no w sumie też prawda, wyglad zupełnie inny ale komfort i osiągi troche słabnąrz pisze:KTR, przeskakiwać można i na 17" ale znaleźć później dobrą gumę za rozsądne pieniądze to już problem. Poza tym nie oszukujmy się tutaj ma być komfort![]()
[ Primera] "AKAI REI" czyli Primera P11GT z ASCD
Moderatorzy: Seba WWA, Ryba, Sajmooon, janusz, Zielkq
P10eGT->N14GTi 5d
OCTAVIA 1RS oem+
						OCTAVIA 1RS oem+
Czyli zaczynamy ściąganie naklejek......

赤い 霊 czyli 日産プリメーラP11GT -> viewtopic.php?t=12560
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
						pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
Kwietas, no właśnie jakiś dłuższy czas temu pozbyłem się podkładek pod blachy......

pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
						pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
KTR, ale z tyłu pod lampą po prawej stronie miałeś nieco inną wlepę w kolorze chyba RAL9006 

pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
						pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
A ja od siebie dodam, że jak coś ma kleić, to nie będzie ciche.foo pisze:Hehehe rz nie zawodzi!
W temacie opon, podrzucę Wam takie hasło: im większy rozstrzał między ikonką paliwa, a deszczową chmurką, tym opona jest bardziej trakcyjna. W sensie coś co ma np. B w paliwku, kleić nie będzie...
Leon III FR 1.4 TSI 164KM/271Nm

http://www.rajdoactive.pl
Opony sportowe, Oleje Millers Oils, Wyposażenie rajdowe RRS i Schroth
tel. 534820535

http://www.rajdoactive.pl
Opony sportowe, Oleje Millers Oils, Wyposażenie rajdowe RRS i Schroth
tel. 534820535
Kurde Janszu Drogi a miałem dopiero co nowe dunlopy z 2015 razem z moimi OEM felutkami na sprzedaż w cenie złomu i zużytych gumofilców.. Odliczyłbyś sobie za porady telefoniczne i wyszłoby tyle co Twoje nowe opony 

Jest: N14 SSS style,Pulsar GTI-R i K11 SUPER CVT
Było: 2 x B13 , N15 sedan, Micra K11, P11 Si i P11.144 sport VE...
						Było: 2 x B13 , N15 sedan, Micra K11, P11 Si i P11.144 sport VE...
Bziuk, zapomniałem zupełnie, że masz......... Tylko co ja wtedy zrobiłbym ze swoimi zregenerowanymi 15"?
A naklejki powoli out - Rz widział![:]](./images/smilies/kwadr.gif)

A naklejki powoli out - Rz widział
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
						pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
Vixo, każdy by tak chciał........
No dobra, dziś oponki czeka test długodystansowy
 Wczoraj przegoniłem się po AOW i przy 130km/h cisza. Było ciszej niż na poprzednich letnich ![:]](./images/smilies/kwadr.gif)
Jak dobrze pójdzie, to jutro/pojutrze coś pomodzimy, bo już od dłuższego czasu wala mi się pewien fant w bagaju - ale nie obiecuję, że będę dłubał, wszystko zależy od dostępnego czasu

No dobra, dziś oponki czeka test długodystansowy
Jak dobrze pójdzie, to jutro/pojutrze coś pomodzimy, bo już od dłuższego czasu wala mi się pewien fant w bagaju - ale nie obiecuję, że będę dłubał, wszystko zależy od dostępnego czasu
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
						pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
KTR, jak się zbiorę na dłubanie, to dam Ci znać i jak będziesz miał ochotę to możesz podjechać 
No dobra 460km zrobione - darcie, praktycznie cały cza 120-130km/h, zastanawiałem się dlaczego trochę mułowato idzie i jakieś 110-150km przed Lbn przypomniałem sobie, że dawno nie wymieniałem filtra powietrza....... Tak więc trzeba będzie się po niego wybrać![:]](./images/smilies/kwadr.gif)
Opony - hmmmm, błoga cisza, która spowodowała to, że zacząłem się wsłuchiwać co mi może nie pasować i może gdzieś powywać........ To nie jest zdrowe.......
Prowadzenie auta - pewne i stabilne, nawet w deszczu. Zakręty można brać względnie szybko i nie trzeba zwalniać przed nimi![:]](./images/smilies/kwadr.gif)

No dobra 460km zrobione - darcie, praktycznie cały cza 120-130km/h, zastanawiałem się dlaczego trochę mułowato idzie i jakieś 110-150km przed Lbn przypomniałem sobie, że dawno nie wymieniałem filtra powietrza....... Tak więc trzeba będzie się po niego wybrać
Opony - hmmmm, błoga cisza, która spowodowała to, że zacząłem się wsłuchiwać co mi może nie pasować i może gdzieś powywać........ To nie jest zdrowe.......
Prowadzenie auta - pewne i stabilne, nawet w deszczu. Zakręty można brać względnie szybko i nie trzeba zwalniać przed nimi
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
						pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
Miałem się zająć swoim autem, a wyszło mi dłubanie przy kosiarce ![:]](./images/smilies/kwadr.gif)
Ale do rzeczy fant jest już przygotowany do montażu - niektórzy wiedzą co, bo już widzieli![:]](./images/smilies/kwadr.gif)
Rz, zobaczymy. Wkładki KNECHTa czy MANNa nie są złe i też mają dobra przepustowość w porównaniu do typowych badziewiastych.
Kajtann ありがとう
Na Aledrogo/oeliksie/łotomoto jest kilka GTków

No i wyśżło, ze trzeba pomyśleć o wymianie przewodów hamulcowych na tył. Miałem zamówić przed świętami, ale jakoś wypadło mi z głowy.......
Klocki - trzeba pomyśleć w niedługim czasie o wymianie, ale ważne jest to, że są równo jedzone. Klocki pewnie znów wlecą MINTEXA, ale to z Gawłem muszę pogadać
 O tarczach wstępnie już rozmawialiśmy.

