Kierownica faktycznie jest chyba z ostatniej wersji P11.144.bombel pisze:Zrób proszę zdjęcie deski całej, bo mi wygląda na niezły mic, bo kierownica nie wygląda na oryginalnąAd@mus pisze:prosze wklej tu to co ci wyjdzie z vinu
[ Primera] KUROI KAGE - Primera P11.144-GT replica
Moderatorzy: Seba WWA, Ryba, Sajmooon, janusz, Zielkq
Polska Jazda http://www.polskajazda.pl/Profil,Fiat,P ... mera/25888
Mój BLACK BOX: viewtopic.php?t=3262
Mój BLACK BOX: viewtopic.php?t=3262
Jeżeli już robić swapa na 2.0 to lepiej zastosować wiązkę silnika i komputer z p11 przed liftem. Mniej ograniczeń w przypadku późniejszego tuningu.
BOCA MOTORS Serwis i Modyfikacje Samochodów Osobowych i Terenowych. Naprawy szybkie i bardziej zaawansowane, Tuning, Off Road.
512 995 765 fb Bocamotors Zapraszam!
512 995 765 fb Bocamotors Zapraszam!
to może jeszcze inaczejbombel pisze:onyxx to może inaczej. Jak nie jest to auto na tor, to bez sensu.

Co do swapa i elektryki, to klimatronik może być sterowany przez BCM a nie przez ECU. Więc ja nie widzę powodu żeby się ograniczać kompem z p11.144.
Przełożenie całości z p11.144 2.0 do tego co masz będzie najprostszym rozwiązaniem.
numer sie zgadza...
auto bylo kupione bez silnika z uszkodzona tylna klapa, byl kupiony dawca rozbitek z qg pod maska i byly przekladane graty z niego do czarnej, tyle sie dowiedzialem od poprzedniego wlasciciela
[ Dodano: 2012-12-23, 22:32 ]
pytanie?
montowal juz ktos adaptery zmieniajace rozstaw srob??
mam fajne alu co zostaly mi po poprzednim aucie i widzial bym je w primerce:

auto bylo kupione bez silnika z uszkodzona tylna klapa, byl kupiony dawca rozbitek z qg pod maska i byly przekladane graty z niego do czarnej, tyle sie dowiedzialem od poprzedniego wlasciciela
[ Dodano: 2012-12-23, 22:32 ]
pytanie?
montowal juz ktos adaptery zmieniajace rozstaw srob??
mam fajne alu co zostaly mi po poprzednim aucie i widzial bym je w primerce:

Sprzedam głowicę do SR20DE lowport po remoncie power up tuning madafaka
450zł-info w giełdzie i na PW
Są rózne opinie co do adapterów,jedni zakładaja inni nie,ale moim zdaniem czy czasem felga nie wysunie się na zewnątrz,chyba tak,no i ja bym wolał sprzedać,zamienić,dołożyć na inna fele,choć fakt ta fajna,ale z odpowiednim na ori rozstaw śrub na piaste,nie kombinował bym,może ktoś zakładał to wypowie síe,pozdrówka,inwestujesz też w primke 

Mogę polecić Ci gościa który robił mi dystanse na zamówienie
zajmuje się takimi rzeczami nissanzone.pl/viewtopic.php?t=10039

W10 2.0SLX-sold
P10 2.0eGT-crash
P10 2.0eGT-race
P10 1.6SRI-sold
P10 2.0eGT-sold
P10 2.0LX-daily
P10 1.6 SRI-crash
N14 GTI-sold
G20-daily
W10 2.0-race
200sx s13-reborn
P10 eGT-daily
P10 2.0eGT-crash
P10 2.0eGT-race
P10 1.6SRI-sold
P10 2.0eGT-sold
P10 2.0LX-daily
P10 1.6 SRI-crash
N14 GTI-sold
G20-daily
W10 2.0-race
200sx s13-reborn
P10 eGT-daily
pytanie za ile??:) tez mam magika ktory by mi to zrobil za uczciwe pieniadze
felg z ori rozstawem sie juz naszukalem i nic mi jakos nie podeszlo, pozatym te fele ktore ja mam tez sie juz jakis czas sprzedaja i nie ma kupca wiec pomyslalem, zrobie adaptery przelakieruje fele i bedzie jak ulal
et w nich jest 35, adaptera dam 20mm, powinno ladnie spasowac z nadkolem, ewentualnie bedzie set dobry na przyszlosc bo w felach 4x100 mozna przebierac setkami
felg z ori rozstawem sie juz naszukalem i nic mi jakos nie podeszlo, pozatym te fele ktore ja mam tez sie juz jakis czas sprzedaja i nie ma kupca wiec pomyslalem, zrobie adaptery przelakieruje fele i bedzie jak ulal
et w nich jest 35, adaptera dam 20mm, powinno ladnie spasowac z nadkolem, ewentualnie bedzie set dobry na przyszlosc bo w felach 4x100 mozna przebierac setkami
Z ceną idzie się dogadać mi w bardzo atrakcyjnej cenie zrobił
i jak już zmieniać rozstaw to właśnie na jakiś popularny
i otworu centrujacego nie dawać za dużego 

