[ Primera] "AKAI REI" czyli Primera P11GT z ASCD
Moderatorzy: Seba WWA, Ryba, Sajmooon, janusz, Zielkq
Foo, tylko nie wszystkie polifty miały takie pianki........
赤い 霊 czyli 日産プリメーラP11GT -> viewtopic.php?t=12560
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
Rz, wiesz chyba, że tam, gdzie ja pracuję to nikt normalny raczej nie pracuje No może poza Paniami, które sprzątają
A teraz zagadka - Czym różni się szpital psychiatryczny od uczelni technicznej?
A teraz zagadka - Czym różni się szpital psychiatryczny od uczelni technicznej?
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
DARO GTI, w szpitalu psychiatrycznym masz przynajmniej normalny personel
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
Ostatnio zmieniony 2015-10-09, 10:51 przez foo, łącznie zmieniany 1 raz.
Foo, bywa
No dobra mały zestaw na dziś
Bełt po płukance
A to, co wyciągnęła jeszcze Comma z silnika Ehhhh ile ja jeszcze muszę zrobić, żeby ten silnik miał dobrze......
No ale w międzyczasie jak czekałem, aż olej sobie ścieknie z silnika wpadła zawartość kolejnego magicznego pudełka
No i hop-bęc zamontowane
Oraz podpięte i nawet działa
A potem to już było założenie filterka i zalanie oliwki
Jakie są pierwsze wrażenia - hmmmm silnik chyba łatwiej wkręca się na obroty i troszkę ciszej pracuje?! Nie wiem, może efekt placebo...... Mam też niejasne wrażenie, że obroty się jeszcze wyrównały, ale to muszę kompa podpiąć, żeby zobaczyć
_
No dobra mały zestaw na dziś
Bełt po płukance
A to, co wyciągnęła jeszcze Comma z silnika Ehhhh ile ja jeszcze muszę zrobić, żeby ten silnik miał dobrze......
No ale w międzyczasie jak czekałem, aż olej sobie ścieknie z silnika wpadła zawartość kolejnego magicznego pudełka
No i hop-bęc zamontowane
Oraz podpięte i nawet działa
A potem to już było założenie filterka i zalanie oliwki
Jakie są pierwsze wrażenia - hmmmm silnik chyba łatwiej wkręca się na obroty i troszkę ciszej pracuje?! Nie wiem, może efekt placebo...... Mam też niejasne wrażenie, że obroty się jeszcze wyrównały, ale to muszę kompa podpiąć, żeby zobaczyć
_
Ostatnio zmieniony 2017-12-19, 11:41 przez janusz, łącznie zmieniany 3 razy.
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
-
- wiem o czym pisze
Puchacz, może pomyślę, jednak ja jakoś wolę żarówki, a jeśli już diody, to pomarańczowe
No ale dobra. Dziś pojeździłem chwilę po mieście i powiem wam - silnik pracuje ciszej. I chyba nawet równiej. Ciśnienie oleju pięknie się się trzyma - przy 2,5 krpm mam 4 bary
No ale dobra. Dziś pojeździłem chwilę po mieście i powiem wam - silnik pracuje ciszej. I chyba nawet równiej. Ciśnienie oleju pięknie się się trzyma - przy 2,5 krpm mam 4 bary
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
Ad@mus, 70zł/1L? No ja trafiłem akurat w promocji 50zł/1L
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
Jechaliśmy na A4 i tak z nudów nagrałem
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=_p5rb2k ... e=youtu.be[/youtube]
Ostatnio zmieniony 2015-10-19, 18:20 przez berny_p, łącznie zmieniany 1 raz.
Penrite po 2,3kkm - tak od 09.10.2015 do 31.10.2015 Akai machnęła 2,3kkm.......
No i coś, co jakiś czas temu dotarło do mnie. Spokojny dzięki wielkie!
Teraz trzeba będzie znaleźć jakąś chwilę czasu - nie wiem kiedy - i wymienić sworznie. Lewy to jeszcze oryginał - ponad 288kkm, a prawy to jakiś szajs, włożony jakiś czas temu i ma najechane może ze 20kkm A jest w stanie gorszym niż lewy oryginał. Trzeba będzie jeszcze dorwać gdzieś łączniki stabilizatora - a przynajmniej jeden, bo się chyba skończyły i się tłuką.......
No i coś, co jakiś czas temu dotarło do mnie. Spokojny dzięki wielkie!
