[ Primera] Neptuna JUŻ NIE Bordo Strzała SR20DE+T
Moderatorzy: Seba WWA, Ryba, Sajmooon, janusz, Zielkq
- killer2000
- fanatyk nissana
Killer kolorek podobny do Twojego
Dalej niepozornie będzie wyglądał o ile nie wpadnie inny 
Vixo opcja dobra się okazała. Potrzeba mi było dokładnie takiego wozu. Rozkurwiony silnik i sprzedany za bezcen tak to pewnie coś koło 4 tysi by stał i ktoś by takiego połknął.
Cenę dało się jeszcze nieco zbić i była za auto bez głowicy ... holować trzeba było bez napięcia, grzania, świateł, wspomy i hamulców. Ghost pewnie nie przylukał że silnik uszkodzony. Stan blachy do wyprowadzenia, na pierwszy rzut oka podłoga, progi ok robione już. Boczki drzwi się odklejają jak u mnie
Trzeba może zestaw skórzany zakupić 
W tylniej półce jakieś syczki Sony chyba pod głośniki podpięte, kable przeprowadzone do bagaja grube chyba od subufera albo wmaka- nie znam się.
Zobaczymy co tam się da zrobić z nowy parchem

Vixo opcja dobra się okazała. Potrzeba mi było dokładnie takiego wozu. Rozkurwiony silnik i sprzedany za bezcen tak to pewnie coś koło 4 tysi by stał i ktoś by takiego połknął.
Cenę dało się jeszcze nieco zbić i była za auto bez głowicy ... holować trzeba było bez napięcia, grzania, świateł, wspomy i hamulców. Ghost pewnie nie przylukał że silnik uszkodzony. Stan blachy do wyprowadzenia, na pierwszy rzut oka podłoga, progi ok robione już. Boczki drzwi się odklejają jak u mnie

W tylniej półce jakieś syczki Sony chyba pod głośniki podpięte, kable przeprowadzone do bagaja grube chyba od subufera albo wmaka- nie znam się.
Zobaczymy co tam się da zrobić z nowy parchem

Nissan Primera SR20DE+T
Panowie zima się zbliża więc będziecie mieli długie wieczory żeby auto na wiosnę wyszykować.Tylko tak dziwnie, że nie bordo 

Polska Jazda http://www.polskajazda.pl/Profil,Fiat,P ... mera/25888
Mój BLACK BOX: viewtopic.php?t=3262
Mój BLACK BOX: viewtopic.php?t=3262
Nie popełniaj tego błędu co jaNeptune pisze:Boczki drzwi się odklejają jak u mnie Trzeba może zestaw skórzany zakupić

W10 2.0SLX-sold
P10 2.0eGT-crash
P10 2.0eGT-race
P10 1.6SRI-sold
P10 2.0eGT-sold
P10 2.0LX-daily
P10 1.6 SRI-crash
N14 GTI-sold
G20-daily
W10 2.0-race
200sx s13-reborn
P10 eGT-daily
P10 2.0eGT-crash
P10 2.0eGT-race
P10 1.6SRI-sold
P10 2.0eGT-sold
P10 2.0LX-daily
P10 1.6 SRI-crash
N14 GTI-sold
G20-daily
W10 2.0-race
200sx s13-reborn
P10 eGT-daily
- Coobcio
- fanatyk nissana
- Kontakt:
super się prezentuje - o wiele ciekawiej wygląda jak poprzednia 
Koła też ładne
Na glebe ją comni mniej paliła i lepiej przyspieszała przy wysokich prędkościach

Koła też ładne

Na glebe ją comni mniej paliła i lepiej przyspieszała przy wysokich prędkościach

WWW.COOBCIO.PL
OSIĄGNIĘCIA:
SR20VE + Turbo 342KM
W pełni uliczne GA16DE 128KM
Nissanowe 1.6 N/A 183KM
Nissanowe 2.0 N/A 243KM
Nissanowe 2.0 + T 319KM
Nissanowe 2.0 Turbo 407KM
OSIĄGNIĘCIA:
SR20VE + Turbo 342KM
Nissanowe 1.6 N/A 183KM
Nissanowe 2.0 N/A 243KM
Nissanowe 2.0 + T 319KM
Nie no skóra nie wpadnie chyba że coś ciekawego wpadnie w łapy... rozważał bym raczej pozbycie się foteli i zbędnej wagi 
Te boczki zerwałem w bordo... pozostała flizelina i nie miałem pomysłu jak ją zdrapać
Auto stoi wysoko z przodu bo nie ma głowicy, kolektorów i innych dupereli. Sprężyny raczej seria ale moje czekają
Muszę pomyśleć co chce osiągnąć z tej P10 i jak to wszystko ogarnąć czasowo i kasowo
Pierw wsadzić silnik z resztą się bawić, bajery pomontować ehhh tylko kiedy 