W10 2.0SLX-sold
P10 2.0eGT-crash
P10 2.0eGT-race
P10 1.6SRI-sold
P10 2.0eGT-sold
P10 2.0LX-daily
P10 1.6 SRI-crash
N14 GTI-sold
G20-daily
W10 2.0-race
200sx s13-reborn
P10 eGT-daily
P10 2.0eGT-crash
P10 2.0eGT-race
P10 1.6SRI-sold
P10 2.0eGT-sold
P10 2.0LX-daily
P10 1.6 SRI-crash
N14 GTI-sold
G20-daily
W10 2.0-race
200sx s13-reborn
P10 eGT-daily
-
- stały bywalec
- Kontakt:
Jedna rzecz jest ciekawa, zegary po lifcie liftu a wyświetlacz w zegarach jak po pierwszym lifcie.bombel pisze:Nie wiem co się działo z tym autem, ale zegary i kierownica są z wersji po lifcie liftu. Sprawdź czy numer na grodzi zgadza się z tym w dowodzie
Temperatura zewnętrzna po lewej pod zegarem . Po lifcie liftu była po prawej pod przebiegiem.
Deska też niby po drugim lifcie ale gdzie masz regulacje wysokości świateł bo nie widać ? Jak między fotelami to niby pierwszy lift ale przycisk do regulacji lusterek już jest z drugiego liftu.
Po drugim lifcie nie było też regulacji podświetlania zegarów a Ty chyba masz. . .
Się zapędziłęm

ja juz z tymi liftami liftu sie pogubilem:)
regulacja jest automatyczna, przegrecam kluczyk zalaczam swiatla i one same sie ustawiaja-nie ma zadnego manualnego pierdpstryczka
mam jeszcze pytanie, zna ktos firme co by zreperowala fotel?? sa paskudne pekniecia szwow na boczku fotela kierowcy
[ Dodano: 2012-12-29, 21:40 ]
decyzja zapadla-zbieram siano na swapa!!
jak by ktos slyszal o tanim zestawie to pisac!!
regulacja jest automatyczna, przegrecam kluczyk zalaczam swiatla i one same sie ustawiaja-nie ma zadnego manualnego pierdpstryczka
mam jeszcze pytanie, zna ktos firme co by zreperowala fotel?? sa paskudne pekniecia szwow na boczku fotela kierowcy

[ Dodano: 2012-12-29, 21:40 ]
decyzja zapadla-zbieram siano na swapa!!
jak by ktos slyszal o tanim zestawie to pisac!!
Marku gdybym ciebie nie poznal to dolewal bym oliwy
to ty wymusiles na mnie ta zmiane
ale teraz trza sie wziac w garsc i zbierac siano, i kombinowac co do czego podpasuje
btw, polosie z 1.8 sa te same co w 2l??
to ty wymusiles na mnie ta zmiane
ale teraz trza sie wziac w garsc i zbierac siano, i kombinowac co do czego podpasuje
btw, polosie z 1.8 sa te same co w 2l??
coś mi się kojarzy że chyba Mas ma sprzęgło w 1.8 od 2.0 więc może w drugą stronę też podejdzie.
Była Padlina:
Sajmooon'owa "Padlina"
Była Gruzz Operacyjna:
Sentra B15 Gruzz in da Haułs
Nissan jeszcze będzie... coming soon [2022]
Sajmooon'owa "Padlina"
Była Gruzz Operacyjna:
Sentra B15 Gruzz in da Haułs

Nissan jeszcze będzie... coming soon [2022]
W 1.8 i 2.0 są takie sameRysiu83 pisze:Półosie z GT niczym nie różnią się od tych ze zwyczajnego 2.0 ale zawczasu proponuję i namawiam na zakup grubszych zamienników plus przeguby oczywiście.

