[ 100NX] Zółtek 100nx 1.6:)
Moderatorzy: Seba WWA, Ryba, Sajmooon, janusz, Zielkq
- Julia100NX
- wiem o czym pisze
[ 100NX] Zółtek 100nx 1.6:)
Siemka. No cóż na prośbę kolegi Dubsona, piszę co z moim tam się działo (ps brak zdjęć) 
No cóż. W czerwcu w Poznaniu go kupiłam stan wizualny niby ok trochę rdzy było widać, a mój jest Pan Blacharz i powiedział że mi go ogarnie. No ok kupiłam go i już na dzień dobry coś waliło z przodu. Po oględzinach w domu tego samego dnia się okazało: koło nie od auta, za małe+ do wymiany była felga. A kasy trochę miałam to miły Pan w sobotę mi wymienił za 30zł hehe;d. I dodam, że w czerwcu dałam go z tym kołem co mi rąbało na oględziny do mechanika i mi powiedział: piasty do wymiany, łożyska, końcówki drążków. Zrobił rozstaw kół, geometrykę, ręczny mi naciągnął i hamulec. I tak u niego zostawiłam 650z ł-_-...
Przyszedł czas dalej: wakacje lipiec, my wyjeżdżaliśmy nad morze, u mojego nie ważne OC ( ale kupiłam jeszcze w tym samym miesiącu) wjechał sobie do garażu i tam czekając na nas i spawarkę:) Spawara przyszła w środę i zabraliśmy się trochę już za progi i tutaj szok totalny: prawa strona progów zgnita totalnie, lewe w miarę ok 3 małe dziurki były. W progach znalazły się rurki od wody (dlatego takie zgnite) nie poddaliśmy się w 3 tyg ogarneliśmy je, wycieliśmy blaszki, spospawaliśmy je, pomalowaliśmy farbą żeby rdza nie łapała, i na czarno. I cool:)A ps. lewej stronie musieliśmy jeszcze trochę pospawać podłogę i wzmocnić ją.
Krok kolejny: pod siedzeniem kierowcy dziura jak blacha do pieczenia -_- ale zrobiliśmy to samo co przy progach, blaszka, spawarka, farby i jest zrobione jak ma być:) reszta ok podłogi.
Krok kolejny: drzwi, błotniki poszły won: tu problem: prawe drzwi i błotnik nowe kupione, a tamte wypier...doliłam bo były tak do du..py że do niczego się nie nadawały ( i tu poszło kupa szpachlu niepotrzebnie, ale cóż kto przewidział że znajdę po przystępnej cenie błotnik i drzwi?:D) przyszły drzwi i błotnik bardzo dobry stan. Błotnik znitowany i pomalowany już jest, drzwi poskręcane, ponitowane i pomalowane będą w najbliższym czasie. Od drzwi moich żółtych niby nie działał podnośnik od szyby, ale się okazało, że działają, więc do elektryka jechać nie muszę z nimi.
I tak: auto stoi z progami zrobionymi, bez drzwi i błotników ( i tak sobie myślałam: że idealnie się nadaje do MasterGrat w Borui;d). Mamy nadzieje, że czas pozwoli i będziemy powoli malować resztę i poskręcamy go do kupy. I Tak zrobiony Chrupek pojedzie sobie na przegląd (mam nadzieje że w przyszłym tygodniu). To na tyle jak na razie. Zdjęcia postaram się zrobić jak będę u mojego:D
[ Dodano: 2015-10-22, 13:06 ]
a i z tyłu widzieliśmy, że mam gumy do wymiany żeby lekko auto podnieść a kielichy są ok. I tak na koniec dzisiaj to też pecha miałam z drugim autem (Mitsubishi Galant USA), przejechałam kawałek i kaput. Nie odpala coś trze w silniku. Mam nadzieje, że to nie zjechany silnik, bo nowy kosztuje 2500zł;/ porażka...

