[ Almera] Nissan Almera GTi SR20VE by Modzelitto
Moderatorzy: Seba WWA, Ryba, Sajmooon, janusz, Zielkq
- Modzelitto
- fanatyk nissana
- Modzelitto
- fanatyk nissana
ori zacisk naprawde daje rade, u mnie po regenacji na EBC doskonale sobie radziModzelitto pisze:Hebel, to tak jak w temacie o klockach:
- tarcze przód Mikoda GT + klocek EBC Greenstuff
- tarcze tył Mikoda GT + klocek nie wiem jeszcze jaki dokładnie (miał być Nisshimbo, ale transakcja z firmą nie doszła do skutku)
- przewody w oplocie HEL
- płyn DOT4 TRW- do 290st.,
- do tego prawdopodobnie kompletny przegląd zacisków, czas pokaże.
Po dotarciu powinno być ok. Jeśli coś pierdnie, pomyślimy nad czymś innym.

podlaczam sie pod PumaRST - podalbys mi koszt za komplet na tyl i gdzie kupowales? u mnie z tylu hebla juz nie ma a ostatnimi czasy jestem strasznie leniwy

- Modzelitto
- fanatyk nissana
Na tył kupiłem na tej aukcji:
http://allegro.pl/tarcze-sportowe-atm-1 ... 47438.html
Powiedz mi długo docierałeś hebel?

http://allegro.pl/tarcze-sportowe-atm-1 ... 47438.html
Powiedz mi długo docierałeś hebel?
QG15+

- Modzelitto
- fanatyk nissana
cos podobnego jest takze u mnieModzelitto pisze:No u mnie to priorytet w sumie był, bo obecne stan tylnych hebli jest taki:
Obrazek

nie pamietam ile dokladnie trwalo docieranie, bo bylo to jakis czas temu, ale subiektywnie bardzo szybko sie ulozyl
sorry za OT, Puma co tam wymodziles?
- Modzelitto
- fanatyk nissana
Newsy na dziś:
- Ecumaster on board,
- zmienne fazy podłączone,
- wahacze i stabilizator odmalowane,
- wymieniona zwrotnica,
- nowy prawy sworzeń,
- polibusze założone,
- zawias na miejscu 

Jak na razie wóz mocno przelany- AFR w granicach 10, także w kolejce czekają:
-wstępne strojenie,
-dotarcie nowych hebli
-kręcenie wałkami, zapłonem,
-wydech- umówiony na 30.IV w Moto Wydechu

- Ecumaster on board,
- zmienne fazy podłączone,
- wahacze i stabilizator odmalowane,
- wymieniona zwrotnica,
- nowy prawy sworzeń,
- polibusze założone,
- zawias na miejscu

Jak na razie wóz mocno przelany- AFR w granicach 10, także w kolejce czekają:
-wstępne strojenie,
-dotarcie nowych hebli
-kręcenie wałkami, zapłonem,
-wydech- umówiony na 30.IV w Moto Wydechu
QG15+

- Modzelitto
- fanatyk nissana
Modzelitto, to kiedy pokażesz jak almerka lata?

169 KM/ 183 Nm i rośnie: http://tinyurl.com/omxvb66
z klubem Nissana od grudnia 2005
						z klubem Nissana od grudnia 2005
- Modzelitto
- fanatyk nissana
Jak będę miał okazję to cyknę obowiązkowo  Zaraz wpada do mnie Bodek i jedziemy podstroić Alę
 Zaraz wpada do mnie Bodek i jedziemy podstroić Alę  

[ Dodano: 2012-04-16, 22:57 ]
No i już po strojeniu Pomimo połowy seryjnego wydechu, nie przestawionych wałkach i zapłonie jestem w szoku
 Pomimo połowy seryjnego wydechu, nie przestawionych wałkach i zapłonie jestem w szoku   . VE zapina mega
. VE zapina mega  Nie można było w sumie poczuć tego ze startu, bo wszędzie mokro a na pokładzie jeszcze zimówki, ale z rolki idzie pięknie. W porównaniu z DEH'em to... to nie ma czego porównywać
 Nie można było w sumie poczuć tego ze startu, bo wszędzie mokro a na pokładzie jeszcze zimówki, ale z rolki idzie pięknie. W porównaniu z DEH'em to... to nie ma czego porównywać  A dźwięk to jest majstersztyk
 A dźwięk to jest majstersztyk  

Teraz do końca tygodnia trzeba spokojnie dotrzeć hebel, założyć Toyo, a w weekend dalsze prace

Najbliżej pewnie na spocie stołecznejMisiek pisze:to kiedy pokażesz jak almerka lata?