Mylisz się, numery są inne ale części te samebombel pisze:Wg manuala inneAd@mus pisze:btw, polosie z 1.8 sa te same co w 2l??
Przełożenia są te same ale różnią się dzwonem i czujnikiem prędkościomierza. Także skrzynie nie podejdą P&P.BaSsGrU pisze:a czy przypadkiem skrzynia z SR nie podjedzie do 1.8i na odwrót
Bo to te same sprzęgłaSajmooon pisze:coś mi się kojarzy że chyba Mas ma sprzęgło w 1.8 od 2.0 więc może w drugą stronę też podejdzie.

Po raz kolejny wprowadzasz w błąd.bombel pisze:Wg manuala takBaSsGrU pisze:a czy przypadkiem skrzynia z SR nie podjedzie do 1.8i na odwrót
NajlepiejSeboo991 pisze:Czyli najprościej kupić całego rozbitka i przekładać część po części

kolejne pytanie
czy na silniku z p10 lub z p11 sr20de powiesze osprzet z p11.144??
dokladnie chodzi mi o kompresor z klimy i czy te silniki ogarnie komp z p11.144?? czy skrzynia biegow moze byc tez z p11??
wiecej p11 jest na tajle i w mniejszej kasie wiec szukam tez alternatywy dla kpl swapu z p11.144 ktorych malo a sprzedajacy cenia jak za zboze...
to co udalo mi sie ustalic to:
-osprzet p11.144-400zl
-komp i wiazka 100zl
-skrzynia 200-300zl z poloskami
-silnik, p11.144 od 700zl-1200zl, p11 600zl, p10 400-500zl
dlatego pytam o mozliwosci wykorzystania silnikow z modelowo starszych primer
czy na silniku z p10 lub z p11 sr20de powiesze osprzet z p11.144??
dokladnie chodzi mi o kompresor z klimy i czy te silniki ogarnie komp z p11.144?? czy skrzynia biegow moze byc tez z p11??
wiecej p11 jest na tajle i w mniejszej kasie wiec szukam tez alternatywy dla kpl swapu z p11.144 ktorych malo a sprzedajacy cenia jak za zboze...
to co udalo mi sie ustalic to:
-osprzet p11.144-400zl
-komp i wiazka 100zl
-skrzynia 200-300zl z poloskami
-silnik, p11.144 od 700zl-1200zl, p11 600zl, p10 400-500zl
dlatego pytam o mozliwosci wykorzystania silnikow z modelowo starszych primer
Ad@mus -> http://otomoto.pl/nissan-primera-p11-2- ... 44190.html
Zapytaj za ile całość.
albo http://otomoto.pl/nissan-primera-C27019719.html
Zapytaj za ile całość.
albo http://otomoto.pl/nissan-primera-C27019719.html
te kombi to z mojego miasta i jest trup
ten angol za 3500zl calosc-chyba sie z h^( na lep pozamienial
pozatym nie chce calego auta, wiem ze to najlepsza opcja ale wole swapa miec niz kurnik z szupy na placu-moja by mnie chyba zabila
plan mam taki, silnik kupic, wyremontowac wyportingowac, wypiaskowac, pomalowac i...
potem skrzynia, kupic, wymalowac wypiaskowac i ...
calosc skaladac na samochod
potem qg18de do zyda na alledrogo i podliczyc ile jestem w plecy
moja muza:

wizualnie cos takiego chce osiagnac:)
ten angol za 3500zl calosc-chyba sie z h^( na lep pozamienial
pozatym nie chce calego auta, wiem ze to najlepsza opcja ale wole swapa miec niz kurnik z szupy na placu-moja by mnie chyba zabila

plan mam taki, silnik kupic, wyremontowac wyportingowac, wypiaskowac, pomalowac i...
potem skrzynia, kupic, wymalowac wypiaskowac i ...
calosc skaladac na samochod
potem qg18de do zyda na alledrogo i podliczyc ile jestem w plecy

moja muza:

wizualnie cos takiego chce osiagnac:)
- radziejwwl
- fanatyk nissana
Wygląda fajnie , gleba i polowanie na felge
i do przodu 

viewtopic.php?p=258066#258066 - Moja turbawka