[ Primera] P12 "Wrona" by Berny_P
Moderatorzy: Seba WWA, Ryba, Sajmooon, janusz, Zielkq
Zielkq x2 

赤い 霊 czyli 日産プリメーラP11GT -> viewtopic.php?t=12560
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
Nie ma problemu
[ Dodano: 2015-02-17, 11:42 ]
Właśnie przyszła do mnie paczka... a w środku telefon Siemens ME45 do oryginalnego zestawu głośnomówiącego do auta. Zaraz zobaczę jak to będzie działało
Janusz oto fotka aby mod był zaliczony
[ Dodano: 2015-02-17, 12:35 ]
haha i działa. Muszę jeszcze rozkminić sposób na wyświetlanie numeru telefonu na wyświetlaczu auta i odbieranie przyciskiem na desce rozdzielczej ale już odbierać mogę
[ Dodano: 2015-02-17, 13:08 ]
Ok temat rozkminiony:
wg NPOC hands free kit o modelu KE283-AV454 (kompatybilny z siemensem ME45) tylko podczas dzwonienia ścisza lub zatrzymuje radio/muzykę i na ekranie konsoli wyświetla napis PHONE.
Żeby zintegrować bardziej musiałbym znaleźć zestaw o modelu KE283-AV720 zgodny z Nokia 5110, 6110, 6150, 6210, 6310 (i) wtedy mógłbym przeglądać książkę telefoniczną, używać do odbierania przycisk na konsoli oraz oddzwaniać.
Po zastanowieniu się ( i pytaniu wujka google) doszedłem do wniosku że nie ma sensu. To co mam mi wystarczy.
[ Dodano: 2015-02-23, 15:00 ]
OK Kolejny mod

[ Dodano: 2015-02-17, 11:42 ]
Właśnie przyszła do mnie paczka... a w środku telefon Siemens ME45 do oryginalnego zestawu głośnomówiącego do auta. Zaraz zobaczę jak to będzie działało

Janusz oto fotka aby mod był zaliczony

[ Dodano: 2015-02-17, 12:35 ]
haha i działa. Muszę jeszcze rozkminić sposób na wyświetlanie numeru telefonu na wyświetlaczu auta i odbieranie przyciskiem na desce rozdzielczej ale już odbierać mogę

[ Dodano: 2015-02-17, 13:08 ]
Ok temat rozkminiony:
wg NPOC hands free kit o modelu KE283-AV454 (kompatybilny z siemensem ME45) tylko podczas dzwonienia ścisza lub zatrzymuje radio/muzykę i na ekranie konsoli wyświetla napis PHONE.
Żeby zintegrować bardziej musiałbym znaleźć zestaw o modelu KE283-AV720 zgodny z Nokia 5110, 6110, 6150, 6210, 6310 (i) wtedy mógłbym przeglądać książkę telefoniczną, używać do odbierania przycisk na konsoli oraz oddzwaniać.
Po zastanowieniu się ( i pytaniu wujka google) doszedłem do wniosku że nie ma sensu. To co mam mi wystarczy.
[ Dodano: 2015-02-23, 15:00 ]
OK Kolejny mod

berny_p, to teraz będziesz z takiego tel korzystał?
A może idzie jakiś interfejs BT podłączyć pod ori Hands Free i do tego każdy inny tel.

P11 Turbo Diesel Intercooler <-- klik
Mam 2 telefony. Jeden (BB Q10) to mój normalny telefon. Ten telefon leży sobie w aucie z innym numerem. Ludzie dzwonią na Q10 i jak ich rozłączam to automatycznie przekierowuje ich na telefon w aucie (niezauważalnie) i wtedy odbieram "samochodem". W Siemensie jest karta prepay ważna przez rok czasu. Dodatkowo mogę sobie na niej aktywować np. namiar GPS.
Podsumowując:
Nie dość że mam zestaw głośnomówiący to jeszcze dodatkowo mogę namierzać auto (kartę SIM z siemensa). Win/Win
nie chcę się bawić z BT.
Podsumowując:
Nie dość że mam zestaw głośnomówiący to jeszcze dodatkowo mogę namierzać auto (kartę SIM z siemensa). Win/Win

nie chcę się bawić z BT.
Ja nie narzekam. Nie wiem jak słychać z 2 strony bo nie mam okazji
ale w aucie jest wystarczająco dobrze 
3. Lotka z P12 VVL (OEM: 96030 AU000)
4. Komplet rozpórek góra oraz ewentualnie dół
5. Polerka całego auta oraz alusków (chciałbym żeby Wrona była jak najbardziej w oryginalna)
6. Może pokombinuje coś z poliuretanem.....
Jak do tej pory mam jedynie taki plan. Nie Chce glebować auta. Kolejność elementów zależy od kasy i dostępności części.