Te boczki zerwałem w bordo... pozostała flizelina i nie miałem pomysłu jak ją zdrapać

Auto stoi wysoko z przodu bo nie ma głowicy, kolektorów i innych dupereli. Sprężyny raczej seria ale moje czekają

Nissan Primera SR20DE+T
Jest taki spray do usuwania etykietNeptune pisze:Te boczki zerwałem w bordo... pozostała flizelina i nie miałem pomysłu jak ją zdrapać

W10 2.0SLX-sold
P10 2.0eGT-crash
P10 2.0eGT-race
P10 1.6SRI-sold
P10 2.0eGT-sold
P10 2.0LX-daily
P10 1.6 SRI-crash
N14 GTI-sold
G20-daily
W10 2.0-race
200sx s13-reborn
P10 eGT-daily
P10 2.0eGT-crash
P10 2.0eGT-race
P10 1.6SRI-sold
P10 2.0eGT-sold
P10 2.0LX-daily
P10 1.6 SRI-crash
N14 GTI-sold
G20-daily
W10 2.0-race
200sx s13-reborn
P10 eGT-daily
Albo posmarować majonezem i będzie już ładnie dało się sciagnać nawet szmatką czy kawałkiem plastika karty itpvixo57 pisze:Jest taki spray do usuwania etykietNeptune pisze:Te boczki zerwałem w bordo... pozostała flizelina i nie miałem pomysłu jak ją zdrapać
Octavia 3RS 2.0TSI 250km
BMW F30 316i 136 mods 210/320
BMW F30 316i 136 mods 210/320
Limon dobrze prawi
ja bym dołożył jeszcze malowanie komory silnika na jakiś fikuśny kolor 

Do zabawy
SR20DE N/A+
SR20DE + SUPERCHARGER
SR20VE + jakieś dmuchanie
DailyCar
1.2 TSI
viewtopic.php?t=474 -> Odbudowa 100 nx
SR20DE N/A+
SR20DE + SUPERCHARGER
SR20VE + jakieś dmuchanie
DailyCar
1.2 TSI
viewtopic.php?t=474 -> Odbudowa 100 nx
też jestem tego zdania co Limon, ..dopieść budę (na razie bez lakieru coby z kosztów zejść), wyspawajcie z Rybą wzmocnienia, sprawdźcie podłużnice.. wyeliminujcie rudzielca jeśli jakiś się panoszy .. a potem ogarnijcie komorę (i tak będziesz przekładał swoje graty i tak ... więc robota jedna).. Proponuję jasny kolor - wiem że się łatwo brudzi, ale w razie awarii, wycieków itp .. od razu będzie wsio widać. Dodatkowo możecie opracować system wentylacji komory (wyspawać) ..żeby uniknąć rzeźbienia w masce.
I tak będzie to trwało i tak .. więc warto dokładnie przyjrzeć się budzie .. Wnętrze kabiny zostaw na deser .. bo jak jest idea żeby "dopicować" furę w środku (skóry itp) to będziesz musiał znów rozbierać .. Ja bym na razie po zrobieniu blachy pojeździł nawet na wydmuszcze coby w razie co mieć dostęp ..
I tak będzie to trwało i tak .. więc warto dokładnie przyjrzeć się budzie .. Wnętrze kabiny zostaw na deser .. bo jak jest idea żeby "dopicować" furę w środku (skóry itp) to będziesz musiał znów rozbierać .. Ja bym na razie po zrobieniu blachy pojeździł nawet na wydmuszcze coby w razie co mieć dostęp ..
Uważaj blabla na ZUOOOOOOOO
JEST:Scubzowy SilverFlea
JEST:Mżonkowy Biały SSS:)
BYŁO: Mżonkowa Biała "Beza"
Seboo991, tak może się zadziać
Ale coś za coś .. skóra przeca waży ... może docelowo Neptunowóz będzie kiedyś rasową wydmuchą z zaspawanymi tylnymi furtkami dla redukcji masy 

Uważaj blabla na ZUOOOOOOOO
Nie no bez przesady
Moim zdaniem Musi wóz zachować charakter auta ulicznego
Tak jak mowiłem, przedewszystkim dopieścić budę, przynajmniej blacharsko (podłogę, progi, nadkola( a lakierniczo pod maską a z zewnątrz sobie pomalujesz jak bedziesz miał $$$ i czas
Ja bym skupił sie na dopieszczeniu pod maską, tak jak jest u ryby
Tak wiec Neptunie super że odbudowywujesz wóz
Jak byś potrzebował jakieś pomocy technicznej to dzwon
Pzdr
P.s Mam nadzieje że już mogę Cie na wiosnę wpisać do kalendarza na strojenie już pięknie wykończonym wozem ?