Teraz trzeba będzie znaleźć jakąś chwilę czasu - nie wiem kiedy - i wymienić sworznie. Lewy to jeszcze oryginał - ponad 288kkm, a prawy to jakiś szajs, włożony jakiś czas temu i ma najechane może ze 20kkm A jest w stanie gorszym niż lewy oryginał. Trzeba będzie jeszcze dorwać gdzieś łączniki stabilizatora - a przynajmniej jeden, bo się chyba skończyły i się tłuką.......
Ostatnio zmieniony 2017-12-19, 11:41 przez janusz, łącznie zmieniany 3 razy.
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
Jakoś tak zapachniało Initial D Kiedy będzie pełny kubek ?berny_p pisze:Jechaliśmy na A4 i tak z nudów nagrałem
janusz, mam takie same sworznie do moich turbo wahaczy z zółtymi poli =)
mam nadzieje ze trochę na tym pojeżdżę, do tego mam tez łączniki staba trw tez stoją i czekają na żółtych.
dziś w nudów założyłem te serwo od xtriala, cał proces zajał mi samemu może z 1,5 a moje gt hamuje jak trza, mocnej wcisnę to tylko abs chodzi heheh.
mam nadzieje ze trochę na tym pojeżdżę, do tego mam tez łączniki staba trw tez stoją i czekają na żółtych.
dziś w nudów założyłem te serwo od xtriala, cał proces zajał mi samemu może z 1,5 a moje gt hamuje jak trza, mocnej wcisnę to tylko abs chodzi heheh.
P11 GT Top Sport
P11 GT
P10 2.0 Invitation
P11 1.6 SLX
P11 GT
P10 2.0 Invitation
P11 1.6 SLX
ulisses, powiem tak, sam jestem w szoku bo wczesnej gadałem z januszem, i mówił ze we dwóch trzeba i wcale nie jest to takie proste a tu siup
wyjąłem aku później odkręciłem cały dolot i mocowanie linki sprzęgła później podstawę filtra paliwa i odpiąłem wtyczkę od pompy hamulcowej i wreszcie odkręciłem pompę od serwa. odczepiłem serwo od pedału hamulca i odkręciłem 4 śruby od środka. wytargałem serwo. przewodów sztywnych nie odkręcałem od pompy po prostu odczepiłem wszytko z zatrzasków i odgiąłem wszytko łącznie z tym cienkim alu drutem który nie wiem od czego jest ale wygląda jak od klimy po trochu wepchnąłem serwo aż wejdzie tak jak ma być za skręciłem wszytko do kupy i wyregulowałem czujnik światłą stopu. Robione wszytko na spokojnie i bez stresu i pośpiechu, takie przyjemne (czyt tanie i szybkie) mody to ja mogę robić każdego dnia
wyjąłem aku później odkręciłem cały dolot i mocowanie linki sprzęgła później podstawę filtra paliwa i odpiąłem wtyczkę od pompy hamulcowej i wreszcie odkręciłem pompę od serwa. odczepiłem serwo od pedału hamulca i odkręciłem 4 śruby od środka. wytargałem serwo. przewodów sztywnych nie odkręcałem od pompy po prostu odczepiłem wszytko z zatrzasków i odgiąłem wszytko łącznie z tym cienkim alu drutem który nie wiem od czego jest ale wygląda jak od klimy po trochu wepchnąłem serwo aż wejdzie tak jak ma być za skręciłem wszytko do kupy i wyregulowałem czujnik światłą stopu. Robione wszytko na spokojnie i bez stresu i pośpiechu, takie przyjemne (czyt tanie i szybkie) mody to ja mogę robić każdego dnia
P11 GT Top Sport
P11 GT
P10 2.0 Invitation
P11 1.6 SLX
P11 GT
P10 2.0 Invitation
P11 1.6 SLX
Pmk2, do Takumiego to mi jeszcze dużo brakuje No i nie ma gdzie trenować, żadnej Akiny czy Usui......
Puchacz, mi w sumie to zajęło trochę krócej No, ale samo wciśnięcie serwa było trochę problematyczne, bo to, co przeszkadzało w jego montażu to wychodziło w praniu Ty miałeś na gotowe, co trzeba wytargać i jak się zabrać do tego
Puchacz, mi w sumie to zajęło trochę krócej No, ale samo wciśnięcie serwa było trochę problematyczne, bo to, co przeszkadzało w jego montażu to wychodziło w praniu Ty miałeś na gotowe, co trzeba wytargać i jak się zabrać do tego
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
Ulisses, dziś gadałem z Puchaczem, i też stwierdził, że OEMowe hamulce to jest jakaś porażka i nieporozumienie.
AAAAAA w końcu dolałem olej całe 150ml
AAAAAA w końcu dolałem olej całe 150ml
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć