Autko mam od roku, poprzednio Primerka jeździła w Niemczech, po wjeżdzie do PL miała jednego, znajomego mi starszego właściciela, który sporo nią zrobił km ale co najważniejsze sumiennie serwisował i wymieniał wszystko na czas. Autko ma aktualnie ok 380k km na liczniku, a z racji tego że ja jeżdżę nim na co dzień pokonując nieduże trasy, myślę że jeszcze troszkę pojeździ.

Zdjęcia stare, nie mam aktualnych, na stalówkach zaraz po kupnie, na alu już za mojej kadencji ale jakiś czas temu. Zdjęcia poglądowe

MODEL: P11
SILNIK: SR20DE
MOC: 131 KM
ŚRODEK: Ambiente
Przez rok użytkowania takie oto sprawy zostały poruszone:
- wymiana klocków tył, przetoczenie jednej z tarcz którą załatwił poprzedni klocek i zapieczona prowadnica
- wymiana łączników stabilizatora przód
- wymiana końcówek drążków kierowniczych
- wymiana łożysk zwrotnicy (strona prawa)
- wymiana przegubu (strona prawa)
- wymiana wahacz góra przód (strona prawa)
- wymiana sworzeń wahacza (strona prawa)
- wymiana filtra kabiny, powietrza, oleju oraz wymiana samego oleju
- wymiana szkła lusterka (strona lewa)
- wymiana radia samochodowego oraz głośników tylnich
- wymiana anteny na zamiennik (nie polecam, różni się w każdym calu, mocowania wtyki itp.)
- wymiana tłumika środkowego i końcowego (możecie mówić co chcecie, sam nie jestem w stanie tego wyjaśnić, lecz auto od dołu na starym nie jechało, muliło, nie wiem czy to wina jakiegoś kawałka rdzy że tłumik był przytkany ale nowy dał efekt, że wszystko wróciło do normy

- zdjąłem kule haka holowniczego, nie korzystam
- pomalowałem felgi stalowe, zimowe, jednak to jeszcze nie to, pierwszy efekt fajny ale już widać że trwały nie będzie, pomimo dwóch warstw podkładu i dwóch farby
- ustawiłem światła w serwisie, bo świeciły wszędzie ale nie tam gdzie trzeba oraz wsadziłem Osram Nightbreaker Unlimited, a na postój białe led-y.
PLANY:
Na wiosnę muszę rozwiązać problemik znikającego oleju, zlokalizować wyciek i go usunąć bo to aktualnie pozostało jako usterka. Inne elementy sprawne, można jeździć

Chciałbym pozmieniać bodykit tego czarnucha, tak aby troszkę GTka przypominał ale na to na razie nie mam gotówki, podobnie z flegami, widziałbym go na jakiś białych lub czarnych, lecz aktualnie nie ma luźnej gotówki na zakup, malowanie lub coś innego