3. Lotka z P12 VVL (OEM: 96030 AU000)
4. Komplet rozpórek góra oraz ewentualnie dół
5. Polerka całego auta oraz alusków (chciałbym żeby Wrona była jak najbardziej w oryginalna)
6. Może pokombinuje coś z poliuretanem.....
Jak do tej pory mam jedynie taki plan. Nie Chce glebować auta. Kolejność elementów zależy od kasy i dostępności części.
Ostatnio zmieniony 2015-02-24, 10:27 przez berny_p, łącznie zmieniany 1 raz.
Berny_p,
1. Tak
2.![:]](./images/smilies/kwadr.gif)
3.![:]](./images/smilies/kwadr.gif)
4. Zobacz do bagaja pod wykładzinę w okolicach oparć dla poduch tylnego amora. Jak masz dziury to trzeba będzie przerobić tylną poduchę i skołować/zrobić rozpórkę
5. Alu daj do Michała to Ci zrobi fest![:]](./images/smilies/kwadr.gif)
6. Na ten temat gadaliśmy![:]](./images/smilies/kwadr.gif)
1. Tak
2.
![:]](./images/smilies/kwadr.gif)
3.
4. Zobacz do bagaja pod wykładzinę w okolicach oparć dla poduch tylnego amora. Jak masz dziury to trzeba będzie przerobić tylną poduchę i skołować/zrobić rozpórkę
5. Alu daj do Michała to Ci zrobi fest
6. Na ten temat gadaliśmy
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
Co do dwóch tłumików, to nie ma potrzeby. Ja mam na jednym i całość przelot 2,5". Na prawdę cisza i na dodatek oszczędności.
berny_p, nic nie zamula. Turbo to turbo, nawet diesel w tym przypadku czy CR czy PD czy nawet zwykła komora wirowa, to najlepiej byłoby nie mieć w ogóle układu wydechowego, który zamula pracę turbiny.
Turbina przejmuje na siebie całą falę spalin z silnika i tym samym reguluje ich przepływ. Dodatkowo bardzo wycisza cały układ wydechowy, czyli najprościej pisząc potrzebna jest tylko rura, która wyprowadzi spaliny poza pojazd.
Ja też się na początku obawiałem czy nie będzie za głośno itp, bo na seryjnej średnicy ukł. wydechowego dość nisko (prędk. obrot.) pojawiały się drgania rezonansowe przepływu spalin i było dość głośno przy niektórych obrotach. Zwiększając średnicę rezonans poszedł znacznie w górę i przy normalnej jeździe jest nawet ciszej niż było. A wyszedłem z założenia takiego, że zrobi się na jednym tłumiku przelotowym (MacGayver dobrze doradził wielki tłumik z RM Motors), a w razie czego po prostu dospawa się jeszcze jeden. Ale nie było potrzeby i jeżdżę do tej pory.
Turbina przejmuje na siebie całą falę spalin z silnika i tym samym reguluje ich przepływ. Dodatkowo bardzo wycisza cały układ wydechowy, czyli najprościej pisząc potrzebna jest tylko rura, która wyprowadzi spaliny poza pojazd.
Ja też się na początku obawiałem czy nie będzie za głośno itp, bo na seryjnej średnicy ukł. wydechowego dość nisko (prędk. obrot.) pojawiały się drgania rezonansowe przepływu spalin i było dość głośno przy niektórych obrotach. Zwiększając średnicę rezonans poszedł znacznie w górę i przy normalnej jeździe jest nawet ciszej niż było. A wyszedłem z założenia takiego, że zrobi się na jednym tłumiku przelotowym (MacGayver dobrze doradził wielki tłumik z RM Motors), a w razie czego po prostu dospawa się jeszcze jeden. Ale nie było potrzeby i jeżdżę do tej pory.
Po zrobieniu wydechu niutonometry się nowe pojawią
będzie można zrobić korektę mapy 

