[ Primera] Primerka_P11
Moderatorzy: Seba WWA, Ryba, Sajmooon, janusz, Zielkq
Jarb8, nie denerwuj się. Każdy kto przerabiał P11 to wie, że takie rzeczy od razu się robi, więc się nawet o tym nie wspomina - z marszu wymiana. Jak wahacz zaczyna skrzypieć - wymiana, jak się robi jeden to czemu też drugiego nie zrobić?
Wałki półosi - też pewien standard, część wymienia profilaktycznie po kupnie, część czeka aż się ukręci i dopiero wymienia.
To są klasyki jeśli chodzi o usterki, poza nimi to się leje i jeździ.
Wałki półosi - też pewien standard, część wymienia profilaktycznie po kupnie, część czeka aż się ukręci i dopiero wymienia.
To są klasyki jeśli chodzi o usterki, poza nimi to się leje i jeździ.
赤い 霊 czyli 日産プリメーラP11GT -> viewtopic.php?t=12560
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
dziś pojeździłem autkiem i morda się cieszy co ma być i tak będzie.. wahacze nie skrzypią a pól os wydaje się gruba i bez tłumika drgań i wygląda solidnie (lewa półoś ) wymienię olej założę gaz i pomyśle co z tymi wałkami zrobić, najwyżej zanim w trasę na wakacji pojadę to wymienię, a dziś wpadły 17" koła w dobrej cenie i zal było nie kupić 17" 7,5j 215/45/17 dwie opony po 7mm dwie niestety do wymiany

Następne fajne Nismo
ma swój urok, full wyposażenie. Gratki...
A te alumy nadadzą Primerze wyjątkowy wygląd. Powodzenia i bezawaryjności. 

Ostatnio zmieniony 2015-04-06, 18:13 przez MaDzIk, łącznie zmieniany 1 raz.
To wywal jeszcze katalizatory ![:]](./images/smilies/kwadr.gif)
![:]](./images/smilies/kwadr.gif)
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
zalej eneosa 5w30 a z katami jest tak ze to nie fanaberia tylko zle rozwiazanie, zbyt mocno podgrzewaja gazy w spalaniu katalitycznym przez co pojawiaja sie problemy z braniem oleju bo przegrzewaja pierscieniee:)
przyklad masa, wsadzony kolektor 4-2-1 wywalony drugi kat i odetkany wydech, efekt po innych modach w qg18de to 14xps i 17xnm, butowanie i brak problemu z olejem:)
przyklad masa, wsadzony kolektor 4-2-1 wywalony drugi kat i odetkany wydech, efekt po innych modach w qg18de to 14xps i 17xnm, butowanie i brak problemu z olejem:)
Sprzedam głowicę do SR20DE lowport po remoncie power up tuning madafaka
450zł-info w giełdzie i na PW
okazało się dziś ze w mojej P11 trzeba zmienić sanki
są troszeczkę pordzewiałe, co dzień to nowe niespodzianki z tym autem mam . Kurcze a do półosiek to sam nie wiem co robić wyglądają solidnie i nie pordzewiałe , a co do kata to jeden może i spadnie jesli jeszcze są pełne będzie trochę czasu to się zobaczy puki co o na jutro na gazolinę wstawiam autko
[ Dodano: 2015-04-07, 12:25 ]
ps. a to takie jedna zdjęcie na szybko z 17" na lato

[ Dodano: 2015-04-07, 12:25 ]
ps. a to takie jedna zdjęcie na szybko z 17" na lato

- radziejwwl
- fanatyk nissana
Sanki ? bo maja troche rdzy ? To wez jew piach i pomaluj , jak sa proste poco to ruszac? Jak poloski sa bez tlumikow to je tez zostaw. To ze typowe usterki wystepuja nie znaczy ze musisz juz odrazu panikowac. Ciesz sie z jazdy i juz
a co do samochodu to obrzydliwa jak kazdy polift;P <joke>

