W 1999 roku Zespół Szkół Samochodowo-Budowlanych w Częstochowie zakupił nową Micrę do Nauki Jazdy. Instruktorem w tej szkole jest mój ojciec, więc już za dzieciaka nią byłem wożony

Mam do niej sentyment, najpierw ojciec przyjeżdżał nią odbierać mnie z podstawówki, a parę lat później sam się uczyłem na niej jeździć

Dobra, teraz kilka danych

Model: Nissan Micra K11
Rok produkcji: 1999
Silnik: 1.0 16v
Przebieg: 245 tys.
Zawieszenie: póki co seria

Car audio: Jakieś stare radio, co samo się przestawia

Plany:
W pierwszej kolejności muszę pomalować lewy przedni i prawy tylny błotnik. Zaczęło już coś tam wychodzić i znajomy, od którego ją kupiłem oczyścił to i potraktował jakimś wytrawiaczem. Jest też niewielki purchel pod klamką lewych tylnych drzwi.
Trzeba zrobić polerkę, lakier jest trochę zmęczony, są też ślady po oklejeniach.
Następnie pranie całego środka, przez który przewinęło się naprawdę dużo ludzi, ale poza wytartą kierownicą jest zadbane, na fotelach od zawsze gościły pokrowce

Szukam też jakiś fajnych niedrogich alu 13 do niej (BBS MAHLE, albo coś w podobnym stylu)
Chcę zrobić porządek pod maską i pomalować pokrywę na czerwono z srebrnymi napisami

Do zamontowania mam radio Kenwooda ze zmieniarką i jakieś głośniczki

W przyszłości chciałbym też ją obniżyć, między innymi po to zawitałem na forum

Generalnie auto ma służyć na codzień, więc większych modów i fajerwerków nie będzie

Mam tylko dwa zdjęcia w dniu zakupu, niebawem ogarnę coś więcej: