[ 200SX] Comeback...czyli kolejna s13 pod domem
Moderatorzy: Seba WWA, Ryba, Sajmooon, janusz, Zielkq
[ 200SX] Comeback...czyli kolejna s13 pod domem
Od niedzieli ciesze sie kolejna zabaweczka .
Moze nie wszyscy wiedza, ale poprzednio mialem s13 z SRem-lekko dłubnieta. Wygladała tak:
Tym razem jest to s13 w kompletnej serii zakupiona od naszego klubowicza Fabiana . Fabian napisał do mnie PW w pt. wieczorem a w niedziele popludniu podpisalismy umowe.
Miala byc s14, ale jak zobaczylem ta s13 w moim ulubionym kolorze nie moglem sie powstrzymac i zakupiłem. Tutaj jest link do tematu poprzedniego właściciela: viewtopic.php?t=10230
Auto calkiem w dobrym stanie, troche rudej sie pojawilo, ale jak na 22 lata nie jest zle. Ma troche drut patentow, ktore trzeba pousuwac. Poczatkowo liczylem sie z wywaleniem CA i wstawienie SRa, ale wczoraj sprawdzilismy, ze jeszcze trzyma kompresje, panewek nie slychac wiec na razie zostaje pod macha.
Wczesniej nie spotkalem sie z tak seryjna s13...jest co robic zeby chodzila tak jak moja ex s13, ale i tak daje ogromna frajde z jazdy .
Jak wroce do domu wrzuce wiecej fotek, na razie mam jedna:
Moze nie wszyscy wiedza, ale poprzednio mialem s13 z SRem-lekko dłubnieta. Wygladała tak:
Tym razem jest to s13 w kompletnej serii zakupiona od naszego klubowicza Fabiana . Fabian napisał do mnie PW w pt. wieczorem a w niedziele popludniu podpisalismy umowe.
Miala byc s14, ale jak zobaczylem ta s13 w moim ulubionym kolorze nie moglem sie powstrzymac i zakupiłem. Tutaj jest link do tematu poprzedniego właściciela: viewtopic.php?t=10230
Auto calkiem w dobrym stanie, troche rudej sie pojawilo, ale jak na 22 lata nie jest zle. Ma troche drut patentow, ktore trzeba pousuwac. Poczatkowo liczylem sie z wywaleniem CA i wstawienie SRa, ale wczoraj sprawdzilismy, ze jeszcze trzyma kompresje, panewek nie slychac wiec na razie zostaje pod macha.
Wczesniej nie spotkalem sie z tak seryjna s13...jest co robic zeby chodzila tak jak moja ex s13, ale i tak daje ogromna frajde z jazdy .
Jak wroce do domu wrzuce wiecej fotek, na razie mam jedna:
Ostatnio zmieniony 2014-01-25, 17:22 przez EnDrIu, łącznie zmieniany 2 razy.
Sprzedam 200sx s13
viewtopic.php?p=396678#396678
Gratulacje oby dawała jak najwięcej radości z jazdy
Była Padlina:
Sajmooon'owa "Padlina"
Była Gruzz Operacyjna:
Sentra B15 Gruzz in da Haułs
Nissan jeszcze będzie... coming soon [2022]
Sajmooon'owa "Padlina"
Była Gruzz Operacyjna:
Sentra B15 Gruzz in da Haułs
Nissan jeszcze będzie... coming soon [2022]
Dzieki wszystkim
Ech bywa, ale dzieki za pomoc telefoniczna i tak jak mowiles to nie panewMacGayver pisze:A miałeś podjechać szkoda że się minęliśmy
Sprzedam 200sx s13
- Hahkuh
- fanatyk nissana
- Kontakt:
...fajny sprzęt! Graty!
PS: Micra w odstawkę?
-=MY GREEN HORNET=-
______
...nie golę klaty - nie znam się na tym...
"Zwykle nie pijam na trzeźwo..."
______
...nie golę klaty - nie znam się na tym...