viewtopic.php?p=258066#258066 - Moja turbawka 

radziejwwl, kazdy ma swoj gust
no sanki niestety maja dziury i dla swojego spokoju wole je wymienic. Niz ma mi wachacz odpasc a glownie przy mocowaniu wachacza jest tragedia..
[ Dodano: 2015-04-08, 16:12 ]
Auto stoi na warsztacie zakłada się gaz, oraz dojechały sanki od razu będą wymienione, zakupione są w bardzo ładnym stanie praktycznie nie maja nalotu rdzy, niestety szybko szybko i nie mam fotki, ale zrobię zdjęcia starych sanek jak wyglądają po wyjęciu moje w opłakanym stanie..
[ Dodano: 2015-04-12, 10:20 ]
autko odebrane od mechanika na gazie puki co spisuje się super nie ma różnicy z benz.. no i sanki tez już są wymienione a stare wyglądały opłakanie nie dość ze pogniłe to drążek stabilizacyjny był przyspawany eh

[ Dodano: 2015-04-08, 16:12 ]
Auto stoi na warsztacie zakłada się gaz, oraz dojechały sanki od razu będą wymienione, zakupione są w bardzo ładnym stanie praktycznie nie maja nalotu rdzy, niestety szybko szybko i nie mam fotki, ale zrobię zdjęcia starych sanek jak wyglądają po wyjęciu moje w opłakanym stanie..
[ Dodano: 2015-04-12, 10:20 ]
autko odebrane od mechanika na gazie puki co spisuje się super nie ma różnicy z benz.. no i sanki tez już są wymienione a stare wyglądały opłakanie nie dość ze pogniłe to drążek stabilizacyjny był przyspawany eh

Ostatnio zmieniony 2015-04-07, 14:04 przez jarb8, łącznie zmieniany 1 raz.
co masz tym na myśli?Ad@mus pisze:w sumie nie ma zle
Kolektor był zdjęty gaz to Stag 4Eco , reduktor AC R01 , Listwa AC STAG W01 BFC, butla w kole 44l
arturo525, wiesz ze ja ostatnio jakiś nerwowy jestem i nie lubię dziwnych niespodzianek

a tak wygląda komora już z gazem

[ Dodano: 2015-04-15, 18:26 ]
Niestety fotek nie mam bo wszystkie czesci odrazu do mechanika trafily ale bedzie nowy przegub łaczniki łozysko przewody hamulcowe gumowe przód zbieznosc i odrazu olej z filtrami..
[ Dodano: 2015-04-18, 19:22 ]
W silniku wymieniłem olej, jestem w szoku jak malo oleju wchodzi do tego silnika weszlo 2,7l oleju strasznie mało, 8kkm to max na takiej ilosci oleju...
[ Dodano: 2015-04-19, 20:39 ]
ze względu ze mam radio typa ''A" niestety nie mogę podpiąć zmieniarki a bez sensu teraz kupywać radio ze zmieniarka czy tez jakieś typowe radio gdzie fabryczne jest dla mnie atutem wiec wpadł fajny gadżet (prezent) typu TRANSMITER ze 2.4 wyświetlaczem i własna bateria czy tez pamięcią,

ps. doprowadziłem oddziele zasilanie do lądowanie zęby zapalniczka była wolna

cos malo tego oleju
polecam zalewac wg tabeli i napewno sie nic nie stanie ale 2,7 to o 0,6l mniej niz zalecaja:
Pojemność: Pojemność filtra 0,4 litrów
Pojemność układu smarowania 3,3 litrów
Zastosuj: Normalne (standardowe) warunki eksploatacji
Częstotliwość: Wymiana 15000 km / 12 miesiące
Produkty: 1220 - Gulf Formula ULE 5W-30
1218 - Gulf Formula GMX 5W-30
nawiasem polecam GULFa, kupilem, malo zaplacilem, spisuje sie elegansio
gdybym mial te pojecie o oleju jakie mam teraz to z pewnoscia QG zylo by dalej
wlal bym gmx 5w30 i ratatatataj
gaz z dobrych podzespolow jesli chodzi o moja opinie, reduktor wystarcza do nawet do wiekszych mocy, wtryskiwacze to przyduszona wersja moich z SR20de, jedynie sterownik malo rozwojowy, stag ECO zalecany jest do starszych konstrukcji ale do QG zaczynal bym od stag 4+
polecam zalewac wg tabeli i napewno sie nic nie stanie ale 2,7 to o 0,6l mniej niz zalecaja:
Pojemność: Pojemność filtra 0,4 litrów
Pojemność układu smarowania 3,3 litrów
Zastosuj: Normalne (standardowe) warunki eksploatacji
Częstotliwość: Wymiana 15000 km / 12 miesiące
Produkty: 1220 - Gulf Formula ULE 5W-30
1218 - Gulf Formula GMX 5W-30
nawiasem polecam GULFa, kupilem, malo zaplacilem, spisuje sie elegansio

