Nissanmaniaku! Prosimy o nieblokowanie reklam!    

Utrzymujemy nasze forum z małych reklam pojawiających się między postami.

Prosimy o wyłączenie blokowania reklam na naszym forum.

Dziękujemy!

[N15] Almera N15, wymiana klocków

Moderatorzy: Seba WWA, sergiej

Costly
nowy na forum

[N15] Almera N15, wymiana klocków

Post autor: Costly » 2013-02-16, 02:59

Mam pytanie z kategorii aptekarskich, bo i sama kwestia problemem w zasadzie nie jest. Od kiedy jestem właścicielem Almery dwa razy wymieniałem klocki, w obu przypadkach niespecjalnie wiedząc jak konkretnie powinienem postąpić potem z blaszką, którą ambitnie nazywamy Czujnikiem Starcia Klocka. Generalnie jest kilka sposobów na jej ustawienie i nie bardzo mogę dostrzec coś, co wskazałoby jednoznacznie na prawidłowy sposób. Próbowałem różnych i efekt zawsze był ten sam - ikona błędu czas, raz krótszy, raz dłuższy, kuła mnie w oczy, by po jakimś czasie odpuścić. Czasami dość długim, co mnie irytowało niezmiernie, ale to potraktowałem jako ustawienia jednoznacznie nietrafione. Pozostaje kilka dość odmiennych, gdy niby działa tak samo, choć na mój chłopski rozum w jednym tylko powinno.

Do rzeczy - jest jedno konkretne ustawienie jakie powinienem tu zapodać? Jeżeli tak, to pewnie lepiej od opisy podziałała by tu fotografia takowego. Szkoda byłoby w ten sposób w którymś momencie czujnik ten nieopacznie unieszkodliwić, miewam zły zwyczaj słuchać muzyki dość głośno, aby rzeczy gorsze od klocków zagłuszyć, na wszelki lepiej niech działa.
Ostatnio zmieniony 2013-02-20, 11:26 przez Costly, łącznie zmieniany 1 raz.
Lepiej nic nie mówić, niż głupio milczeć.

vixo
fanatyk nissana

Post autor: vixo » 2013-02-16, 09:19

Blaszka - akustyczny czujnik zużycia się klocka :D
W10 2.0SLX-sold
P10 2.0eGT-crash
P10 2.0eGT-race
P10 1.6SRI-sold
P10 2.0eGT-sold
P10 2.0LX-daily
P10 1.6 SRI-crash
N14 GTI-sold