[ Micra] [K11] Mała Czarna = Turbo Micra 1.3 - juz nie turbo
Moderatorzy: Seba WWA, Ryba, Sajmooon, janusz, Zielkq
Jak dobrze przeczytałem to masz teraz pustą puszkę po katalizatorze?
Jeśli tak to nie dziwne że mocy nie przybyło, spaliny w puszcze teraz harcują jak chcą i to troche osłabia ich przepływ, wspawaj rurkę w to miejsce i wtedy pewnie znajdą się brakujące koniki.
Jeśli tak to nie dziwne że mocy nie przybyło, spaliny w puszcze teraz harcują jak chcą i to troche osłabia ich przepływ, wspawaj rurkę w to miejsce i wtedy pewnie znajdą się brakujące koniki.
Była Mazda, był Nissan, był Saab, było Volvo, jest BMW E61
- Coobcio
- fanatyk nissana
- Kontakt:
Szkoda że bo wyjebce kata nie sprawdziliśmy AFR być może się wzbogaciło zbyt mocno... 
Tak czy siak dzięki uprzejmości Rafała z Kreatora Mocy pomiar mieliśmy za Free

Tak czy siak dzięki uprzejmości Rafała z Kreatora Mocy pomiar mieliśmy za Free

WWW.COOBCIO.PL
OSIĄGNIĘCIA:
SR20VE + Turbo 342KM
W pełni uliczne GA16DE 128KM
Nissanowe 1.6 N/A 183KM
Nissanowe 2.0 N/A 243KM
Nissanowe 2.0 + T 319KM
Nissanowe 2.0 Turbo 407KM
OSIĄGNIĘCIA:
SR20VE + Turbo 342KM
Nissanowe 1.6 N/A 183KM
Nissanowe 2.0 N/A 243KM
Nissanowe 2.0 + T 319KM
W chwili zadyszki nad poprawą osiągów przyszedł czas na zainteresowanie sie nad lepszym zatrzymywaniem micrusa. Nie mogę narzekać na hamowanie lecz skoro małym kosztem można to porawić to czemu tego nie zrobić. Jak zwykle z pomoca przyszedł Kuba i od niego otrzymałem ( dogadujemy się co do ceny
) komplet zacisków wraz z jarzmami i tarczami od Almery 1.6 SR ( tarcze po ok 3kkm przebiegu) . Szybko do domu i zaczołem działać. O dziwo rozstaw mocownia jarzma jest taki sam jak w micrusie . Zaczołem to składać do kupy i okazało się, ze szerokość jarzma i odsadzenie do tarczy jest nieco inne. Skutkowało to ocieraniem tarczy o zewnętrzna prowadnicę klocka
Posiedziałem ... łyk browara
i odrazu wpadłem na pomysł - poszperałem w garażu i znalazłem takie oto podkładki - na fotach z miarką aby inni wiedzieli czego szukać
Montaż podkładek jest nieco utrudniony bo trzeba je założyć pomiędzy mocowania a jarzma, ale spoko poszło. Trzeba je włożyć tak
Takie umiejscowienie podkładek ładnie nam wypośrodkowało zacisk względem tarczy.
Tak to wygląda w całości na zawieszeniu.
Dla porównania 2 fotki - tarcza z niebieskim - fabryczna z micry - ta wentylowana od almery
Odrazy widać, że grubość jest większa co powinno skutkować lepszym odprowadzeniem ciepła. Klocki też sa większe = większa siła hamowania.
Różnica w średnicy nie jest powalająca - ok 4mm na całości. Pod spodem tarcza z Almery
Tak więc musze oczyścić te wszystkie graty i je ładnie pomalować oraz zakupić klocki. Na pewno zdjęcie z finiszu montażu sie pojawi.
Co ciekawe zakładałem felgę 13" zimówkę i mieści się na żyletki
.

Posiedziałem ... łyk browara

Montaż podkładek jest nieco utrudniony bo trzeba je założyć pomiędzy mocowania a jarzma, ale spoko poszło. Trzeba je włożyć tak

Takie umiejscowienie podkładek ładnie nam wypośrodkowało zacisk względem tarczy.

Tak to wygląda w całości na zawieszeniu.

