[N15] Stuki z lewej strony "przodu"...
Moderatorzy: Seba WWA, sergiej
[N15] Stuki z lewej strony "przodu"...
Od pewnego czasu zaczął dochodzić do moich uszu dziwy odgłos jakby stukania, naprężania się czegoś etc. gdzieś z okolicy lewej przedniej strony samochodu. Z początku myślałem że to może być filtr od gazu stukający o maskę od spodu ale to nie to. Dolne tuleje wahacza miałem wymieniane ale to i tak nie taki dźwięk bo podczas jazdy po nierównościach by się tłukło. Dodam że słychać go tylko podczas ruszania bez względu na podłoże.Co to może być?
Zawias w drzwiach jest ok
Od jakiegoś czasu (ok 2 mc-y) wracając z pracy pewna mniejszość społeczna organizuje blokadę drogi (mniejsza o co ale powód jest tak debilny jak i oni) zawsze o 16 czyli wtedy gdy kończę robotę. Policja zorganizowała objazd przez totalne zadupie z kraterami księżycowymi i to jest powodem mojej dolegliwości.Coś w zawieszce dostało w dupsko widocznie i trzeba to zdiagnozować.Sprawdzę wszystkie wymienione przez Was opcje.

Zrob taki test.Od pewnego czasu zaczął dochodzić do moich uszu dziwy odgłos jakby stukania, naprężania się czegoś etc. gdzieś z okolicy lewej przedniej strony samochodu. Z początku myślałem że to może być filtr od gazu stukający o maskę od spodu ale to nie to. Dolne tuleje wahacza miałem wymieniane ale to i tak nie taki dźwięk bo podczas jazdy po nierównościach by się tłukło. Dodam że słychać go tylko podczas ruszania bez względu na podłoże.Co to może być?
Skrec troche kola i zwawo rusz na wstecznym, szczegolnie na tzw. "kocich lbach". Jesli ten sam dzwiek bedzie nasilony, masz odpowiedz - sworzen wahacza.
Wiem, że masz benzynę, ale coś napiszę. W dieslu 2.0 w N15 i Sunnym często wyrabia się tylna poduszka układu napędowego, czego objawem jest stukanie przy ruszaniu do tyłu, zwłaszcza ostrym. Może wyrobiła ci się jakaś poduszka np lewa przednia bo w benzynie chyba są 2 przednie? Wzrokowo mogą być dobre ale guma może się za mocno poddawać.
Pozdrawiam!
Pozdrawiam!
-
- wiem o czym pisze