"Zwykle nie pijam na trzeźwo..."
@Chmik to prawda, przynajmniej teraz bede wiedzial jak to bylo kupujac go 22 lata temu .Teraz brakuje mu ryku, strzelania w wydech, dzwieku bova. Na bank seria u mnie nie zostanie
Thx! Micra zostaje jako daily car. To dobre auto do miasta i ma pazura , jednak dlubanie w N/A jest malo efektywne, wiec juz raczej zostanie taka jaka jest
Hahkuh pisze:...fajny sprzęt! Graty!
Thx! Micra zostaje jako daily car. To dobre auto do miasta i ma pazura , jednak dlubanie w N/A jest malo efektywne, wiec juz raczej zostanie taka jaka jest
Sprzedam 200sx s13
SUPER te auta mają coś w sobie, że mimo ponad 20 lat wyglądają nadal dobrze i wzbudzają spore zainteresowanie
viewtopic.php?t=8957
s13 SR20DET w budowie...
s13 SR20DET w budowie...
- Coobcio
- fanatyk nissana
- Kontakt:
Była maszyna u mnie pod Garage - fajnie utrzymana jak na S13-stkę
Gratki i powodzenia w doporwdzeniu jej do męskiego stanu
Ps. silniczek już równo chodzi ?
Tak mi coś przyszło do głowy że może rozrząd ma przestawiony
Gratki i powodzenia w doporwdzeniu jej do męskiego stanu
Ps. silniczek już równo chodzi ?
Tak mi coś przyszło do głowy że może rozrząd ma przestawiony
WWW.COOBCIO.PL
OSIĄGNIĘCIA:
SR20VE + Turbo 342KM
W pełni uliczne GA16DE 128KM
Nissanowe 1.6 N/A 183KM
Nissanowe 2.0 N/A 243KM
Nissanowe 2.0 + T 319KM
Nissanowe 2.0 Turbo 407KM
OSIĄGNIĘCIA:
SR20VE + Turbo 342KM
Nissanowe 1.6 N/A 183KM
Nissanowe 2.0 N/A 243KM
Nissanowe 2.0 + T 319KM
GRZECHu z TDi wyleczylem sie chyba na zawsze;) ale fakt faktem, ze jezdzac dieslem przez 3 lata i oszczedzajac na paliwie ta s13 mam jakby w gratisie;).
zywy0911 a ja o maly wlos nie stalbym sie wlascicielem R33 z RB25DET przelozony juz na desce z s13, ale troche mnie przerazalo szukanie gratow do niego i odpuscilem. Na pewno 4 cylindry nie beda tak brzmiec jak 6, ale tez daja rade:)
Coobcio po wymianie swiec jest duzo lepiej, na pewno poduchy silnika sa do wymiany.
Pare fot z wczorajszego grzebania:
Na poklad wlecialo walbro, swiece NGK i nowy filtr paliwa
Tak wyglada bagaznik w moim SXie:
Zaraz Walbro wpadnie do baku
Stara pompa:
Przy okazji zostala wyprana tapicerka, po zdjeciu foteli wygladalo to tak:
Niestety nie mam fot po wypraniu, bo juz bylo ciemno, ale tak wygladala woda z dwoch foteli:
Niezly syf...ciekawe z ilu ludzi
Po powrocie z wakacji biore sie na powaznie za auto, na razie ma 2 tyg. odpoczynek Nie moge sie doczekac
zywy0911 a ja o maly wlos nie stalbym sie wlascicielem R33 z RB25DET przelozony juz na desce z s13, ale troche mnie przerazalo szukanie gratow do niego i odpuscilem. Na pewno 4 cylindry nie beda tak brzmiec jak 6, ale tez daja rade:)
Coobcio po wymianie swiec jest duzo lepiej, na pewno poduchy silnika sa do wymiany.
