mimier pisze:masz jakiś dostęp do dokumentów czy to jest auto po prostu od kolekcjonera czy może długo stało w salonie na wystawce?
Mam książkę serwisową itd, auto na bieżąco serwisowane w serwisie Toyoty, raczej nie było od kolekcjonera, z tego co w drodze powrotnej wyczytałem, to gościu był z 1933roku
mimier pisze:Ps. A co będzie z K10? Jakie to auto będzie miało przeznaczenie? Będziesz ją reanimował czy pójdzie na handel?
Zamiar był by drugie auto było do sprzedania, miałem oglądać 2 Sunny 1.4, ale było już za późno i nie miałem szansy pooglądać, to było pierwsze znalezione ogłoszenie szukanego auta na sprzedaż, ale zostało na koniec. Teoretycznie miałem zamówienie na małe ekonomiczne auto, ale tej Micry nie wypuszczę z rąk. Jest do wymiany bak i przednie hamulce z tego co mówił właściciel, zobaczę co jeszcze, jak tylko wymienię bak i ją uruchomię. Auto miało by służyć jako dupowóz w rodzinie, ale raczej to będzie perełka w "kolekcji" ... Szkoda takiej budy na codzień, mimo iż auto kupione w cenie złomu
dylson pisze:Jakie auto ma przeznaczenie? Zostaje seryjne czy moze planujesz grubo w nie wejsc?
na razie muszę ogarnąć tak, by bezproblemowo jeździł, bo jest pewien problem. Czasem zapala, czasem nie, jak zapali to ładnie silnik pracuje, nie przerywa, płynnie wkręca się na obroty, nie gubi ich po przegazówce, ale jak się trochę zagrzeje to gaśnie. Gaśnie tak, że nawet trzymanie obrotów na 2-3 tys nic nie daje i gaśnie tak jakby ktoś wyłączył kluczykiem (nie dławi się)...
Jak tylko zostanie to ogarnięte, to myślę że na wiosnę rozpoczynam proces wkładania całego osprzętu z 300ZX Z31 pod turbo, założenie IC, zegarów, docelowo chciałbym 250-300KM, ale chciałbym stopniowo podnosić moc, by przyjrzeć się jak silnik pracuje, a jak tfu tfu by padł, to może VG30DETT by wleciał, bo podobno to blok jest ten sam, tylko górą się różni...
merid pisze:No to zniecierpliwoscia czekamy az pojawia sie na spocie
Na Micrę napewno do wiosny poczekacie, na Laurela - hmm trudno powiedzieć, jest to jakaś pierdoła że gaśnie i muszę zlokalizować co to jest...