Almera N15 1999 CD20E gotuje wode. Pomocy.
Moderatorzy: Seba WWA, sergiej
Almera N15 1999 CD20E gotuje wode. Pomocy.
Witam mam problem kupiłem almerę za dobrą kasę ale ponieważ bulgotało w zbiorniku wyrównawczym wymieniłem uszczelkę pod głowicą dla pewności razem z głowicą z silnika który mi został i pracował super, po wymianie bulgotanie ustało ale jak trochę pochodzi to gotuje wodę i temperatura dochodzi do max a w kabinie z nawiewów leci zimne powietrze a przy elemencie od hydrauliki przy głowicy zrobiła się niewielka dziura na wężu(od wytwarzającego się ciśnienia) i wywala płyn. poza tym jak silnik chodzi to obydwa węże od chłodnicy robią się twarde jakby tam ciśnienie rosło. Po za tym przy pompie tam przy bloku jest kostka do której nie ma żadnego przewodu elektrycznego podpiętego przy sunnym którego ma mój szwagier jest ta kostka podpięta a u mnie jej nie ma na elektryce, poza tym jak włączam stacyjkę nie zaświeca się kontrolka od oleju (zaświeci się morze raz na 50razy), ta wersja miała klimę ale została zdemontowana przez poprzedniego właściciela i wygląda jakby w elektryce ktoś coś popier..... poza tym jak silnik chodzi na wolnych obrotach i wcisnę guzik od klimy i włączę nawiew na któryś z biegów obroty rosną do 1000-1100. Jaka morze być przyczyna tego gotowania wody??? Przepraszam może chaotycznie to napisałem ale inaczej nie umiałem dobrać słów
Bardzo proszę o jakąś pomoc ponieważ nie chce oddawać auta do mechanika bo mam złe doświadczenia z różnymi fachowcami. Pozdrawiam.

-
- aktywny forumowicz
Witam przyczyna usunięta termostat był ok ale uszczelka którą założyłem była do dupy maiłem przedmuchy ale wężyk pomiędzy chłodnicą a wyrównawczym był zgięty i nie było widać że bombluje w wyrównawczym, kupiłem Ajuse wieloblaszkową i jest git. Dzięki wszystkim za pomoc ale pojawił się nowy problem silnik strasznie głośno i dziwnie pracuje jak jakiś traktor z ZSRR wchodzi na obroty normalnie wolne też trzyma w granicy 900 poza tym przy odpalaniu przez chwile zadymi na czarno a później na biało kopci i olej był zmieniany razem z filtrem oleju nie bierze. Już głowy nie mam do tego silnika. Będę wdzięczny za każdą pomoc.