Mam pytanie z kategorii aptekarskich, bo i sama kwestia problemem w zasadzie nie jest. Od kiedy jestem właścicielem Almery dwa razy wymieniałem klocki, w obu przypadkach niespecjalnie wiedząc jak konkretnie powinienem postąpić potem z blaszką, którą ambitnie nazywamy Czujnikiem Starcia Klocka. Generalnie jest kilka sposobów na jej ustawienie i nie bardzo mogę dostrzec coś, co wskazałoby jednoznacznie na prawidłowy sposób. Próbowałem różnych i efekt zawsze był ten sam - ikona błędu czas, raz krótszy, raz dłuższy, kuła mnie w oczy, by po jakimś czasie odpuścić. Czasami dość długim, co mnie irytowało niezmiernie, ale to potraktowałem jako ustawienia jednoznacznie nietrafione. Pozostaje kilka dość odmiennych, gdy niby działa tak samo, choć na mój chłopski rozum w jednym tylko powinno.
Do rzeczy - jest jedno konkretne ustawienie jakie powinienem tu zapodać? Jeżeli tak, to pewnie lepiej od opisy podziałała by tu fotografia takowego. Szkoda byłoby w ten sposób w którymś momencie czujnik ten nieopacznie unieszkodliwić, miewam zły zwyczaj słuchać muzyki dość głośno, aby rzeczy gorsze od klocków zagłuszyć, na wszelki lepiej niech działa.
[N15] Almera N15, wymiana klocków
Moderatorzy: Seba WWA, sergiej
[N15] Almera N15, wymiana klocków
Ostatnio zmieniony 2013-02-20, 11:26 przez Costly, łącznie zmieniany 1 raz.
Lepiej nic nie mówić, niż głupio milczeć.