Potem miałem się zająć tym czymś

i zamontować to, jednak brak odpowiednich podkładek zaprzepaścił moje plany.......
A nawet zrobiłem sobie otwory pod to, żeby tuleja była podatna.......

No cóż poczeka.............
Jakoś nie za bardzo chciało mi się wychodzić z garażu, tak więc zrobiłem coś, co mnie wkurzało od czasu, jak się zepsuło. Czyli sprężynka od lewarka![:]](./images/smilies/kwadr.gif)

Oczywiście różowo nie było, bo 2 śruby od osłony się urwały....... ale w miarę bezproblemowo i równo się przewierciły, tak więc mogłem wkręcić nowe śruby w miejsce starych
_

Ale do rzeczy fant jest już przygotowany do montażu - niektórzy wiedzą co, bo już widzieli
Rz, zobaczymy. Wkładki KNECHTa czy MANNa nie są złe i też mają dobra przepustowość w porównaniu do typowych badziewiastych.
Kajtann ありがとう
Na Aledrogo/oeliksie/łotomoto jest kilka GTków
Klocki - trzeba pomyśleć w niedługim czasie o wymianie, ale ważne jest to, że są równo jedzone. Klocki pewnie znów wlecą MINTEXA, ale to z Gawłem muszę pogadać
Potem miałem się zająć tym czymś
i zamontować to, jednak brak odpowiednich podkładek zaprzepaścił moje plany.......
A nawet zrobiłem sobie otwory pod to, żeby tuleja była podatna.......
No cóż poczeka.............
Jakoś nie za bardzo chciało mi się wychodzić z garażu, tak więc zrobiłem coś, co mnie wkurzało od czasu, jak się zepsuło. Czyli sprężynka od lewarka
Oczywiście różowo nie było, bo 2 śruby od osłony się urwały....... ale w miarę bezproblemowo i równo się przewierciły, tak więc mogłem wkręcić nowe śruby w miejsce starych
_
					Ostatnio zmieniony 2017-12-19, 11:49 przez janusz, łącznie zmieniany 2 razy.

pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
						pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
janusz, dołączam się do pytania howard512, ? i \ chęcią zrobię taki mod 

zamierzam kupić cała tylna belkę na wymianę czy i w końcu założyć te poli na tył i może te kołyskę zrobić
 tylko pytanie czy belka z hatchbaka z bębnami z tylu podejdzie do mojego gdzie są tarcze ? da się to przeszczepić ? czy może lepiej wziasc sama kołyskę 

zamierzam kupić cała tylna belkę na wymianę czy i w końcu założyć te poli na tył i może te kołyskę zrobić
P11 GT Top Sport
P11 GT
P10 2.0 Invitation
P11 1.6 SLX
						P11 GT
P10 2.0 Invitation
P11 1.6 SLX
Ad@mus, u mnie tłukła się o blachę osłaniającą rurę od wydechu. Objawy oprócz tłuczenia się to latający lewarek zmiany biegów.
Howard512, Puchacz, chłopaki dla mnie robili te tuleje. Jak przetestuję je, i dam chłopakom info co poprawić, to wejdą do sprzedaży. Przed montażem ich do wahacza już wiedziałem co poprawić, teraz trzeba je dopracować.

Howard512, Puchacz, chłopaki dla mnie robili te tuleje. Jak przetestuję je, i dam chłopakom info co poprawić, to wejdą do sprzedaży. Przed montażem ich do wahacza już wiedziałem co poprawić, teraz trzeba je dopracować.
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
						pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
Howard512, nie, bo nie mam gdzie i kiedy tego zrobić..... W sobotę będę grzebał hebel - Stage1,5 ![:]](./images/smilies/kwadr.gif)

pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
						pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
Auto stoi na kołach normalnie, bo jakoś do Wro musiałem wrócić 
 Wahacz jest z serii "przydasię" 

Po demontażu stwierdzam, że decyzja była bardzo słuszna, ponieważ po tym jak szarpnąłem końcówkami przewodów, to zostały mi one w ręce
 Tak więc wymiana i nieodkładanie tego w czasie - strzał w 10.
A tu już po montażu:

Tak więc można zacząć myśleć o Stage2
[center]
A i taki mały apel - ludzie obaczcie przewody hamulcowe w swoich autach, żeby wam nie strzeliły gdzieś podczas ostrego hamowania.[/center]
_

Po demontażu stwierdzam, że decyzja była bardzo słuszna, ponieważ po tym jak szarpnąłem końcówkami przewodów, to zostały mi one w ręce
A tu już po montażu:
Tak więc można zacząć myśleć o Stage2
[center]
A i taki mały apel - ludzie obaczcie przewody hamulcowe w swoich autach, żeby wam nie strzeliły gdzieś podczas ostrego hamowania.[/center]
_
					Ostatnio zmieniony 2017-12-19, 11:50 przez janusz, łącznie zmieniany 2 razy.

pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
						pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
- Piotrek_10243
 - aktywny forumowicz

Mi przewody strzeliły rok temu w lutym i mimo mrozu musiałem wymieniać, samemu to nie robota mi bez kanału zeszło ponad 8h.

SR20Di -> był
SR20DEH-> viewtopic.php?t=20896
						SR20DEH-> viewtopic.php?t=20896