No cóż. W czerwcu w Poznaniu go kupiłam stan wizualny niby ok trochę rdzy było widać, a mój jest Pan Blacharz i powiedział że mi go ogarnie. No ok kupiłam go i już na dzień dobry coś waliło z przodu. Po oględzinach w domu tego samego dnia się okazało: koło nie od auta, za małe+ do wymiany była felga. A kasy trochę miałam to miły Pan w sobotę mi wymienił za 30zł hehe;d. I dodam, że w czerwcu dałam go z tym kołem co mi rąbało na oględziny do mechanika i mi powiedział: piasty do wymiany, łożyska, końcówki drążków. Zrobił rozstaw kół, geometrykę, ręczny mi naciągnął i hamulec. I tak u niego zostawiłam 650z ł-_-...
Przyszedł czas dalej: wakacje lipiec, my wyjeżdżaliśmy nad morze, u mojego nie ważne OC ( ale kupiłam jeszcze w tym samym miesiącu) wjechał sobie do garażu i tam czekając na nas i spawarkę:) Spawara przyszła w środę i zabraliśmy się trochę już za progi i tutaj szok totalny: prawa strona progów zgnita totalnie, lewe w miarę ok 3 małe dziurki były. W progach znalazły się rurki od wody (dlatego takie zgnite) nie poddaliśmy się w 3 tyg ogarneliśmy je, wycieliśmy blaszki, spospawaliśmy je, pomalowaliśmy farbą żeby rdza nie łapała, i na czarno. I cool:)A ps. lewej stronie musieliśmy jeszcze trochę pospawać podłogę i wzmocnić ją.
Krok kolejny: pod siedzeniem kierowcy dziura jak blacha do pieczenia -_- ale zrobiliśmy to samo co przy progach, blaszka, spawarka, farby i jest zrobione jak ma być:) reszta ok podłogi.
Krok kolejny: drzwi, błotniki poszły won: tu problem: prawe drzwi i błotnik nowe kupione, a tamte wypier...doliłam bo były tak do du..py że do niczego się nie nadawały ( i tu poszło kupa szpachlu niepotrzebnie, ale cóż kto przewidział że znajdę po przystępnej cenie błotnik i drzwi?:D) przyszły drzwi i błotnik bardzo dobry stan. Błotnik znitowany i pomalowany już jest, drzwi poskręcane, ponitowane i pomalowane będą w najbliższym czasie. Od drzwi moich żółtych niby nie działał podnośnik od szyby, ale się okazało, że działają, więc do elektryka jechać nie muszę z nimi.
I tak: auto stoi z progami zrobionymi, bez drzwi i błotników ( i tak sobie myślałam: że idealnie się nadaje do MasterGrat w Borui;d). Mamy nadzieje, że czas pozwoli i będziemy powoli malować resztę i poskręcamy go do kupy. I Tak zrobiony Chrupek pojedzie sobie na przegląd (mam nadzieje że w przyszłym tygodniu). To na tyle jak na razie. Zdjęcia postaram się zrobić jak będę u mojego:D
[ Dodano: 2015-10-22, 13:06 ]
a i z tyłu widzieliśmy, że mam gumy do wymiany żeby lekko auto podnieść a kielichy są ok. I tak na koniec dzisiaj to też pecha miałam z drugim autem (Mitsubishi Galant USA), przejechałam kawałek i kaput. Nie odpala coś trze w silniku. Mam nadzieje, że to nie zjechany silnik, bo nowy kosztuje 2500zł;/ porażka...
					Ostatnio zmieniony 2015-10-22, 14:16 przez Julia100NX, łącznie zmieniany 1 raz.

Miej swoje pasje i dąż do ich zrealizowania:)
						Quattro, wypadałoby. Temat wydzielony 
Julia100NX, podstawowa zasada na forum - temat bez zdjęć się nie liczy. Wstaw jakieś zdjęcia, będzie się przyjemniej czytało mogąc nacieszyć jednocześnie oczy
Pozdrawiam

Julia100NX, podstawowa zasada na forum - temat bez zdjęć się nie liczy. Wstaw jakieś zdjęcia, będzie się przyjemniej czytało mogąc nacieszyć jednocześnie oczy

Pozdrawiam
Podróże małe i duże
Pomoc prawna: Adwokat Wrocław
Z YT: "JDM wants to be USDM, Euro wants to be USDM and USDM wants to be Euro."
Tak czytam to i za wiele nie czaje xD na mój łeb to kupiłas okazało się że z ruda żyć nie będziesz o się raczej nie dogadacie (jak to dwie kobiety)  Na koniec chcesz się francy pozbyć 
Coś przeoczylem ?