Tak jak mowiłem, przedewszystkim dopieścić budę, przynajmniej blacharsko (podłogę, progi, nadkola( a lakierniczo pod maską a z zewnątrz sobie pomalujesz jak bedziesz miał $$$ i czas

Ja bym skupił sie na dopieszczeniu pod maską, tak jak jest u ryby

Tak wiec Neptunie super że odbudowywujesz wóz

P.s Mam nadzieje że już mogę Cie na wiosnę wpisać do kalendarza na strojenie już pięknie wykończonym wozem ?

Dobra dobra... problem jest taki że to auto jest nie jeżdżące z racji braku silnika... przy przekładce można coś poczyścić, pomalować (pół dnia roboty). Nie chce żeby stała u rodziców pod domem pół roku bo garage już nie będzie... niech jeździ chociaż od czasu do czasu a teraz żeby coś zrobić to trzeba holować... jeszcze się okaże co i jak 
Wiadomo że przy robieniu blachy będzie pewnie wybebeszany... korci mnie żeby wyrzucić wnętrze ale straci na seryjności
Pewnym jest że nie będę go używał do wożenia ludzi
wystarczą 2 fotele z przodu 
Do wiosny będzie TIP-TOP
Dobra buda, dobre laczki na przód i jedziemy 

Wiadomo że przy robieniu blachy będzie pewnie wybebeszany... korci mnie żeby wyrzucić wnętrze ale straci na seryjności

Do wiosny będzie TIP-TOP

Nissan Primera SR20DE+T
- Coobcio
- fanatyk nissana
- Kontakt:
Najprościej i najtaniej, wyjąć wszystko spod maski, wyczyścić karcherem, jak będzie gdzieś jakaś ruda to porządnie to ogarnąć.
Widok czystych blach pod maską to jest to
Jak delikatnie będziesz wszystko demontować to nie poniszczysz i nie porysujesz nic i będzie git
Widok czystych blach pod maską to jest to

Jak delikatnie będziesz wszystko demontować to nie poniszczysz i nie porysujesz nic i będzie git

WWW.COOBCIO.PL
OSIĄGNIĘCIA:
SR20VE + Turbo 342KM
Nissanowe 1.6 N/A 183KM
Nissanowe 2.0 N/A 243KM
Nissanowe 2.0 + T 319KM
OSIĄGNIĘCIA:
SR20VE + Turbo 342KM
Nissanowe 1.6 N/A 183KM
Nissanowe 2.0 N/A 243KM
Nissanowe 2.0 + T 319KM
Wrzucę jakieś spy foto:
Stary silnik wydobyty, sieczka przewodów syf itd.

Komora wyczyszczona, kabelki ogarnięte, silnik z bordo zamontowany, orurowanie praktycznie kompletne
Wyleciał abs do tego wyrzucimy też aku do bagaja co by zwiększyć ilość miejsca pod maską.

Prace trwają. Zawiecha przód ogarnięta, silnik ze skrzynią w komorze, osprzęt w zasadzie też. Pozostaje ogarnąć wydech, tylną zawiechę, aku do bagaja i masę pierdół jak wskaźniki, ecumaster, rureczki
Pierdoły najgorsze są... po zdjęciu sprzęgła okazało się, że sprężynka w tarczy nie wytrzymała i trzeba było zamienić, spieki jeszcze się dobrze nie dotarły nawet
Widać było złote prześwity hehe
Czerwona pokrywa nie pasuje
Wpadnie coś niebieskiego w metaliku ala VVL 
Myślę że pod koniec tygodnia będzie można posłuchać jak mruczy
Stary silnik wydobyty, sieczka przewodów syf itd.

