Nissanmaniaku! Prosimy o nieblokowanie reklam!    

Utrzymujemy nasze forum z małych reklam pojawiających się między postami.

Prosimy o wyłączenie blokowania reklam na naszym forum.

Dziękujemy!

[N15] Problem z układem wydechowym, brak katalizatora, ból g

Moderatorzy: Seba WWA, sergiej

Slawek189
nowy na forum

[N15] Problem z układem wydechowym, brak katalizatora, ból g

Post autor: Slawek189 » 2011-10-06, 17:31

Hej
Byłem u mechanika jednego i drugiego okazuje się że mam do wymiany cały układ wydechowy oprócz tłumika końcowego, na początku myślałem że tłumik środkowy wystarczy lecz się myliłem.
W dodatku okazuje się że nie posiadam katalizatora końcowego na łączeniu rura kolektorowa ->Katalizator->Środkowy tłumik, tylko jest rurka zwykła wspawana... a ja się zastanawiałem ponad tydzień skąd ten metaliczny dzwięk...
W dowodzie rejestracyjnym mam wbity 1.6 KAT, nie mam pojęcia co tu zmontować, mechanik też taki nie ogarnięty zbytnio, po prostu muszę wymienić wydech od tłumika środkowego do kolektora ssącego i skołować coś w miejsce Kata bo boje się że przeglądu mi nie podbiją.
Co tu można wykonać? Skąd wziać te przednia rure wylotową, co zrobić w tej sytuacji, almery na szrocie nie spotkam, chyba że dało by się to zmontować z jakiegoś innego nissana np. 100nx, primery czy też sunny.
Pomoże mi ktoś? sam nie ogarniam dobrze tego tematu a muszę zrobić ten samochód do jazdy.
Myślę, że jakoś wytłumaczylem to co chciałem przekazać, ale jeśli się mylę to mogę to przedstawić inaczej.

Pomoże mi ktoś ?:P

Awatar użytkownika
sergiej
fanatyk nissana

Post autor: sergiej » 2011-10-06, 18:50

sa tlumiki przelotowe w kszatalcie katalizatora na allegro ...dopasuj sobie srednice rur dolotowej i wylotowej i wspawaj zamontuj co kolwiek mechanik bedzie wiedzial co zrobic ...a jak nie wie to go zmien bo z tego co piszesz to jakas masakra

Slawek189
nowy na forum

Post autor: Slawek189 » 2011-10-06, 19:49

Słuchaj, chodzi mi o taką rurę kolektorową, do almery(na fotce jest z Vectry), niekoniecznie z tłumikiem/katem.
Obrazek

Ta atrapa katalizatora łączy się z tłumikiem środkowym, o to mi chodzi 8-)
Nic nie mogę znależć :-|
Najlepiej pasowała by mi używana w dobrym stanie od innego modelu, byle by była dopasowana.
Im mniej wiesz, tym lepiej śpisz.

Awatar użytkownika
alfabox
fanatyk nissana
Kontakt:

Post autor: alfabox » 2011-10-06, 20:26

Slawek189, napisz lub zadzwoń do Bydzi.

P.H.U.NISSCAR Maciej Morzyński
85-734 BYDGOSZCZ
ul Boczna 14
tel./fax 052/342 53 25
0601 61-76-76
nisscar@wp.pl

Ja zawsze się u niego zaopatruję.Ma części nowe i używane do nissanów.
Może dorwiesz cały wydech w dobrej cenie ;-) ;-)
ObrazekObrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Almera”