[N15] luzna szyba w drzwiach
Moderatorzy: Seba WWA, sergiej
[N15] luzna szyba w drzwiach
witam ,czy ktos naprawial uszczelke szyby w drzwiach przednich,mam taki problem ze gdy szyba jest uchylona szyba jest luzna w prowadnicach i goni na boki,denerwujace jest kiedy zamyka sie drzwi a ona sie trzaska.
-
- aktywny forumowicz
-
- aktywny forumowicz
- Modzelitto
- fanatyk nissana
Oczywiście że można! Ja uporałem się z tym tak, że ścisnąłem kombinerkami prowadnice w kilku miejscach. Oczywiście z wyczuciem, bo można zrobić tak, że szyba w ogóle nie będzie chciała się zamknąć
Wymaga to niestety rozebrania całych drzwi, wymontowania kilku mechanizmów, itp. I potrzeba do tego małych, sprytnych kombinerek 

QG15+

uszczelki sa w miejscu gdzie widzisz szybe jak jest zamknięta, a prowadnica jest wewnętrz drzwi i wymiana uszczelek nie pomoże na koleboczacą się szybę.gery pisze:ja moze zaloze inne uszczelki do prowadnic w bokach drzwi
[ Dodano: 2012-09-24, 15:16 ]
moze być dobry patentModzelitto pisze:Oczywiście że można! Ja uporałem się z tym tak, że ścisnąłem kombinerkami prowadnice w kilku miejscach. Oczywiście z wyczuciem, bo można zrobić tak, że szyba w ogóle nie będzie chciała się zamknąć Wymaga to niestety rozebrania całych drzwi, wymontowania kilku mechanizmów, itp. I potrzeba do tego małych, sprytnych kombinerek

Dark Shadow
-
- aktywny forumowicz