Coś przeoczylem ?

W10 2.0SLX-sold
P10 2.0eGT-crash
P10 2.0eGT-race
P10 1.6SRI-sold
P10 2.0eGT-sold
P10 2.0LX-daily
P10 1.6 SRI-crash
N14 GTI-sold
G20-daily
W10 2.0-race
200sx s13-reborn
P10 eGT-daily
						P10 2.0eGT-crash
P10 2.0eGT-race
P10 1.6SRI-sold
P10 2.0eGT-sold
P10 2.0LX-daily
P10 1.6 SRI-crash
N14 GTI-sold
G20-daily
W10 2.0-race
200sx s13-reborn
P10 eGT-daily
vixo, streściłeś to jak Bryk trylogie 

Do zabawy
SR20DE N/A+
SR20DE + SUPERCHARGER
SR20VE + jakieś dmuchanie
DailyCar
1.2 TSI
viewtopic.php?t=474 -> Odbudowa 100 nx
						SR20DE N/A+
SR20DE + SUPERCHARGER
SR20VE + jakieś dmuchanie
DailyCar
1.2 TSI
viewtopic.php?t=474 -> Odbudowa 100 nx
- Julia100NX
- wiem o czym pisze
tyle napisałam co się w tej chwili dzieje z nim i co się działo. auto jest ok ale tylko gorzej było z blachą. a co do Mitsubishi to mi padło dzisiaj... nie moje autko to jest tylko pożyczone... 
wiem że chaotycznie napisałam to co napisałam, ale miałam od rana zły dzień i do dupy... a zdjęcia postaram się dodać. a i właściciela tematu przepraszam że tutaj napisałam, ale jeszcze ogarniam forum
[ Dodano: 2015-10-23, 22:47 ]
na forum pisze że nie ma miejsca więc wysyłam linki do zdjęć:od momentu przyjechania auta do Przyprostyni do momentu zrobienia progów i reszty przyszkowanej do malowania. pozdro
P060615_20.13.jpg
P231015_22.12.jpg
P231015_22.13.jpg
P231015_22.13_[01].jpg
P231015_22.13_[02].jpg
P231015_22.13_[03].jpg 

[ Dodano: 2015-10-24, 21:26 ]
hejka Nissanki:) wysyłam kolejne fotki z zrobionymi progami, troche zlomu (pozostalosci po progach) kawal zlomu jako moja podloga:)
obnizony.jpg TUTAJ JEST OBNIZONY, PRAWDOPODOBNIE MAM GUMY DO WYMIANY.
   TUTAJ JEST OBNIZONY, PRAWDOPODOBNIE MAM GUMY DO WYMIANY.
podłoga.jpg OTO MOJA TZW. PODLOGA...
 OTO MOJA TZW. PODLOGA...
prog 2.jpg JEDEN PRÓG
 JEDEN PRÓG
prog1.jpg DRUGI PRÓG
  DRUGI PRÓG
zlom.jpg I WIADERKO Z POZOSTAŁOŚCIAMI Z AUTA.
   I WIADERKO Z POZOSTAŁOŚCIAMI Z AUTA.
Na złom jeszcze drzwi wyleciały i błotnik pójdzie;(

wiem że chaotycznie napisałam to co napisałam, ale miałam od rana zły dzień i do dupy... a zdjęcia postaram się dodać. a i właściciela tematu przepraszam że tutaj napisałam, ale jeszcze ogarniam forum
[ Dodano: 2015-10-23, 22:47 ]
na forum pisze że nie ma miejsca więc wysyłam linki do zdjęć:od momentu przyjechania auta do Przyprostyni do momentu zrobienia progów i reszty przyszkowanej do malowania. pozdro
P060615_20.13.jpg
P231015_22.12.jpg
P231015_22.13.jpg
P231015_22.13_[01].jpg
P231015_22.13_[02].jpg
P231015_22.13_[03].jpg
[ Dodano: 2015-10-24, 21:26 ]
hejka Nissanki:) wysyłam kolejne fotki z zrobionymi progami, troche zlomu (pozostalosci po progach) kawal zlomu jako moja podloga:)
obnizony.jpg
podłoga.jpg
prog 2.jpg
prog1.jpg
zlom.jpg
Na złom jeszcze drzwi wyleciały i błotnik pójdzie;(
						- Julia100NX
- wiem o czym pisze
heja niebawem dodam kolejne fotki już całego Nissanka, ale mam takie a pytanie; wie ktoś ile mają rozstaw śrób w kołach (13)? i jakieś naklejki na niego byście polecili? bo jak będę trochę lepiej z kasą miała to myślałam by go tak pomalować: 
https://www.google.pl/search?q=nissan+1 ... OGcBacM%3A
mi się akurat podoba

