[Sunny] Pojeżdżawkowy Arbuzowy Sunny GTI
Moderatorzy: Seba WWA, Ryba, Sajmooon, janusz, Zielkq
- Chochlik
- doświadczony forumowicz
Nie widziałem Twojego auta na żywo i Ty pewnie też nie, ale wyszło nam trochę urzekające podobieństwo:Arbuz pisze:Coraz bliżej zlotu i coraz bliżej końca
Autko odebrane do krótkich testów, jest jeszcze troche do poprawek ale już jest lepiej niż gorzej... jestem po krótkiej przejażdżce i jest sztywno i prowadzenie zdecydowanie lepsze a więc efekt osiągnięty
A oto fotki:
[url=http://images39.fotosik.pl/1552/14edcd743e7739cdmed.jpg]Obrazek[/URL]
[url=http://images46.fotosik.pl/1562/b7097ef28acb3a78med.jpg]Obrazek[/URL]
Przód jeszcze do ogarnięcia ale to juz raczej po zlocie. Ważne jest dla mnie aby zapier**** a nie wyglądało...
Czekam na ecumaster, drobne poprawki i hamownia na zlocie

Czyli coś trzeba zmienić

Jeśli niebo zwali nam się na głowy, będziemy łapać skowronki!
HeheChochlik pisze:
Nie widziałem Twojego auta na żywo i Ty pewnie też nie, ale wyszło nam trochę urzekające podobieństwo:
[url=http://img717.imageshack.us/img717/875/dsc0056cx.th.jpg]Obrazek[/URL]
Czyli coś trzeba zmienić

Dzięki uprzejmości i doświadczeniu BANIAKA dostałem kilka wskazówek na poprawę wozu i przez to są kolejne plany do zrealizowania

Jutro może uda się w miarę ogarnąć parę rzeczy ale to jak sie uda to dopiero zdradzę

---------------------------------------------------------------------------------------
02-06-2012

walka dziś do 3 w nocy z ecumasterem i wygrana dopiero o 13 dzięki pomocy Bodka - za co wielkie dzięki

Autko lekko ogarnięte jednak jeszcze troche mankamentów przed zlotem znalazłem ale myślę że z grubsza dojdę do finszu !

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą ....
SPRZEDAM WAŁKI DO SR20DE PODNOSZĄCE MOC....
No i się udało !
99% modów założonych do zrealizowania do zlotu zostało wykonane !
Dziś u nissanowego fachowca zwanego Rybą został ogarnięty modzik rozrządu
. Poniżej podglądowe fotki jak cięzko pracował
:

Pozostało mi tylko wystroić troszkę nismo przed hamownią zlotowa
Niestety doszły mnie słuchy że podobno coś u mnie stuka i że może być to panewka
- ale na zlot dojade ! 
Jutro zakładam lotkę od gti-ra oraz jeszcze ogarniam co trzeba aby być gotowym do startu na zlot !

99% modów założonych do zrealizowania do zlotu zostało wykonane !

Dziś u nissanowego fachowca zwanego Rybą został ogarnięty modzik rozrządu

Pozostało mi tylko wystroić troszkę nismo przed hamownią zlotowa

Niestety doszły mnie słuchy że podobno coś u mnie stuka i że może być to panewka

Jutro zakładam lotkę od gti-ra oraz jeszcze ogarniam co trzeba aby być gotowym do startu na zlot !

- Modzelitto
- fanatyk nissana
- johny_fellow
- fanatyk nissana
- Kontakt:
Filtr MANN też to ma. A na pewno jest o wiele łatwiej dostępny niż K&N.GHOSTRIDER pisze:ten KN'a wsadzic z zaworkiem
Znowu z NISSANem
Były:
- Micra K11, 2001 r., CG10DE;
- 100 NX B13, 1992 r., GA16DS;
- Primera P11, 1996 r., SR20DE;
- MAXIMA A33 QX, 2001 r., VQ30DEK.
http://www.agent-pzu.lukasz-ufnal.pl

