Nissanmaniaku! Prosimy o nieblokowanie reklam!    

Utrzymujemy nasze forum z małych reklam pojawiających się między postami.

Prosimy o wyłączenie blokowania reklam na naszym forum.

Dziękujemy!

[Sunny] Szarak N14 by sydney_92

Moderatorzy: Seba WWA, Ryba, Sajmooon, janusz, Zielkq

Awatar użytkownika
sydney_92
nowy na forum

[Sunny] Szarak N14 by sydney_92

Post autor: sydney_92 » 2011-06-17, 20:55

Witam. Chciałbym dziś przedstawić wam moją nyskę. Nissan Sunny, rok 1991. W moich rękach od roku, kiedy to stan licznika wynosił ~114 tys. km, a teraz 125..
Samochód otrzymałem w prezencie. Jestem w pełni zadowolony z Słonka, małe koszty eksploatacji, nie psuje się, koszty części zamiennych są do zniesienia.. jedynym chyba minusem jest blacha, ale czego można oczekiwać od dwudziestolatka..

Rocznik: 1991 r.
Właściciel: sydney_92
Pojemność: 1392 cm3
Moc: 75 KM
Max. moment obrotowy: ?
Przyspieszenie: nie mierzone
Zużycie paliwa: 9 – 10L LPG / 100km
Rodzaj paliwa: PB98/LPG

Silnik:
- GA14DS + STAG 2-G
- zaślepiony EGR
Wydech:
- seria, końcówka polerowana
Nadwozie:
- lotka GTI
- jasny postój led + jasne H4
- halogeny
- felgi Aluett 15x7J + papucie 195/50
- bębny na srebrno
- wycieraczki lamp przednich
Wnętrze:
- pokrowce
- podświetlenie deski na niebiesko
- CB TTI
Zawieszenie:
- seria
Elektronika:
- seria, komp od gaźnika

Dotychczas zaistniałe zmiany:
- lotka GTI
- halogeny
- alusy
- bębny + wymiana szczek
- pokrowce
- podświetlenie deski rozdzielczej
- poprawione mocowanie tylnej rejestracji
- wymiana sworznia wahacza prawego
- polerowana końcówka
- wymiana filtrów i oleju

Plany jak zwykle u wszystkich ambitne:
1) sportowa kiera + naba - zrobione
2) wszystkie kierunki na "czysto" - zrobione
3) zegary z obrotkiem
4) konkretna konserwacja podwozia i zwalczenie ognisk rdzy (progi, nadkole) - zrobione
5) lepsze audio (tuba, wzmacniacz) - zrobione
6) dokładka Laguna I
7) obszycie lub nowa podsufitka
8) gleba
9) blos + dolot zimnego powietrza

To jest parę realnych planów, na resztę myślę że niebyt będzie kasy.. może kiedyś w przyszłości..

Zdjęcia Szaraka..

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Fotki przymiarki na szybko nowej kiery (jakość telefonu :-/ )
Obrazek
Naba
Obrazek
Obrazek
Ostatnio zmieniony 2014-01-25, 15:07 przez sydney_92, łącznie zmieniany 12 razy.
..::Nigdy nie mów nigdy::..

Awatar użytkownika
Modzelitto
fanatyk nissana

Post autor: Modzelitto » 2011-06-17, 21:12

sydney_92 popraw linki ;-)
QG15+
;-)

Awatar użytkownika
Koza
fanatyk nissana

Post autor: Koza » 2011-06-18, 00:58

na zdjeiach wygląda bardzo ładnie ;) jeśli chcesz coś modzić w 1.4 to mów ;) z wielka chęcia służę poradą ;)

Awatar użytkownika
sydney_92
nowy na forum

Post autor: sydney_92 » 2011-06-18, 07:40

Dzięki ;) na pewno skorzystam z pomocy..ale to jest 1.4 na gaźniku więc jakiś big modów chyba nie da rady wykrzesać.. :]

Awatar użytkownika
Felipe
doświadczony forumowicz

Post autor: Felipe » 2011-06-18, 09:00

sydney_92 pisze:Dzięki na pewno skorzystam z pomocy..ale to jest 1.4 na gaźniku więc jakiś big modów chyba nie da rady wykrzesać..
Pewnie, ze da! Mozna carby zaadoptować z czego innego. Np. Jak Alfabox po 1 gazniku na cylinder :) + porting i planowanie glowicy i juz cos tam jest.

Wiadomo, ze to wszystko wokol pieniazków sie obraca... niestety.