Pare fot z wczorajszego grzebania:
Na poklad wlecialo walbro, swiece NGK i nowy filtr paliwa
Tak wyglada bagaznik w moim SXie:
Zaraz Walbro wpadnie do baku
Stara pompa:
Przy okazji zostala wyprana tapicerka, po zdjeciu foteli wygladalo to tak:
Niestety nie mam fot po wypraniu, bo juz bylo ciemno, ale tak wygladala woda z dwoch foteli:
Niezly syf...ciekawe z ilu ludzi
Po powrocie z wakacji biore sie na powaznie za auto, na razie ma 2 tyg. odpoczynek Nie moge sie doczekac
Sprzedam 200sx s13
- Coobcio
- fanatyk nissana
- Kontakt:
Kurczaki no to fajnie że po wymianie świeczek jest dobrze
Wpadaj nim na rolki to można odrazu AFR spradzić czy wsio gra
Rozglądasz się już za wydechem i intercoolerem
WWW.COOBCIO.PL
OSIĄGNIĘCIA:
SR20VE + Turbo 342KM
Nissanowe 1.6 N/A 183KM
Nissanowe 2.0 N/A 243KM
Nissanowe 2.0 + T 319KM
OSIĄGNIĘCIA:
SR20VE + Turbo 342KM
Nissanowe 1.6 N/A 183KM
Nissanowe 2.0 N/A 243KM
Nissanowe 2.0 + T 319KM
Tak rozgladam sie...nie wiem czy kupic chinola czy w firmowke. Poprzednio mialem wydech Apexi i bylem mega zadowolony, byl cichy do 4 tys. obr. a potem zaczynal dopiero sie drzec...tutaj jest filmik:Coobcio pisze:Kurczaki no to fajnie że po wymianie świeczek jest dobrze
http://www.youtube.com/watch?v=EliSXvBO9sI (nagrany przez osobe, ktora odkupila ode mnie s13)
Niestety taki wydech kosztuje sporo
Sprzedam 200sx s13
- Coobcio
- fanatyk nissana
- Kontakt:
z chinoli OBX ma super sound
W S14 mam to się w nim rozkochiwałem, swoją droga czas ją wskrzeszyć
W S14 mam to się w nim rozkochiwałem, swoją droga czas ją wskrzeszyć
WWW.COOBCIO.PL
OSIĄGNIĘCIA:
SR20VE + Turbo 342KM
Nissanowe 1.6 N/A 183KM
Nissanowe 2.0 N/A 243KM
Nissanowe 2.0 + T 319KM
OSIĄGNIĘCIA:
SR20VE + Turbo 342KM
Nissanowe 1.6 N/A 183KM
Nissanowe 2.0 N/A 243KM
Nissanowe 2.0 + T 319KM
w końcu Endriu, ile można jeździć dieslem Żałuję bardzo, że w sobotę nie polataliśmy
169 KM/ 183 Nm i rośnie: http://tinyurl.com/omxvb66
z klubem Nissana od grudnia 2005
z klubem Nissana od grudnia 2005
Oj tak...diesel rzecz straszna chyba nie ma juz mozliwosci bym powrocil do tego typu silnika-szczegolnie przy ostatnich cenach ropy.Misiek pisze:w końcu Endriu, ile można jeździć dieslem Żałuję bardzo, że w sobotę nie polataliśmy
Polatamy jak wroce z wakacji...auto w tym czasie bedzie sie zbroic
Sprzedam 200sx s13
cóż mogę napisać
fajnie że jesteś zadowolony z zakupu, szkoda mi było sprzedać auto ale z drugiej strony trzymać je po to żeby stało mijało się z celem - ja skupiam teraz się na cabrio
co do rozrządu - był wymieniany max 10tys km i dokładnie ustawiony więc o to można być spokojnym
powodzenia w budowaniu auta, będę się przyglądał i kibicował
fajnie że jesteś zadowolony z zakupu, szkoda mi było sprzedać auto ale z drugiej strony trzymać je po to żeby stało mijało się z celem - ja skupiam teraz się na cabrio
co do rozrządu - był wymieniany max 10tys km i dokładnie ustawiony więc o to można być spokojnym
powodzenia w budowaniu auta, będę się przyglądał i kibicował
Oleje Millers, Liqui Moly, Motul, Valvoline, Castrol, Shell, Mobil oraz inne
www.AUTOFAB.pl
AUTOFAB na FB
www.AUTOFAB.pl
AUTOFAB na FB
Fabian dzieki za uczciwa sprzedaz auta, jeszcze chyba mi sie nie zdarzylo zeby ktos tak uczciwie podszedl do sprzedazy:-).