Były:
- Micra K11, 2001 r., CG10DE;
- 100 NX B13, 1992 r., GA16DS;
- Primera P11, 1996 r., SR20DE;
- MAXIMA A33 QX, 2001 r., VQ30DEK.
http://www.agent-pzu.lukasz-ufnal.pl
To nie wina filtra. Auto było już odpalone i odgłosy zanikły po kilku minutach. Ale spokojnie nie ma co się spinać jak padnie to padnie. Może być że przejedziesz i kilka tyś kilometrów, chociaż przy pałowaniu
Na pewno jest jakiś luzik. Grunt to mieć linkę holowniczą, sunny jest super lekkie więc nie będzie probemów z holem. Ale nie zapeszajmy
Będzie dobrze.
Wrażenie było takie jak by dół popukiwał takie grrr grrr w momencie dodawania gazu do 3 tyś obr. po odpuszczeniu znikało. Po rozgrzaniu faktycznie ucichło... sprawdzane słuchawkami.
Auto wygląda fajnie, klatka i wybebeszone wnętrze zaczyna mi się podobać
Kibeldolot psuje trochę efekt ale pod maską Arbuz raczej nie będzie dbał o wizual. Auto ma jeździć i obstawiam że niską 15 zrobi.
Odczułeś w ogóle moda?
Zapomniałem już jak to jest grzebać w N/A i walczyć o kilka niutów.

Wrażenie było takie jak by dół popukiwał takie grrr grrr w momencie dodawania gazu do 3 tyś obr. po odpuszczeniu znikało. Po rozgrzaniu faktycznie ucichło... sprawdzane słuchawkami.
Auto wygląda fajnie, klatka i wybebeszone wnętrze zaczyna mi się podobać

Odczułeś w ogóle moda?

Nissan Primera SR20DE+T
- komorokoro
- fanatyk nissana
- Kontakt:
No i po zlocie 
Auto wróciło szczęśliwie jednak niestety z uszkodzonym zawiasem i kilkoma innymi drobnymi mankamentami
Silnik wypluł na hamowni prawie 163hp i 191 nm tak więc myślę że bez dramatu. Dodam że jest jeszcze nie wystrojony tak więc może coś momentu uda się jeszcze ugrać
Poniżej wydruk z hamowni:

Jak widać po wykresie są niedociągnięcia i jest co poprawiać ale damy rade i ogarniemy
Na tegorocznej ćwiartce udało mi się wykręcić czas 15.4 co może nie jest szałem ale jestem zadowolony z wyniku. Powyższy wynik dał mi zwycięstwo w klasie do 2000cm na tegorocznym zlocie a poniżej foto nagrody która nie ukrywam zajebiście mi się podoba
:

Największym zaskoczeniem była dla mnie wygrana ze 193konnym SR20VE w primerze p11 co dało mi do myślenia czy to VE to naprawdę takie dobre by inwestować tyle $$$ w swapa....
Nissan jedzie już dziś do mechanika i od jutra ruszają prace nad ogarnięciem tego co uważam że trzeba poprawić
Nie ukrywam że chodzi mi po głowie sprzedanie Sunnego i zakup czegoś RWD ale hmm...wszystko by zależało od tego ile bym za niego dostał
- jeśli ktoś zainteresowany to propozycje na PW 

Auto wróciło szczęśliwie jednak niestety z uszkodzonym zawiasem i kilkoma innymi drobnymi mankamentami

Silnik wypluł na hamowni prawie 163hp i 191 nm tak więc myślę że bez dramatu. Dodam że jest jeszcze nie wystrojony tak więc może coś momentu uda się jeszcze ugrać

Poniżej wydruk z hamowni:

Jak widać po wykresie są niedociągnięcia i jest co poprawiać ale damy rade i ogarniemy

Na tegorocznej ćwiartce udało mi się wykręcić czas 15.4 co może nie jest szałem ale jestem zadowolony z wyniku. Powyższy wynik dał mi zwycięstwo w klasie do 2000cm na tegorocznym zlocie a poniżej foto nagrody która nie ukrywam zajebiście mi się podoba

Największym zaskoczeniem była dla mnie wygrana ze 193konnym SR20VE w primerze p11 co dało mi do myślenia czy to VE to naprawdę takie dobre by inwestować tyle $$$ w swapa....
Nissan jedzie już dziś do mechanika i od jutra ruszają prace nad ogarnięciem tego co uważam że trzeba poprawić

Nie ukrywam że chodzi mi po głowie sprzedanie Sunnego i zakup czegoś RWD ale hmm...wszystko by zależało od tego ile bym za niego dostał

- vimek999
- fanatyk nissana
A jest gdzieś jakieś info odnośnie tej P11 VE? Sorki za OT. Czyli to nie P11 a P11.144 sądząc po poniższych postach.
Ostatnio zmieniony 2012-06-10, 18:03 przez vimek999, łącznie zmieniany 1 raz.
SR20VE + ?