nie mogę .. obiecałemKwietas pisze:Scubz, zrobilbys jakies spy-foto
[ Primera] Prima P11 gruntowny remont 2.0+TURBO ok 275KM 335
Moderatorzy: Seba WWA, Ryba, Sajmooon, janusz, Zielkq
Uważaj blabla na ZUOOOOOOOO
JEST:Scubzowy SilverFlea
JEST:Mżonkowy Biały SSS:)
BYŁO: Mżonkowa Biała "Beza"
Mam nadzieję, że na zlot almerą przyjedziesz. Trzeba się ustawić na 1/4
Do zabawy
SR20DE N/A+
SR20DE + SUPERCHARGER
SR20VE + jakieś dmuchanie
DailyCar
1.2 TSI
viewtopic.php?t=474 -> Odbudowa 100 nx
SR20DE N/A+
SR20DE + SUPERCHARGER
SR20VE + jakieś dmuchanie
DailyCar
1.2 TSI
viewtopic.php?t=474 -> Odbudowa 100 nx
Czekam na efekt końcowy 2 Primery Turbo w 1 rodzinie
Jutro wracam ze Szczecina to mam nadzieje że zobaczę. Blachę też muszę zrobić bo wstyd
Ma być bezpiecznie dla silnika żeby auto pojeździło i sprzęgło dało radę (nowa tarcza kewlarowa) 0,5 -0,6 bara by było cud miód. Zobaczymy co wyjdzie przy strojeniu... trzeba będzie niuta przyciąć, muszę odezwać się do Coobcia. Poza tym teraz będzie czas na docieranie (tydzień dwa) no i trzeba by zobaczyć jak ta piękna P11 będzie chodzić.
Czekam teraz na Mara i śmigamy w dwójkę się stroić.
Myślę że Primera jest lepiej dopracowana pod kątem blachy, silnika itd i to ona pojawi się na Zlocie. Pewnie będzie też szybsza. Wyjdzie w praniu.
Ma być bezpiecznie dla silnika żeby auto pojeździło i sprzęgło dało radę (nowa tarcza kewlarowa) 0,5 -0,6 bara by było cud miód. Zobaczymy co wyjdzie przy strojeniu... trzeba będzie niuta przyciąć, muszę odezwać się do Coobcia. Poza tym teraz będzie czas na docieranie (tydzień dwa) no i trzeba by zobaczyć jak ta piękna P11 będzie chodzić.
Czekam teraz na Mara i śmigamy w dwójkę się stroić.
Myślę że Primera jest lepiej dopracowana pod kątem blachy, silnika itd i to ona pojawi się na Zlocie. Pewnie będzie też szybsza. Wyjdzie w praniu.
Nissan Primera SR20DE+T
no no, nieźle to wygląda, tylko złożyć do "kupy" reszte
powodzenia przy strojeniu 
P11 Turbo Diesel Intercooler <-- klik
- Hahkuh
- fanatyk nissana
- Kontakt:
...zajebiaszczo! Mega zadziora!Maro pisze:A tak wygląda teraz
-=MY GREEN HORNET=-
______
...nie golę klaty - nie znam się na tym...
"Zwykle nie pijam na trzeźwo..."
______
...nie golę klaty - nie znam się na tym...
"Zwykle nie pijam na trzeźwo..."
No trzeba przyznać kawał włożonej dobrej roboty
nie myślałeś nad przyciemnieniem lamp przednich byłby taki "all black"
a felgi jakie to tego będą te co na zdjęciu przed czy jakieś inne? A i bym zapomniał ten zderzak to od jakiej wersji jest i dokładka od czego ? 
Była Padlina:
Sajmooon'owa "Padlina"
Była Gruzz Operacyjna:
Sentra B15 Gruzz in da Haułs
Nissan jeszcze będzie... coming soon [2022]
Sajmooon'owa "Padlina"
Była Gruzz Operacyjna:
- killer2000
- fanatyk nissana
Robota pro .. widziałem wczoraj jak chłopaki oklejali budę do dopieszczania "body" .Osobiście nie jestem fanem tego typu wlotów .. , ale Maro - ukłon w Twoją stronę za robotę włożoną w auto .. Wiem .. i chyba nie jest to tajemnica , że baaaardzo dużo zrobiłeś sam (min blacharka). Osobiście jestem Twoim fanem
A poważnie .. będzie "grubo" 
- killer2000
- fanatyk nissana
Zderzak zwykły od SLX troche poprzerabiany a dokładka dedykowana do Primery.