Dla porównania 2 fotki - tarcza z niebieskim - fabryczna z micry - ta wentylowana od almery

Odrazy widać, że grubość jest większa co powinno skutkować lepszym odprowadzeniem ciepła. Klocki też sa większe = większa siła hamowania.
Różnica w średnicy nie jest powalająca - ok 4mm na całości. Pod spodem tarcza z Almery

Tak więc musze oczyścić te wszystkie graty i je ładnie pomalować oraz zakupić klocki. Na pewno zdjęcie z finiszu montażu sie pojawi.
Co ciekawe zakładałem felgę 13" zimówkę i mieści się na żyletki

Z nissanem od 2005 roku

- Coobcio
- fanatyk nissana
- Kontakt:
Hehe idealnie wyszło 
PS. widzę że zestaw z Sunnego GTI też by się zmieścił ale byś miał problem w zimie

PS. widzę że zestaw z Sunnego GTI też by się zmieścił ale byś miał problem w zimie

WWW.COOBCIO.PL
OSIĄGNIĘCIA:
SR20VE + Turbo 342KM
Nissanowe 1.6 N/A 183KM
Nissanowe 2.0 N/A 243KM
Nissanowe 2.0 + T 319KM
OSIĄGNIĘCIA:
SR20VE + Turbo 342KM
Nissanowe 1.6 N/A 183KM
Nissanowe 2.0 N/A 243KM
Nissanowe 2.0 + T 319KM
dokładnie a nie stac mnie teraz na zakup kompletu zimowych kół ... więc jakiś czas pośmigam na tym co mam.Coobcio pisze:zestaw z Sunnego GTI też by się zmieścił ale byś miał problem w zimie
No proste ... bez tego wstyd wyjechać na miastoLimon pisze:Szymeq teraz bedziesz musiał zaciski i tarcze prysnąć na niebiesko

[ Dodano: 2010-08-05, 11:09 ]
No to zamówione klocki Ferodo

Z nissanem od 2005 roku

- Hahkuh
- fanatyk nissana
- Kontakt:
Klocuszki klasa - mam u siebie, ale strasznie pylą... 

-=MY GREEN HORNET=-
______
...nie golę klaty - nie znam się na tym...
"Zwykle nie pijam na trzeźwo..."
______
...nie golę klaty - nie znam się na tym...
"Zwykle nie pijam na trzeźwo..."
Tylko szkoda, ze przyszły nie takieHahkuh pisze:Klocuszki klasa

Zaciski odrestaurowane - rano zapodam fotkę

Z nissanem od 2005 roku

- Coobcio
- fanatyk nissana
- Kontakt:
Druciakiem je czyściłem czy piaskowałeś

WWW.COOBCIO.PL
OSIĄGNIĘCIA:
SR20VE + Turbo 342KM
Nissanowe 1.6 N/A 183KM
Nissanowe 2.0 N/A 243KM
Nissanowe 2.0 + T 319KM
OSIĄGNIĘCIA:
SR20VE + Turbo 342KM
Nissanowe 1.6 N/A 183KM
Nissanowe 2.0 N/A 243KM
Nissanowe 2.0 + T 319KM
Niestety jestem "w gorącej wodzie kompany". Nie kupiłem piasku- musiałbym potem jechać do braciaka gdzie ma pistolet i kompresor... rozbierać tłoczek itd. Stwierdziłem, że zbyt dużo zachodu z tym jest i wziołem młotek - opukałem z grubsza te strupy rdzy i opiłków, potem druciak i szorowanie. Na koniec na wiertarkę złożyłem kółko z drutem i jazda. Niestety nie wyszło to tak jak bym chciał
.. ale pewnie za jakiś czas pomyślę o tych do GTI
a wtedy tamte wypiaskuję na cacy. Rozebrałem prowadnice też wyczyściłem i nasmarowałem. Blaszki wyszysciłem i wyglądają prawie na nowe.
Tak to wygląda jak człowiek jest mało cierpliwy - szału nie ma ale przynajmniej niebieskie jest
:

Tak to wygląda jak człowiek jest mało cierpliwy - szału nie ma ale przynajmniej niebieskie jest

Z nissanem od 2005 roku

E tam, dobrze wyszłoSzymeq pisze:Niestety jestem "w gorącej wodzie kompany". Nie kupiłem piasku- musiałbym potem jechać do braciaka gdzie ma pistolet i kompresor... rozbierać tłoczek itd. Stwierdziłem, że zbyt dużo zachodu z tym jest i wziołem młotek - opukałem z grubsza te strupy rdzy i opiłków, potem druciak i szorowanie. Na koniec na wiertarkę złożyłem kółko z drutem i jazda. Niestety nie wyszło to tak jak bym chciał.. ale pewnie za jakiś czas pomyślę o tych do GTI
a wtedy tamte wypiaskuję na cacy. Rozebrałem prowadnice też wyczyściłem i nasmarowałem. Blaszki wyszysciłem i wyglądają prawie na nowe.
Tak to wygląda jak człowiek jest mało cierpliwy - szału nie ma ale przynajmniej niebieskie jest:
Obrazek

