Czarnego polifta kupiłem z zamiarem sprzedaży na części i doposażenia niebieskiej ale jakoś czasu nie było. Może i lepiej, nie muszę teraz szukać auta.
Auto jest trochę poobijane ale wszystko jest do zrobienia. Uśmierciłem jedną primerę ale drugą ocaliłem

Chłopaki rozkodowali mi VIN i wyszło coś takiego:
model: P11E
prod. 11/00
kolor: Z11 - nie ma tego koloru

kolor wnętrza: K - GREY
buda: 5HB
silnik: SR20DE
skrzynia: manual
wykończenie: EP2
Wyposażenie:
DRIVER ASSIST AND SIDE AIRBAG - 4 poduchy
F/AIR CON - klima
KEYLESS ENTRY+ (W/ALARM FROM 0799- ) centralny z pilota + alarm
3PT RR CTR BELT - 3pkt środkowy pas tylny
ELEGANCE SPECIFICATION - elegancka specygikacja
F/COLD CLIMATE - w skrócie - grzanie tyłka
F/15IN ALLOY BRIGHT - 15" alusy
F/FR FOG LAMP - przednie przeciwmgłowe
GAS DISCHARGE HEADLAMPS - ksenony
FR RR PWR WINDOWS - 4x elektryczne szyby
F/GER - wersja na szwabownię
TRIP COMPUTER - komp pokładowy
W/CD AUTO CHANGER 6SPKR - zmieniarka na 6CD i 6 głośnikó
F/LEATHER TRIM - skórzane wykończenie
F/STRG WHEEL AUDIO SWITCH - sterowanie radiem z kiery
WOOD EFFECT - drewniane wstawki
Na pierwszym przeglądzie w kraju diagnosta powiedział mi, że auto jest 2001r mówiłem mu, że dekodowałem vin i jest z końcówki 2000r. Diagnosta popatrzył na metki pasów i powiedział, że 2001 i niby w komputerze mu też pokazuje że 2001r. Nie kłóciłem się, dla mnie nawet lepiej, że w papierach będzie 2001

I jeszcze nie zostało napisane, że ma elektrycznie sterowany fotel kierowcy. Fotele oczywiście w skórze.
A co do koloru Z11 to z tego co mi powiedzieli w mieszalni to czarna perła. Jak szukałem części w kolor to niestety nie znalazłem. Części z P12 w tym kolorze do zdobycia bez problemu.
A reszta to tak jak każda primera P11.144
Jeżeli chodzi o plany to do wymiany klapa bagażnika, drzwi tylne prawe oraz zderzak tylny. Może i można to naprawić ale wole mieć nowe, nienaprawiane. Ideałem byłoby jakbym w kolorze dostał ale to graniczy z cudem a i już klapę i drzwi mam. Teraz tylko do pomalowania. No i jeszcze zderzak.
Kolejna rzecz to hamulce. W sumie są ok i jeszcze po wymianie płynu i przewodów byłoby lepiej ale chce czegoś więcej

I tak się zastanawiam co tam wykombinować aby tył poprawić.
Brakuje mi magazynku do zmieniarki i w najbliższym czasie chciałbym go nabyć. Jak ktoś ma w dobrych pieniądzach to proszę o info.
Przyciemnić szyby chce.
Auto kupiłem obniżone więc to już z głowy.
Felgi wrzuciłem z niebieskiej ale opony muszę wymienić i teraz już wlecą 205/50/16
Ogarnąć falujące obroty przy rozgrzanym silniku
Jakaś pewnie polerka będzie
No i chciałbym wrzucić czarną skórę do środka. Ale z tym będzie trochę rzeźby bo elektryczne sterowanie fotela i kanapa tylna tu też będzie rzeźba. No i muszę automatycznie zrezygnować z trzeciego pasa 3ptk i trzeciego zagłówka. No ale coś za coś.
Pewnie jeszcze coś się wymyśli po drodze. Trochę mało czasu mam na grzebanie przy aucie

No i coś przy silniku trzeba będzie pogrzebać ale będą jakieś takie małe mody.
Aha, lotka na klapę z accorda type-r.
Jutro wrzucę foty auta i zacisków przednich.