zostawilem auto u znajomego mechanika, dzwonil do mnie i mowil, ze po wymianie sszklanek silnik pracuje cicho:-). Juz sie nie moge doczekac az sie nim przejade:-D
zostawilem auto u znajomego mechanika, dzwonil do mnie i mowil, ze po wymianie sszklanek silnik pracuje cicho:-). Juz sie nie moge doczekac az sie nim przejade:-D
Sprzedam 200sx s13
EnDrIu, gdyby to była mina na pewno nie dawał bym znać nikomu z forum, poza tym zawsze staram się podchodzić uczciwie. Mam nadzieję że jeszcze się spotkamy i przewieziesz mnie na prawym.
Fajnie że auto trafiło w dobre ręce
Fajnie że auto trafiło w dobre ręce
Oleje Millers, Liqui Moly, Motul, Valvoline, Castrol, Shell, Mobil oraz inne
www.AUTOFAB.pl
AUTOFAB na FB
www.AUTOFAB.pl
AUTOFAB na FB
- TomyDDC
- fanatyk nissana
- Kontakt:
Bardzo się cieszę, że wróciłeś do starego auta, wiem coś o tym Teraz sama przyjemność z modowania. Hmm, jeśli chodzi o wydech to rozglądaj się spokojnie. Doszły mnie słuchy, że mojego taty firma będzie wchodzić w ten temat. już pierwszy tłumik się tesuje u mnie a niebawem kolejne 3. Pozatym rosną możliwości DDC-Performance więc jak będę miał możliwość to chętnie pomogę, No i spotkać się trzeba
DDC-Performance
Ledwo odnalazłem ten temat...dawno nie było update. Ponieważ komuś przeszkadzał mój nissan i postanowił to zakomunikować zlecając się nad maską auta:
Trzynastka dostała miejsce garażowe:) przynajmniej stoi sobie w cciepłym garażu i nie muszę się o nią martwić
teraz szukam dla niej szpery, bo są problemy z przeniesieniem mocy na asfalt- ostatnio dokopal nam seryjny type R, ja mielilem nawet na 3 biegu a honda wystrzeliła jak z procy
Trzynastka dostała miejsce garażowe:) przynajmniej stoi sobie w cciepłym garażu i nie muszę się o nią martwić
teraz szukam dla niej szpery, bo są problemy z przeniesieniem mocy na asfalt- ostatnio dokopal nam seryjny type R, ja mielilem nawet na 3 biegu a honda wystrzeliła jak z procy
Sprzedam 200sx s13
Niestety do malowania, ogólnie ktoś chciał zrobić więcej szkód i przeciagnal czymś ostrym wokół całego auta, ale było dużo wosku na karoserii i odratowalem boki później zaparkowaLem na parkingu zamkniętym i też komuś coś nie pasowało i znalazłem śmieci na aucie. W strasznie dziwnym kraju mieszkamy, jeździłem wcześniej Audi, które powiedzmy było 2x bardziej warte (w chwili zakupu) i nigdy nic się z nim nie stało a stary nissan przyciąga idiotow. No nic teraz przynajmniej nie muszę się o niego martwic. Jako ciekawostkę dodam, że od połowy lipca jeszcze nie zrobiłem 2000km:) mimo, że staram się nim co weekend przejechac
Ostatnio zmieniony 2013-12-25, 20:17 przez EnDrIu, łącznie zmieniany 1 raz.
Sprzedam 200sx s13