Kupię auto z SR20VE na pokładzie 

- Coobcio
- fanatyk nissana
- Kontakt:
Pewnie że dobrze wyszło, gumki i prowadnice z nierdzewki nie są w kolor a to już dobry znak 
Ps. klocki już dobrałeś jakieś

Ps. klocki już dobrałeś jakieś

WWW.COOBCIO.PL
OSIĄGNIĘCIA:
SR20VE + Turbo 342KM
Nissanowe 1.6 N/A 183KM
Nissanowe 2.0 N/A 243KM
Nissanowe 2.0 + T 319KM
OSIĄGNIĘCIA:
SR20VE + Turbo 342KM
Nissanowe 1.6 N/A 183KM
Nissanowe 2.0 N/A 243KM
Nissanowe 2.0 + T 319KM
- Coobcio
- fanatyk nissana
- Kontakt:
Mój błąd tylko nie rzucaj w mnie tymi niebieściutkimi zaciskami jak przyjedziesz do mnie do Garage 

WWW.COOBCIO.PL
OSIĄGNIĘCIA:
SR20VE + Turbo 342KM
Nissanowe 1.6 N/A 183KM
Nissanowe 2.0 N/A 243KM
Nissanowe 2.0 + T 319KM
OSIĄGNIĘCIA:
SR20VE + Turbo 342KM
Nissanowe 1.6 N/A 183KM
Nissanowe 2.0 N/A 243KM
Nissanowe 2.0 + T 319KM
Szymeq dobry kierunek. Co do zacisków to niezła robota. Ja byłem takim nygusem, że ich nie rozbierałem.
Tarcze jeszcze mógłbyś z rdzy oczyścić. Ja tak robiłem u siebie i te odkryte części pomalowałem. Zabawy trochę jest ale schludniej to wygląda.
Tarcze jeszcze mógłbyś z rdzy oczyścić. Ja tak robiłem u siebie i te odkryte części pomalowałem. Zabawy trochę jest ale schludniej to wygląda.
Primera P11 GT do kupienia w dobrych pieniądzach. Info na PW
Zaciski założone. Klocki jednak wleciały TRW - zobaczymy jak się będzie to spisywało. Chyba jest lepiej. Ile tak mniej więcej klocki się docierają ?
Powiem szczerze, że czuć różnicę już teraz ... dzisiaj rano jeden człowiek w a4 był mocno zdziwiony.... nie mógł mnie dopaść ... a jak dopadł to musiał uciekać na pas obok ... bo ja już stałem a on zatrzymał się w połowie mnie. Niestety nie widziałem żadnych oznaczeń na audi bo widziałem jedynie jego przód w swoim lusterku
Powiem szczerze, że czuć różnicę już teraz ... dzisiaj rano jeden człowiek w a4 był mocno zdziwiony.... nie mógł mnie dopaść ... a jak dopadł to musiał uciekać na pas obok ... bo ja już stałem a on zatrzymał się w połowie mnie. Niestety nie widziałem żadnych oznaczeń na audi bo widziałem jedynie jego przód w swoim lusterku

Z nissanem od 2005 roku

Na razie moja sakwa świeci pustkami ... więc zajmę się poprawianiem audio.Prosimy o więcej
Wczoraj wystrugałem sobie dystanse do przednich drzwi i muszę zakupić przewody głośnikowe ... obawiam się jedynie tego, że będę musiał zmienić koncepcję bagarka

Z nissanem od 2005 roku

- Coobcio
- fanatyk nissana
- Kontakt:
Klocki jak się docierają to widać po tarczy coraz to większy jej fragment staje jaśniejszy i bardziej błyszczący...
Jak cała będzie w takim stanie to znaczy że klocki stykają już całą powierzchnią i można już normalnie heblować
Jak cała będzie w takim stanie to znaczy że klocki stykają już całą powierzchnią i można już normalnie heblować

WWW.COOBCIO.PL
OSIĄGNIĘCIA:
SR20VE + Turbo 342KM
Nissanowe 1.6 N/A 183KM
Nissanowe 2.0 N/A 243KM
Nissanowe 2.0 + T 319KM
OSIĄGNIĘCIA:
SR20VE + Turbo 342KM
Nissanowe 1.6 N/A 183KM