Ostatnio zmieniony 2015-02-24, 17:49 przez Wiooreck, łącznie zmieniany 1 raz.
No tak, Berny_p, ma możliwość korekty mapy
Tak więc może coś więcej się wystruga niż jest
Będzie szybka 銀色 カラス (gin'iro karasu)
Ostatnio zmieniony 2015-02-24, 18:09 przez janusz, łącznie zmieniany 1 raz.
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
Srebrna wrona jakoś bardziej mi leży ![:]](./images/smilies/kwadr.gif)
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
RZ nie rozumiem o co ci chodzi. To auto ma jedynie projekt stworzony przez renault, cała reszta to nissan. Doprawdy nie rozumiem po co ta ironia i dziwne teksty.
Patrząc na Twoje podejście to Wszystkie auta wyprodukowane po 27 maja 1999 roku (założenie Renault-Nissan Alliance Strategic partnership) powinieneś nazywać renówkami a nie nissanami. GTR (R35) wg Ciebie to renówka???
Patrząc na Twoje podejście to Wszystkie auta wyprodukowane po 27 maja 1999 roku (założenie Renault-Nissan Alliance Strategic partnership) powinieneś nazywać renówkami a nie nissanami. GTR (R35) wg Ciebie to renówka???
Ok RZ to takie pytanie dodatkowe:
Określ dokładniej jaki model renault przypomina Ci moja P12??
A w temacie:
obadałem dzisiaj katalizator ze znajomym mechanikiem i wygląda na to że obejdzie się bez cięcia... Jak to możliwe zapytacie...
Katalizator w tym silniku ma odkręcaną obudowę tak jakby ktoś pomyślał o wyciągnięciu wkładu. Zostaje jedynie taka trochę większa puszka ale wydaje mi się że nie będzie to przeszkadzać do momentu aż wydech nie będzie zmieniany.
Określ dokładniej jaki model renault przypomina Ci moja P12??
A w temacie:
obadałem dzisiaj katalizator ze znajomym mechanikiem i wygląda na to że obejdzie się bez cięcia... Jak to możliwe zapytacie...
Katalizator w tym silniku ma odkręcaną obudowę tak jakby ktoś pomyślał o wyciągnięciu wkładu. Zostaje jedynie taka trochę większa puszka ale wydaje mi się że nie będzie to przeszkadzać do momentu aż wydech nie będzie zmieniany.
RZ nie chce Ciebie do niczego przekonywać. To jest Twoja opinia.
O gustach się nie dyskutuje. Mi się P12 podoba i dlatego kupiłem ten samochód.
Tylko zastanawia mnie dlaczego podchodzisz tak agresywnie do tego auta. OK możesz mówić, że wyrażasz swoją opinię ale jak widzisz dziewczynę która ci się nie podoba to podchodzisz do niej i mówisz że wygląda jak kupa gnoju i wogóle jest brzydka?
Wiesz chciałbym się dowiedzieć bo nie spotkałem się do tej pory z taką jak Twoja reakcją na rzeczy które się nie podobają. Większość osób mówi raz że coś jest nie w ich guście i wystarczy.
O gustach się nie dyskutuje. Mi się P12 podoba i dlatego kupiłem ten samochód.
Tylko zastanawia mnie dlaczego podchodzisz tak agresywnie do tego auta. OK możesz mówić, że wyrażasz swoją opinię ale jak widzisz dziewczynę która ci się nie podoba to podchodzisz do niej i mówisz że wygląda jak kupa gnoju i wogóle jest brzydka?
Wiesz chciałbym się dowiedzieć bo nie spotkałem się do tej pory z taką jak Twoja reakcją na rzeczy które się nie podobają. Większość osób mówi raz że coś jest nie w ich guście i wystarczy.
Opisujesz auto na forum wiec musisz być przygotowany na różnego rodzaju opinie i krytykę. Nie zawsze każdy sie będzie zachwycal twoim autem. Ja wprost mowie ze mi się nie podoba i wg. mnie jest po prostu brzydkie - czy to ci się podoba to juz nie moja broszka
ty musisz tym jeździć.
Wierz mi to nie jest agresja

Wierz mi to nie jest agresja

Rz, nie tylko Berny_p, jeździ NissReno, inne, podobne też się poruszają po ulicach
Ja jeżdżę Japończykiem spłodzonym w Anglii.......
No ale koniec takiego offtopu i wytykania sobie czym, kto jeździ![:]](./images/smilies/kwadr.gif)

No ale koniec takiego offtopu i wytykania sobie czym, kto jeździ
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
Berny_p, trzeba było powiedzieć, przecież ja mam bity do odkręcania przepływki - mówiłem Ci ![:]](./images/smilies/kwadr.gif)
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_