Klub zrzeszającym miłośników marki nissan. Dzielimy się informacjami na temat nissana, udzielamy porad, organizujemy spoty lokalne jak również zloty ogólnopolskie. Łączny nas wspólna pasja do marki.
Nieźle, jestem pełen podziwu i jednocześnie gratuluję Ci wytrwałości w projekcie. Poligumy chyba tylko żółte wchodzą w grę, ale nastaw się, że będą skrzypieć.
tak, co do samego czujnika na wale nie ma problemu tak jak rozmawialiśmy. Cewki zapłonowe już zakupiłem. Kminie jednak aby pozbyć się aparatu zapłonowego. Chciałbym wykorzystać stary obudowę i tam zaadoptować czujnik który będzie czytał sygnał z wałka.
Paweł, czy moja tylna poduszka wahacza przedniego jest identyczna jak u Ciebie
Ryba z tym zapłonem to jest to do wykonania. Trzeba tylko znaleźć układ, który będzie dość szybko reagował na pojawiający się impuls. Jakiś transoptor by się zdał albo jakieś czujniki pola magnetycznego.
[ Dodano: 2014-05-20, 15:55 ]
Aaaa.... więc. Prace trochę spowolniły tempo. Jak to zawsze, musi na złość coś wyskoczyć
Problem był z dobraniem odpowiednich poszerzeń oraz ich ewentualnym montażem. Dziś były pierwsze przymiarki. Przód całkiem spoko, z tyłem będzie więcej zabawy.
Między czasie szykuje się mała niespodzianka pod maską
Dziś odwiedziłem szanownych Panów co picują mi Primerę. Posiedziałem godzinkę, gdzie pod moim okiem wstępnie mocowaliśmy poszerzenia na tylnych błotnikach i lotkę Rocket bunny.
Szczerze... na mój gust będzie JDMoWo
Kilka fotek:
Dopasowane, zapodkładowane przednie poszerzenie prawego błotnika z wejściem na zderzak, różnica od oryginału ~ 4cm
Lewe poszerzenie pozostało dopieścić żywicą i szpachlówką z włóknem.
Lotka zamocowane
Prawy tylnik błotnik, rzeźby co niemiara
Myślę, że w przyszłym tygodniu cały samochód bedzie w podkładzie