Felgi na razie zostają te co na zdjeciu przed remontem na pewno nie żadne białe to nie rajdówka
Wloty na masce mają za zadanie chłodzić komorę silnika mimo iż nie wszystkim się to podoba.
Myślałem o lampach ale zostawie sobie coś na późniejsze mody
Co do almery na zlocie to jest szansa że i ona się pojawi
Jak dobrze pójdzie to jutro pierwsza przejażdżka ale max do 2500obr hehe niestety docieranko motorowni
Dzięki wszystkim za dobre słowo jak i za słowa krytyki.
Felgi na razie zostają te co na zdjeciu przed remontem na pewno nie żadne białe to nie rajdówka
Wloty na masce mają za zadanie chłodzić komorę silnika mimo iż nie wszystkim się to podoba.
Myślałem o lampach ale zostawie sobie coś na późniejsze mody
Co do almery na zlocie to jest szansa że i ona się pojawi
Jak dobrze pójdzie to jutro pierwsza przejażdżka ale max do 2500obr hehe niestety docieranko motorowni
Dzięki wszystkim za dobre słowo jak i za słowa krytyki.
A jeszcze jakieś zdjęcia tyłu by się przydały
i co z wnętrzem 
Była Padlina:
Sajmooon'owa "Padlina"
Była Gruzz Operacyjna:
Sajmooon'owa "Padlina"
Była Gruzz Operacyjna:
i pomyśleć że zmiana koloru i parę dodatków może tak odmienić wygląd auta i to bez mojej zgody i ingerencji
czekam na efekt końcowy no i na to jak czarna zadziora będzie jeździć....nie pomyślałabym że tak może i będzie wyglądać kiedykolwiek...
Patrol GR Y61 2.8TDI
Primera P11 2.0SLX
Primera P11 2.0 SLX+T(spalona)
Primera P11 2.0SLX
Primera P11 2.0 SLX+T(spalona)
Maro, wiem co Ci łazi po głowie apropos wnętrza .. Z całego serducha jestem za 
Widziałem auto na żywo i fajnie się prezentuje. Na czarnym widać każdy syfek i trzeba dobrze ogarnąć mycie po paście. Będzie mega DARKSIDE style.
Otwór w masce ok. Bałem się że będzie słabo. Co do wody to fakt że coś się będzie dostawać ale podczas jazdy mniej... można przemyśleć system zakrywania od spodu otworów na deszczowe dni (jakaś podkładka z czarnej blaszki przyczepiana na zatrzask). Zresztą kto jeździ w deszcz turbowozem
Zasadność jest... do silnika z turbiną otwory są potrzebne bo pod maską jest ukrop. Ja bym zrobił troszkę inaczej ale w P10, proste poziome wycięcie w przedniej części jakoś ... gdzieś widziałem takie rozwiązanie.
ICka prawie nie widać ale i tak jest zadziora. Zobaczymy jak będzie wstawać Turbina TD04. Ciekawe po dotarciu i wystrojeniu jak takie rodzinne auto będzie chodzić
Ciekawi mnie też dźwięk wydechu bo z turbiną inaczej gada.
Otwór w masce ok. Bałem się że będzie słabo. Co do wody to fakt że coś się będzie dostawać ale podczas jazdy mniej... można przemyśleć system zakrywania od spodu otworów na deszczowe dni (jakaś podkładka z czarnej blaszki przyczepiana na zatrzask). Zresztą kto jeździ w deszcz turbowozem
ICka prawie nie widać ale i tak jest zadziora. Zobaczymy jak będzie wstawać Turbina TD04. Ciekawe po dotarciu i wystrojeniu jak takie rodzinne auto będzie chodzić
Nissan Primera SR20DE+T