gaz z dobrych podzespolow jesli chodzi o moja opinie, reduktor wystarcza do nawet do wiekszych mocy, wtryskiwacze to przyduszona wersja moich z SR20de, jedynie sterownik malo rozwojowy, stag ECO zalecany jest do starszych konstrukcji ale do QG zaczynal bym od stag 4+
Ad@mus, do QG16DE wchodzi 2,7L
Pojemność filtra 0,2 litrów
Pojemność układu smarowania 2,7 litrów
Normalne (standardowe) warunki eksploatacji - wymiana 15000 km / 12 miesiące
Trudne warunki eksploatacji - wymiana 7500 km / 3 miesiące
15kkm to stanowczo za dużo. 10kkm to maks.
Pojemność filtra 0,2 litrów
Pojemność układu smarowania 2,7 litrów
Normalne (standardowe) warunki eksploatacji - wymiana 15000 km / 12 miesiące
Trudne warunki eksploatacji - wymiana 7500 km / 3 miesiące
15kkm to stanowczo za dużo. 10kkm to maks.
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
z wymianami jest jak ze stosunkiem po stosunku, mozna, ale lepiej nie ryzykowac 
tak czy siak ja wymieniam po 10tys i jest git ale do 15tys nie pociagnalbym w ogole interwału

tak czy siak ja wymieniam po 10tys i jest git ale do 15tys nie pociagnalbym w ogole interwału
Ostatnio zmieniony 2015-04-24, 22:37 przez Ad@mus, łącznie zmieniany 1 raz.
Ad@mus, o tym napisałem - 10kkm to maks. Ja zmieniam co 7-8kkm.
Zrobić 15kkm na oleju i to przeciętnym, a potem się dziwić, że pierścienie są pozapiekane......
Zrobić 15kkm na oleju i to przeciętnym, a potem się dziwić, że pierścienie są pozapiekane......
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
Ja zalamem motulem 10w40 i 9kkm to max bedzie na tym olej
[ Dodano: 2015-05-07, 15:36 ]
byłem zmuszony z przyczyn rożnych sprzedać felgi 17
ale wskoczyły nowe oponki 15"

i wyglada tak jak wyglada

miedzy czasie zrobiony był tłumik wspawana nowa sitka serwis klimy i nowe klocki z przodu i czujniki cofania tazke doinwestowana jest najlepiej jak było możliwe zostało cieszyć się autkiem z jady
[ Dodano: 2015-08-08, 19:36 ]
witam. po długim czasie nie obecności na forum z przyczyn osobistych znowu zajrzałem, furę mam ogarnięta w każdy możliwy sposób jest w stanie niemal ze fabrycznym i idealnym. Nie ma do czego się przyczepić jeżdżę i ciesze się samochodzikiem, w wolna chwile wrzucę jakieś foto bo wpadła polerka auta i ciemne szybki i mechanicznie ogarnięta w stan perfekcyjny

[ Dodano: 2015-05-07, 15:36 ]
byłem zmuszony z przyczyn rożnych sprzedać felgi 17

i wyglada tak jak wyglada

miedzy czasie zrobiony był tłumik wspawana nowa sitka serwis klimy i nowe klocki z przodu i czujniki cofania tazke doinwestowana jest najlepiej jak było możliwe zostało cieszyć się autkiem z jady

[ Dodano: 2015-08-08, 19:36 ]
witam. po długim czasie nie obecności na forum z przyczyn osobistych znowu zajrzałem, furę mam ogarnięta w każdy możliwy sposób jest w stanie niemal ze fabrycznym i idealnym. Nie ma do czego się przyczepić jeżdżę i ciesze się samochodzikiem, w wolna chwile wrzucę jakieś foto bo wpadła polerka auta i ciemne szybki i mechanicznie ogarnięta w stan perfekcyjny