Witam
Długo zwlekałem z napisaniem tego postu lecz nadeszała chwilka wolnego czasu i się za to zabrałem
Nissanek kupiony juz w sumie dawno bo we wrześniu 2012
chodź nie byłem przekonany do tego auta to

po wielu wyjazdach oglądaliśmy : vectry , mondeo ,carismy które jak przyszło co do czego okazywały się w nieakceptowalnym stanie dla mojego taty heh

aż nagle telefon od wuja że znalazł nissanka niedalko jego miejscowości ( niby od znajmoego który okazał się handlarzem ) no to kasa w łape i jedziemy po przyjechaniu na miejsce oczywiscie gościu pozabierał wszystko : Radio,klucze,podniśnik,trójkąt czyli czałe podstawowe wyposażenie dobra tam , wujek mówi że sprawdził że auto jest ogólnie spoko a więc bierzemy no to taka mała historyjka z zakupu
Po jakiś paru miesiącach wręcz przypadkowo podjechaliśmy do tesco normalnie na zakupki elegancko i wracamy sobie a jakiś ziomek stoi przed naszym autem i mówi że to jego auto znaczy się było

też mi zbieg okoliczności na początku nie wierzyłem ale jak się okazało mówił prawdę auto było kupione jako sporwadzone z niemiec a wiec dziwne że akurat polak był poprzednim właścicielem jak się okazało był to samochód jego rodziców mieszkających w niemczech a on je użytkował tu

po pogadaniu okazało się ze nissanek był na orginalnych 16 felgach i drugi komplet opon zimowych

(jak go sprzedawał) pompa wtryskowa była na gwarancji (handalarz podmienił ) i było całe wyposażnie podstawowe

lecz przebieg był prawidłowy nie kręcony w dzień zakupu był ok 210 tyś
Model : P11.144 hatchback
Silnik: 2.0 TD 90 km-żywe konie (cd20t)
Skrzynia: manual
Rok produkcju : Końcówka rocznika 2000 Pierwsza rejstracja 03.2001
Koła:R15 195/65 Alusy od Almery bodajże / Zima stalowe R15 195/65 + Orginalne kołpaki

które tez musiałem dokupić dwa bo handlarz oczywiście zajumał
Wyposażenie:
-klimatronik
-4x elektryczne szyby
-elektryczne lusterka
-4x poduszka powietrzna
-komputer
-wspomaganie kierownicy
-centralny zamek
-audio Kenwood KDC-3054 + głośniki zmienione lecz nie pamiętam jakie bo to tato zmieniał i kupował + wygłusznie przednich drzwi matą butylową stp (cały zestaw ładnie gra )
-halogeny
-Abs
W planach :
-coś zdziałać z tylnymi głośnikami
-dokończyć lewe nadkole (klasyk w tych primerkach ) lecz prawa strona nie ma ani grama rdzy
-wymiana przedniej lamy bo jest lekko pęknieta i paruje