[P11/WP11] Pukanie w prawym kole
Moderatorzy: Sajmooon, janusz, Zielkq, Maniek-ol
- Damianuss33
- wiem o czym pisze
[P11/WP11] Pukanie w prawym kole
Witam.
Ostatnio mechanik robił mi całe zawieszenie. Po przejechaniu około 1000 km zaczeło coś piszczeć a po pożniejszym czasie stukać na dołkach ( i to mocno), takie gruchotanie. Amortyzatory były wymieniane, odgłos słychać na górze w prawym kole. Odkręcałem koło i sprawdziałem i wszystko jest dobrze, wahacz i inne części też. Podejrzewam poduszkę i łożysko amortyzatora bo odgłos jest z góry. Jak myślicie ?
Ostatnio mechanik robił mi całe zawieszenie. Po przejechaniu około 1000 km zaczeło coś piszczeć a po pożniejszym czasie stukać na dołkach ( i to mocno), takie gruchotanie. Amortyzatory były wymieniane, odgłos słychać na górze w prawym kole. Odkręcałem koło i sprawdziałem i wszystko jest dobrze, wahacz i inne części też. Podejrzewam poduszkę i łożysko amortyzatora bo odgłos jest z góry. Jak myślicie ?
- Damianuss33
- wiem o czym pisze
Ale jak został sprawdzony? Wyjęty? Miałem taki przypadek, że na aucie sprawdzony wahacz zero luzu a coś stukało cały czas. Po wyjęciu okazało się, że luz był na mniejszej tulei i nie dało się tego na aucie zdiagnozować.
Ostatnio zmieniony 2017-09-15, 10:05 przez ulisses, łącznie zmieniany 1 raz.
- Damianuss33
- wiem o czym pisze
- Damianuss33
- wiem o czym pisze