Klub zrzeszającym miłośników marki nissan. Dzielimy się informacjami na temat nissana, udzielamy porad, organizujemy spoty lokalne jak również zloty ogólnopolskie. Łączny nas wspólna pasja do marki.
lukasgt pisze:jak zawsze maxima na pierwszym miejscu
Hmm a ewentualnie moja by Ci pasowala? Ostatnio zastanawiam sie nad sprzedaza Ale jak to mowia pozyjemy zobaczymy moze zanim sprzedasz primerke to ja sie rozmysle albo znajdziesz jakies inne ciekawsze auto
Hmm dylson-ciekawy pomysł mi zapodajesz-ale właśnie n ie wiem kiedy wystawię primerę na handel no i ile bedę w stanie dołożyć,aa i najważniejsze czy moja kochana małżonka zaakceptuje 3.0 pod maską ,a znając ja łatwiej mi bedzie namówić na silnik 1.9 turbo -ALE POŻYJEMY-ZOBACZYMY-poprosze szczegóły na PW DYLSON
a z drugiej beczki-to teraz autko nieźle hamuje po zrobieniu tylnego zacisku[miał nieszczelność i cały czas heble się zapowietrzały],wymienione drzwii nieco odświerzyły wygląd autka-teraz trzeba spolerować lakier we właśnym zakresie-co byście polecili żeby ładnie sie prezentował??
lukasgt pisze:teraz trzeba spolerować lakier we właśnym zakresie-
Polecam Farecla G3 - ale ostrożnie aby nie poprzecinać lakieru. Najlepiej polerką mechaniczną ...
Najlepsze efekty uzyskasz jeśli przed pastą przymatujesz lakier papierem ściernym/ wodnym o gradacji 2000 a potem jazda z polerką. Na koniec mleczkowanie nadwozia ... niestety nazwy mleczka nie pamiętam bo było w nieoryginalnej butelce ( 'finisz' cos tam było chyba ).
Ja osobiście do polerki lakieru polecam dwie pasty jednej firmy, a mianowicie 3M (tej od dyskietek 1,44MB) jedna pasta która usuwa większe rysy i niedoskonałości (kolor szary) druga pasta robi tzw "wysoki połysk", wszystko to mechaniczną polerką.
A kręciliście coś wydechowym? bo w sumie z reguły Primy nie potrzebują takiego skręcenia kąta. Generalnie i tak się ciesz że możesz szybko pośmigać do 5000 i to na LPG ... u mnie tylko bena BLOS jednak zamula 2.0 i to znacznie.
W ogóle znalazłęm swoj stary mikser 30 mm średnicy... jak to auto jeżdziło w ogóle
widzisz w całym zakresie pięknie na LPG ciągnie autko ale stuk od 5000 mnie wnerwia-mam taką instalację że chcę kręcić na LPG do odcinki jak zawsze to bywało-obstawiam uszkodzony[zużyty ]aparat zapłonowy,albo już tak jest silnik wyeksploatowany z mega nagarem we wnętrzu,a może nawet którys tłok się ukruszył czy popękał-bo na 1000km bierze 1litr oliwy przy katowaniu
STUKOWE ZWERYFIKOWANE-spada mi cybant z filtra i cały czas filtr sięodczepia-dolot zasysa tyle świeżego powietrza że zubaża się mieszanka--muszę drugi cybant założyć i już bedzie wsio ok
DZIS POCHASAŁEM TROCHĘ Z JAKIMŚ LAFIKIEM W ASTRZE COUPE TURBO--zdecydowanie był zadziwiony że nie ma tak szybkiego auta jak myślał jednak prima daje radę i to cały czas
ps .dziś kosztem 70plnów udało sie naprawić pogięty tytlny błotnik,heh-jest o niebo lepiej ale wiadomo nie ma jak położenie nowego lakieru-my zrobiliśmy to bezinwazyjnie śmiesznym przyrządem z allegro za 39.90...
wymieniony tez przedni prawy wachacz na 555[wreszcie się nyska prowadzi]
i ponownie zmienione lustro zewnętrzne na ori,bo podróba strasznie przybliżała!-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
CZEKAM NA ZACHĘTY CO BY pozostawic autko w celu uzyskania wreszcie 170km 200nm i dajej miec najmocniejsza p10 w klubie
lukasgt, remontujesz, wsadzasz ssac-a stroisz i już niedaleko do 170 kucy i wtedy nasze Primy się wyrównają fajne pojedynki by były
Te wałeczki mają fajną górę ale zero dołu... ja bym nie mógł tak jeździć tym bardziej że to ma być cichociemny stary zapierd***cz. I na wałkach GT da rade strzelić 170 - mam nadzieje hehe
Co do jazdy na prostych to 170 konna p11 przegra ze 160 konna p10 ktora z kolei przegra z 150 konnym Sunny Świat jest niesprawiedliwy oczywiscie fakt nie poparty doświadczeniami
jeszcze nie wpakowałem, na razie swój wóz ogarniam w przyszłym tyg może się chwila znajdzie to zawita na pokład, tak z zewnątrz wygląda zacnie ta motorownia, jutro może pod pokrywę zajrzę
znalazł siępotencjalny kupiec na primkę--dogadam z nim sprawe i zobaczymy co z tego wyjdzie
na razie nie ma sie co pucowac z planami w tym temacie-ponieważ ten rozdział dla mojej p10 zostaje zamknięty-jeśli pójdę w mody to załoze nowy wątek-tego ciągnąć nie chcę
to się zgadza nawet raz było 173km ale chyba stukowe słychać było i trzeba było nieco zapłon poprawić
ps.jutro wjeżdżają nowe tarcze hamulcowe 280mm i klocki nowe pewnie BRAKE lub BOSCH
a i koniecznie reperaturki zacisków przednich AUTO FREN'
-że tez teraz przed sprzedaża musiały się pokończyć HEBLE!!
U mnie też taką magiczną granicą wydaje się być 170km/200nm na tym silniku co mam i myślę że jest to do ogarnięcia. W każdym razie zobaczymy co da się zrobić...
A Ty Łukasz robisz nie robisz tej p10? silnik jest skrzynka krótka jest więc na co czekać Teraz heble dorobiłeś