Mam te z wrażenie, że auto się jakoś lepiej zbiera, a spalanie się nie zmieniło - 3/4 w trasie, 1/4 po mieście i spalanie z dystrybutora - 7,5l / 100km
[ Primera] Cichociemna, czyli WP11.144 by VILQ
Moderatorzy: Seba WWA, Ryba, Sajmooon, janusz, Zielkq
Wrażenia po pierwszym 1k km - oleju nie ubyło ani grama, silnik pracuje równiej i dzięki temu, że czyściej spala mieszankę - wydech też się trochę uspokoił (w końcu da się spokojnie jechać 100 km/h na V biegu i nie urywa łba).
Mam te z wrażenie, że auto się jakoś lepiej zbiera, a spalanie się nie zmieniło - 3/4 w trasie, 1/4 po mieście i spalanie z dystrybutora - 7,5l / 100km
- Modzelitto
- fanatyk nissana
- Modzelitto
- fanatyk nissana
-
Mariusz.b86
- fanatyk nissana
-
Mariusz.b86
- fanatyk nissana
- radziejwwl
- fanatyk nissana
Właśnie wróciłem z garażowego 'evening session' ...
Małe podsumowanie:
a) Miały pasować ... skończyło się na dremelu i poxilinie

b) Z bliska widać, że niespecjalnie wyszło ... ale jak na pierwsza próbe o 1:20 ...

c) Zgodnie z obietnicą dla zainteresowanych -> link
Małe podsumowanie:
a) Miały pasować ... skończyło się na dremelu i poxilinie

b) Z bliska widać, że niespecjalnie wyszło ... ale jak na pierwsza próbe o 1:20 ...

c) Zgodnie z obietnicą dla zainteresowanych -> link
ad. a)bombel pisze:Moje tez przerobiłes?VILQ pisze:a) Miały pasować ... skończyło się na dremelu i poxilinie
Jak na doświetlanie zakrętów to za długo a jak na follow me home za krótkoc) Zgodnie z obietnicą dla zainteresowanych -> link
Zeby przerobic Twoje musialbym miec oryginaly ... jest inne mocowanie zarowki i krotszy krociec, przez co ze starych trzeba wyciac i wkleic w nowe. Dodatkowo jest ciut inny ksztalt wyprowadzen montazowych i je tez trzeba przerobic.
ad. c)
Dzisiaj robilem pierwsze testy drogowe - na pracujacym silniku jest jeszcze minimalnie dluzej, wiec musze ciutke zmienic uklad, bo subiektywnie rzecz biorac jest 2x za dlugo.
Przed spotem sprobuje to jeszcze poprawic.
Co do osobnego czasu dla 'follow me home' - no coz ... tutaj wiele nie ugram, ale zawsze mozesz jeszcze raz uzbroic centralny z pilota
Teraz sobie policzyłem i generalnie w Bocamotors Primera dostała kolejne +12KM/7Nm. A co najfajniejsze, że auto nie posiada gloryfikowanego stożka a jedynie przemyślany układ dolotowy na seryjnej puszce 
BOCA MOTORS Serwis i Modyfikacje Samochodów Osobowych i Terenowych. Naprawy szybkie i bardziej zaawansowane, Tuning, Off Road.
512 995 765 fb Bocamotors Zapraszam!
512 995 765 fb Bocamotors Zapraszam!
Wcale mnie nie martwiszDodo pisze:VILQ pisze:choc bariery 200 niuta wciąż nie przekroczyłem
nie chcę Cię martwić ale niutków to ja mam więcejale pewnie nie długo
U mnie jest po prostu ciut za luzny wydech... ale mam pewien plan, ktory zrealizujemy z Bodkiem
[ Dodano: 2013-03-01, 08:56 ]
Dziekujebodek pisze:A co najfajniejsze, że auto nie posiada gloryfikowanego stożka a jedynie przemyślany układ dolotowy na seryjnej puszce
A jaka wkładka, nadal K&N?bodek pisze:Teraz sobie policzyłem i generalnie w Bocamotors Primera dostała kolejne +12KM/7Nm. A co najfajniejsze, że auto nie posiada gloryfikowanego stożka a jedynie przemyślany układ dolotowy na seryjnej puszce
PS: ciekawe co tam namodziliście, dynamicznego dolotu nie widać...
pozdr. Kamil
Nadal K&N z CAI na seryjnej puszcewod2u pisze:A jaka wkładka, nadal K&N?bodek pisze:Teraz sobie policzyłem i generalnie w Bocamotors Primera dostała kolejne +12KM/7Nm. A co najfajniejsze, że auto nie posiada gloryfikowanego stożka a jedynie przemyślany układ dolotowy na seryjnej puszce
PS: ciekawe co tam namodziliście, dynamicznego dolotu nie widać...