https://www.google.pl/search?q=nissan+1 ... OGcBacM%3A
mi się akurat podoba
						Julia100NX, link jest do wyników w google, a nie do konkretnego obrazka.

Podróże małe i duże
- Julia100NX
- wiem o czym pisze
up up poprawka z obrazkiem: http://www.geilekarre.de/index.php?detail=848539
emm ja mam 13 rozmiar opon, ale nie wiem jaki rozstaw śrób mam, kiedyś mierzyłam bo szukałam felgi do mojego auta. myślałam o 14-stkach ale czy wejdą..

emm ja mam 13 rozmiar opon, ale nie wiem jaki rozstaw śrób mam, kiedyś mierzyłam bo szukałam felgi do mojego auta. myślałam o 14-stkach ale czy wejdą..
						- Julia100NX
- wiem o czym pisze
Julia100NX, nie idź tą drogą malowania, ani naklejania...

Podróże małe i duże
- Julia100NX
- wiem o czym pisze
vixo, czy czasem almera nie ma innego rozstawu? 
Do 100NX wejdą 13 tki .. bez problemu a 14tki tym bardziej...
Co do malowania -- nie idź tą drogą

Do 100NX wejdą 13 tki .. bez problemu a 14tki tym bardziej...
Co do malowania -- nie idź tą drogą

Uważaj  blabla na ZUOOOOOOOO
JEST:Scubzowy SilverFlea
JEST:Mżonkowy Biały SSS:)
BYŁO: Mżonkowa Biała "Beza"
						JEST:Scubzowy SilverFlea
JEST:Mżonkowy Biały SSS:)
BYŁO: Mżonkowa Biała "Beza"
- Julia100NX
- wiem o czym pisze
Wejda i 16 a nawet 17".

100NX... 17 rok i nadal jeździ..
http://nissanzone.pl/viewtopic.php?t=20517
http://nissanzone.pl/viewtopic.php?t=15049
http://nissanzone.pl/viewtopic.php?t=6859
						http://nissanzone.pl/viewtopic.php?t=20517
http://nissanzone.pl/viewtopic.php?t=15049
http://nissanzone.pl/viewtopic.php?t=6859
- Julia100NX
- wiem o czym pisze
na razie tylko pytam:) 
[ Dodano: 2015-11-23, 19:31 ]
z racji tej że szukam fel i oponami to się pochwalę że chyba niedługo odkupię nówki od kolegi:) 500zł z felgami:)
a co do żółtka mojego: żywotność akumulatora się skończył:( nie chce ruszyć z miejsca i nie ma siły kręcić nawet. muszę go dać na oględziny z instalacją elektryczną i z gazem i benzyną...
[ Dodano: 2016-02-02, 18:26 ]
siemka i moje cztery kółka do mnie wróciły po miesiącu

[ Dodano: 2015-11-23, 19:31 ]
z racji tej że szukam fel i oponami to się pochwalę że chyba niedługo odkupię nówki od kolegi:) 500zł z felgami:)
a co do żółtka mojego: żywotność akumulatora się skończył:( nie chce ruszyć z miejsca i nie ma siły kręcić nawet. muszę go dać na oględziny z instalacją elektryczną i z gazem i benzyną...
[ Dodano: 2016-02-02, 18:26 ]
siemka i moje cztery kółka do mnie wróciły po miesiącu

Teddy ASC + AT 71  &
 Teddy ASC + AT 71  &