Nissanmaniaku! Prosimy o nieblokowanie reklam!    

Utrzymujemy nasze forum z małych reklam pojawiających się między postami.

Prosimy o wyłączenie blokowania reklam na naszym forum.

Dziękujemy!

Brak mozy powyżej 4 Tys obr Co to może być

Moderatorzy: Seba WWA, sergiej

kacenty
nowy na forum

Brak mozy powyżej 4 Tys obr Co to może być

Post autor: kacenty » 2012-08-28, 23:26

Witam mam taki problem że po przełączeniu na benzynkę auto sie zbiera i powyzej 4 4.5 tys zaczyna rtracić moc, zdarza się to ale nie zawsze. na gazie nie mam takich problemów co to może być ?

Awatar użytkownika
BaSsGrU
fanatyk nissana

Post autor: BaSsGrU » 2012-08-29, 07:59

do wyczyszczenia przepustnica i przepływka która znajduje się w przepustnicy, najpierw sprubuj spraya czysczącego do gaźników i przepustnic, jak nieda rady to ostrożnie wykręć przepływomierz z przepustnicy i wyczyść go tylko bądź ostrożny bo łatwo go zniszczyć.
Dark Shadow

Awatar użytkownika
sergiej
fanatyk nissana

Post autor: sergiej » 2012-08-29, 09:34

napewno przeplywomierz ...i oby tylko czyszczenie wystarczylo ...jak nie pomoze to wymiana

dszywala
nowy na forum

Re: Brak mozy powyżej 4 Tys obr Co to może być

Post autor: dszywala » 2012-08-29, 14:25

kacenty pisze:Witam mam taki problem że po przełączeniu na benzynkę auto sie zbiera i powyzej 4 4.5 tys zaczyna rtracić moc, zdarza się to ale nie zawsze. na gazie nie mam takich problemów co to może być ?
Mogły rozjechac się mapy paliwowe jeśli ktos grzebał przy gazie nieumiejętnie jest źle wyregulowany itp. Odłącz klemę od akumulatora na pełne 24 godziny jeżeli masz taka możliwość. Przez pierwsze x kilometrów powinien zaadaptować sobie nowe mapy. U mnie tak było, od 3tys na benzynie nie jechał, objaw był taki jakby nie dostawał paliwa, myślałem że złapał syfu z baku bo przecież nie ma filtra paliwa z N16 albo pompa paliwa siada. Całe szczęście w końcu wyskoczył check i błąd: zbyt bogata dawka paliwa..

pozdr

ODPOWIEDZ

Wróć do „Almera”