Komora wyczyszczona, kabelki ogarnięte, silnik z bordo zamontowany, orurowanie praktycznie kompletne

Prace trwają. Zawiecha przód ogarnięta, silnik ze skrzynią w komorze, osprzęt w zasadzie też. Pozostaje ogarnąć wydech, tylną zawiechę, aku do bagaja i masę pierdół jak wskaźniki, ecumaster, rureczki

Czerwona pokrywa nie pasuje

Myślę że pod koniec tygodnia będzie można posłuchać jak mruczy

Nissan Primera SR20DE+T
- Coobcio
- fanatyk nissana
- Kontakt:
Elo Super będzie 
Zlorzycie to dawajcie nia na rolki i Rybowozem też - ciekawe co szybsze wyjdzie

Zlorzycie to dawajcie nia na rolki i Rybowozem też - ciekawe co szybsze wyjdzie

WWW.COOBCIO.PL
OSIĄGNIĘCIA:
SR20VE + Turbo 342KM
Nissanowe 1.6 N/A 183KM
Nissanowe 2.0 N/A 243KM
Nissanowe 2.0 + T 319KM
OSIĄGNIĘCIA:
SR20VE + Turbo 342KM
Nissanowe 1.6 N/A 183KM
Nissanowe 2.0 N/A 243KM
Nissanowe 2.0 + T 319KM
- killer2000
- fanatyk nissana
Coś się dobierze... ciężko będzie się wstrzelić w to samo ale coś w podobny deseń pewnie wpadnie.
Hamownia ze względów finansowych raczej na wiosnę, nie ma co na wymus dla zabawy a później jeszcze się dostrajać. Niech fura będzie ogarnięta. Teraz ma wyjechać z garażu, pojeździ się sprawdzi czy wszystko ok. i tak pozostanie ogarnięcie blachy, gum, wnętrza, zegarków. Bez opon to będzie mielić strasznie bo kiepskie są wstawione jeszcze z bąbelkiem na boku itd. Ponadto nie wiadomo jak poprzedni właściciele dbali o auto i co się okaże jeszcze do wymiany, póki co auto robiło kilometry tylko na linie więc cięzko określić
Ryba ma trochę gorszą sytuację ... niech się wystroi żeby mógł w ogóle jeździć i zacznie się cieszyć tym co powstawało rok
PS. wczoraj wleciał nowy kolor pokrywy... wygląda mega świeżo szkoda że komora jest z innej epoki
Paleta VW i AUDI z grubszym ziarnem brokatu
Trzeba będzie dodatki niebieskie robić hehe od groma klaru świeci się jak psu jajca po szlifie, ale wygląda świetnie
Przy okazji znaleźliśmy fajny kolorek na auto niebieski perła z Vipera 

PS. ABS wyleciało, Akumulator już w bagażniku dzięki czemu pod maską zrobi się więcej tlenu. Pod stożkiem w nadkolu dziura na powietrze 15 na 15 cm
Hamownia ze względów finansowych raczej na wiosnę, nie ma co na wymus dla zabawy a później jeszcze się dostrajać. Niech fura będzie ogarnięta. Teraz ma wyjechać z garażu, pojeździ się sprawdzi czy wszystko ok. i tak pozostanie ogarnięcie blachy, gum, wnętrza, zegarków. Bez opon to będzie mielić strasznie bo kiepskie są wstawione jeszcze z bąbelkiem na boku itd. Ponadto nie wiadomo jak poprzedni właściciele dbali o auto i co się okaże jeszcze do wymiany, póki co auto robiło kilometry tylko na linie więc cięzko określić

Ryba ma trochę gorszą sytuację ... niech się wystroi żeby mógł w ogóle jeździć i zacznie się cieszyć tym co powstawało rok

PS. wczoraj wleciał nowy kolor pokrywy... wygląda mega świeżo szkoda że komora jest z innej epoki

PS. ABS wyleciało, Akumulator już w bagażniku dzięki czemu pod maską zrobi się więcej tlenu. Pod stożkiem w nadkolu dziura na powietrze 15 na 15 cm

Nissan Primera SR20DE+T
- Coobcio
- fanatyk nissana
- Kontakt:
Naprawdę fajnie zaczyna to wyglądać 
Jedyne co to tych kabelków cała masa wszędzie...

Jedyne co to tych kabelków cała masa wszędzie...
WWW.COOBCIO.PL
OSIĄGNIĘCIA:
SR20VE + Turbo 342KM
Nissanowe 1.6 N/A 183KM
Nissanowe 2.0 N/A 243KM
Nissanowe 2.0 + T 319KM
OSIĄGNIĘCIA:
SR20VE + Turbo 342KM
Nissanowe 1.6 N/A 183KM