[N15] Spryskiwacze mgłowe
Moderatorzy: Seba WWA, sergiej
- shalashaska
- nowy na forum
[N15] Spryskiwacze mgłowe
Witam.Już od dawna byłem zainteresowany czymś takim w mojej almerze i dziś nabyłem spryskiwacze od C3 w salonie citroena za 28zł komplet, nie ma sensu przeplacać na allegro.Owe spryskiwacze mgłowe wchodzą dość luźno w otwory na masce ale wystarczy je cofnąć w stronę chłodnicy a następnie przewód zasilania dociągnie dalej i bedzie się trzymać.A jeśli ktoś jest trochę kumaty i ma smykałkę to wystarczy że dotnie sobie z jakiegoś sztucznego tworzywa podkładkę/zatrzask z otworem wewnątrz i od strony silnika zatrzaśnie skuteczniej ten spryskiwacz i wsio.Co do działania i skuteczności to jestem zachwycony.Polecam
Również mam takie gadżety na masce i spisują się one znakomicie. Co prawda kupione 2 miesiące temu i z alledrogo.
Myślę też nad jakąś wydajniejszą pompką aby podnieść ciśnienie abym nie widział nic (sama piana na szybie) jak psiknę.
Jakieś pomysły z jakiego auta taką wziąć? Czy dołożyć druga taka samą?
Myślę też nad jakąś wydajniejszą pompką aby podnieść ciśnienie abym nie widział nic (sama piana na szybie) jak psiknę.
a czemu sik ma usunać wiec niz mgiełka? przecież płyn leci ten sam i taka sama ilośćPopekx pisze:A czy nie przeszkadza Wam, ze mgielka nie usunie niektorych zabrudzen tak jak SIK? P:
wrzuci ktos fotke na aucie?
Do Suzuki tez wkładają od C3
http://moteo.pl/forum/Poprawienie-dyszy ... iwaczy-191
Do Accorda też
http://www.accordklubpolska.pl/viewtopi ... c&start=30
Ostatnio zmieniony 2010-02-27, 10:42 przez vulture30, łącznie zmieniany 2 razy.
- shalashaska
- nowy na forum
http://moto.allegro.pl/item945927604_po ... skoda.html
A gdyby jeszcze zamontowac taka pompke jak w linku wyzej? Czy daje ona wieksze cisnienie jak seryjna?
A gdyby jeszcze zamontowac taka pompke jak w linku wyzej? Czy daje ona wieksze cisnienie jak seryjna?
- hansior
- doświadczony forumowicz
Od jakiego auta dopasowałeś te spryskiwacze? . Bo także takiego bajeru szukałem ale były tylko do P10 i P11 . Jakimś linkiem poratujesz?ciapek pisze:Również mam takie gadżety na masce i spisują się one znakomicie. Co prawda kupione 2 miesiące temu i z alledrogo.
CENTO & NYSKA
SPRZEDAM 4 OPONKI 175/65r14 Dębica Furio
SPRZEDAM 4 OPONKI 175/65r14 Dębica Furio
siema dawno nie zaglądałem w ten temat
kupiłem o takie
spryskiwacze
zapłaciłem chyba około 40zł z wysyłką.
niby są do P10 i P11 ale do słonecznika też pasują i wyglądają jak oryginały.
po wypłacie rozlejże się za tymi pompkami.
kupiłem o takie
spryskiwacze
zapłaciłem chyba około 40zł z wysyłką.
niby są do P10 i P11 ale do słonecznika też pasują i wyglądają jak oryginały.
po wypłacie rozlejże się za tymi pompkami.
W N14 żadnych przeróbek wyjmujesz stare (trzymają jak diabli) i wkładasz te nabyte mgiełki razem z gumowymi podkładkami co były/są pod zwykłymi sikaczami. jak założysz trzeba je przesunąć w stronę szyby alby sie zaklinowały.
Czas pracy 20min. z przerwą na papieroska. i myślenie jak to czarostwo wyciągnąć z maski
Czas pracy 20min. z przerwą na papieroska. i myślenie jak to czarostwo wyciągnąć z maski
- shalashaska
- nowy na forum
Dzisiaj listonosz przyniósł pompki do BMW 2x, po sztuce na spryskiwacz.
Dobra sprawdziłem sik na starych jest zajebisty woda leci parabolicznie na odległość ok 5m. spryskiwacz był na wysokości metra woda opada przy ok 4m.
Na mgłowych aż tak nie leci ale tam jest rozproszony, a o to chodzi i też ostro daje.
Nagram filmik to sobie zobaczycie
Dobra sprawdziłem sik na starych jest zajebisty woda leci parabolicznie na odległość ok 5m. spryskiwacz był na wysokości metra woda opada przy ok 4m.
Na mgłowych aż tak nie leci ale tam jest rozproszony, a o to chodzi i też ostro daje.
Nagram filmik to sobie zobaczycie
Odgrzeje kotleta stworzyłem takie cudo, każdy spryskiwacz na osobnym silniczku ori nissana pryska jak wściekłe przy 160km/h płyn trafia w 1/3 szyby.miejsca jest akurat na 3 pompke.
taka ciekawostka najmocniejsza pompa jest w Skodzie Octavii która ponad 4 ltr. płynu wywali ze zbiornika w 30 sekund jest to pompka do reflektorów (wysokociśnieniowa) gdzie na wężyku do dyszy spryskiwacza jest regulator, żeby przy paru siknięciach nie dolewać płynu bo się skończył
taka ciekawostka najmocniejsza pompa jest w Skodzie Octavii która ponad 4 ltr. płynu wywali ze zbiornika w 30 sekund jest to pompka do reflektorów (wysokociśnieniowa) gdzie na wężyku do dyszy spryskiwacza jest regulator, żeby przy paru siknięciach nie dolewać płynu bo się skończył
- Modzelitto
- fanatyk nissana
- komorokoro
- fanatyk nissana
- Kontakt:
- Modzelitto
- fanatyk nissana
Kolego masz racje, obdzwoniłem kilka salonów i ceny ok 25zł szt.
Zacząłem szukać i znalazłem dysze z uniwersalnym mocowaniem za 57zł na stonce spryskiwaczemglowe.pl.
Niewiele droższe i nie muszę nic rzeźbić.
Zamontowałem i gitara, nic się nie ruszają, podłożyłem tylko cieniutą podkładkę z przodu żeby wyżej podawały.
Zacząłem szukać i znalazłem dysze z uniwersalnym mocowaniem za 57zł na stonce spryskiwaczemglowe.pl.
Niewiele droższe i nie muszę nic rzeźbić.
Zamontowałem i gitara, nic się nie ruszają, podłożyłem tylko cieniutą podkładkę z przodu żeby wyżej podawały.
Pozdrawiam Gregor
Nissan Almera
Nissan Almera
Po 2 latach używania mgłowych przeprosiłem seryjne spryskiwacze bo coś tam je bolało i nie chciały dobrze pryskać, zapchane raczej nie są, pompki sprawne, po zmianie i dobrym ustawieniu w czasie jazdy 140+ płyn leci na przednią szybę do tam gdzie są ustawione dysze jednak mniejszy otwór wylotowy jest lepszy bo układ ma większe ciśnienie. Co ciekawe spryski mgłowe były VDO więc chyba dobre a tu taki zonk.
Myślę, że najlepszym rozwiązaniem są ori lecz każdy na osobnej pompce.
Myślę, że najlepszym rozwiązaniem są ori lecz każdy na osobnej pompce.