Awatar użytkownika
mimier
fanatyk nissana

Post autor: mimier » 2011-06-18, 10:18

Fajnie, że zmieniasz tą kierownicę, bo seryjna to jakieś nieporozumienie ;) W jakim stanie są progi, nadkola i kielichy z tyłu? Nie myślałeś też o pomalowaniu zderzaka w kolor?

Awatar użytkownika
ciapek
fanatyk nissana

Post autor: ciapek » 2011-06-18, 17:39

Do wyposażenia dopisz jeszcze wycieraczki reflektorów bo mało które N14 je miały. <okok>
Co do modów to wrzuć kolektor wdechowy bez katalizatora(budrzetowo) lub taki co ma KOZA($), wałki z GA16DS, zrób dolot. i powinno być koło 90km. ja miałem jeszcze gaźnik z 1.6 do 2 tys. był trochę przelany za to od 5 do 7tys. nie brakowało paliwka.

O kierunki gadaj z Ryath'em jest w UK może zakupi jakby więcej osób by chętnych było. :mrgreen:

No i walcz z rudzielcem.

Awatar użytkownika
sydney_92
nowy na forum

Post autor: sydney_92 » 2011-06-18, 19:01

Niby tylko założyć kiere a trochę czasu pochłonęła.. Wrzucam fotkę już założonej.. przejechałem z 300m i od razu lepiej.. :-D (sorry za jakość)

Obrazek

mimier progi, nadkola i kielichy tylne były robione rok temu..na razie trzyma choć już przód progów i końcówki do poprawki, ale to na wakacje razem z konserwacja podwozia..
mimier pisze:Nie myślałeś też o pomalowaniu zderzaka w kolor?
Plastiki będą szlifowane, trochę kitu w ubytki i na czarno myśle ;)
ciapek pisze:Do wyposażenia dopisz jeszcze wycieraczki reflektorów bo mało które N14 je miały
Już dopisane, dzięki..nawet nie wiedziałem że mam takie wyróżnienie =P
Nad modami silnika pomyślimy, zależy od kasy..dolot się pojawi, myślałem nad kolektorem 4-2-1..

[ Dodano: 2011-09-29, 17:31 ]
Na razie nic z autkiem się nie dzieje, prócz tankowania podtlenku i jeżdżenia do school.. =-) Odświeżyłem zimówki.. fotki zapodam jutro.. :cool: aaa.. została wykonana konserwacja podwozia..

Foty felg na zimę, jeszcze w podkładzie + miniol oraz kolory chyba końcowe..dziś zdążyłem tylko biały dwie warstwy dać..
Obrazek
Obrazek
Obrazek

[ Dodano: 2011-10-08, 15:00 ]
Chciałem zapytać o rade. Powiem że przeczytałem cały dział o LPG i zauważyłem tylko żeby sprawdzić instalacje gazową płynem do mycia naczyń. A mianowicie mam problem że gdy silnik jest zimny i ciepły to przerywa na LPG, najbardziej na niskich obrotach..kiedy kręcę go powyżej 3tyś to jest dobrze ale jak jadę, ruszam, redukcja biegu i są niskie obroty to tak jakbym brakuje gazu ale tylko na ułamek sekundy i potem dobrze. Te przerywania są nieregularne, albo jeden po drugim, po kilka sekund, potem dobrze i znów albo cały czas..niekiedy się boje że auto stanie. Myślałem że może coś z kompem.. na PB jest ok. Pozdrawiam sydney_92

Kolekcjonowanie układanki..na wiosnę jakieś woofery do zabudowy muszą być.. 8-)
Obrazek

[ Dodano: 2012-03-08, 16:27 ]
Do autka wleciał wzmacniacz Target a do tego mala zgrabna tubka .. ale chyba coś słaby ten wzmak bo nie chce się nawet zbytnio membrana wychylać.. 8-)

Obrazek

Stara folia z zapasówki została zastąpiona pokrowcem a sama zapasówka wyczyszczona i nawoskowana..
Zamontowane kierunki od kolegi przemek88.. (brudne auto i foty robione nie wiem czym)..

Obrazek

Mając oto takie żarówki:

Obrazek

Udało się zrobić lampy ala pulsar ale efektu nie mam bo jakość komórki, brudne lampy, ciemno..ale myślę że każdy wie jak to poprawia wygląd autka.. ;) ale mam za to resztki które wydłubałem..lewa lampa poszła sprawnie, lecz prawa to jakaś masakra..

Obrazek
Obrazek

Wpadną na tylną półkę okazyjnie kupione głośniki Boshamnna, oraz tweetery..mam nadzieję że półka nie wyleci z zawiasów..

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Pozdrawiam.. :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zaprezentuj Swoje Nismo”