strony myślę, że ma to jakis cel i gdyby tak lekko wchodziły bez przechylu to skrecajac w druga stronę mógłbym nie wbić żadnego biegu:)
Bardzo prosze bardziej doświadczonych użytkowników n15 o wypowiedź jak u Was jest z 1 i wstecznym biegiem.
[N15] Pierwszy i wsteczny bieg.
Moderatorzy: Seba WWA, sergiej
- sergiej
- fanatyk nissana
wsteczny czasem nie wchodzi i to normalne w nissanie ...trzeba sprzeglo wycisnac jeszcze raz ...proponuje wymiane oleju w skrzyni ...napewno pomoze ...kolega stosowal jeszcze preparat do skrzyn firmy XADO reklamowany na forum ...tez ponoc pomaga ...
[ Dodano: 2012-06-20, 17:37 ]
a tak poza tym to proponuje uzywac opcji szukaj ...a znajdziesz podobne tematy ...i zapewne odpowiedzi na swoje pytania
viewtopic.php?t=7628&highlight=wsteczny+bieg
viewtopic.php?t=7381&highlight=wsteczny+bieg
[ Dodano: 2012-06-20, 17:37 ]
a tak poza tym to proponuje uzywac opcji szukaj ...a znajdziesz podobne tematy ...i zapewne odpowiedzi na swoje pytania
viewtopic.php?t=7628&highlight=wsteczny+bieg
viewtopic.php?t=7381&highlight=wsteczny+bieg