[ Dodano: 2012-04-16, 22:57 ]
No i już po strojeniu
 Pomimo połowy seryjnego wydechu, nie przestawionych wałkach i zapłonie jestem w szoku
 Pomimo połowy seryjnego wydechu, nie przestawionych wałkach i zapłonie jestem w szoku   . VE zapina mega
. VE zapina mega  Nie można było w sumie poczuć tego ze startu, bo wszędzie mokro a na pokładzie jeszcze zimówki, ale z rolki idzie pięknie. W porównaniu z DEH'em to... to nie ma czego porównywać
 Nie można było w sumie poczuć tego ze startu, bo wszędzie mokro a na pokładzie jeszcze zimówki, ale z rolki idzie pięknie. W porównaniu z DEH'em to... to nie ma czego porównywać  A dźwięk to jest majstersztyk
 A dźwięk to jest majstersztyk  
 Teraz do końca tygodnia trzeba spokojnie dotrzeć hebel, założyć Toyo, a w weekend dalsze prace

QG15+

Odcinka seria, wałki nie przestawione, zapłon na oko, wydech seria. Hmmm... ważne, że właściciel zadowolony   Zapewniam, że efekt finalny jeszcze bardziej poprawi nastrój!
 Zapewniam, że efekt finalny jeszcze bardziej poprawi nastrój! 
A coś nie wyszło spy foto chyba, że było na prawdę spy

Zapewniam, że efekt finalny jeszcze bardziej poprawi nastrój!
 Zapewniam, że efekt finalny jeszcze bardziej poprawi nastrój! A coś nie wyszło spy foto chyba, że było na prawdę spy

BOCA MOTORS Serwis i Modyfikacje Samochodów Osobowych i Terenowych. Naprawy szybkie i bardziej zaawansowane, Tuning, Off Road. 
512 995 765 fb Bocamotors Zapraszam!
- Modzelitto
- fanatyk nissana
Panie Piotrek. Jak wrażenia po mojej wysiadce? 80kg mniej i banan nie ustępuje?   

Almera dostała odcinkę na 8200obr, przestawione wałki, shortshifter, przewody hamulcowe w oplocie i świeży płyn hamulcowy. Powiem, że przeciąg już jest. 1,2 i zaraz 120 blacie.
W sobotę jedzie na wydech i to będzie tymczasowy finał modyfikacji mechanicznych od strony silnika.

Almera dostała odcinkę na 8200obr, przestawione wałki, shortshifter, przewody hamulcowe w oplocie i świeży płyn hamulcowy. Powiem, że przeciąg już jest. 1,2 i zaraz 120 blacie.
W sobotę jedzie na wydech i to będzie tymczasowy finał modyfikacji mechanicznych od strony silnika.
BOCA MOTORS Serwis i Modyfikacje Samochodów Osobowych i Terenowych. Naprawy szybkie i bardziej zaawansowane, Tuning, Off Road. 
- Modzelitto
- fanatyk nissana
Właśnie dopiero co wysiadłem z auta  . Trochę mi się zeszło
. Trochę mi się zeszło  Banan jest i będzie jeszcze do rana pewnie, bo VE dopiero teraz pokazuje co to jest tak na prawdę vvl, a tu jeszcze wydech przed nami. Jest super- jeszcze lepiej niż było przedtem (choć wtedy już było grubo). Dzięki Bodek za takie ogarnięcie fury
 Banan jest i będzie jeszcze do rana pewnie, bo VE dopiero teraz pokazuje co to jest tak na prawdę vvl, a tu jeszcze wydech przed nami. Jest super- jeszcze lepiej niż było przedtem (choć wtedy już było grubo). Dzięki Bodek za takie ogarnięcie fury  Będę polecał Cię każdemu, nawet ludziom z poza forum
 Będę polecał Cię każdemu, nawet ludziom z poza forum 

. Trochę mi się zeszło
. Trochę mi się zeszło  Banan jest i będzie jeszcze do rana pewnie, bo VE dopiero teraz pokazuje co to jest tak na prawdę vvl, a tu jeszcze wydech przed nami. Jest super- jeszcze lepiej niż było przedtem (choć wtedy już było grubo). Dzięki Bodek za takie ogarnięcie fury
 Banan jest i będzie jeszcze do rana pewnie, bo VE dopiero teraz pokazuje co to jest tak na prawdę vvl, a tu jeszcze wydech przed nami. Jest super- jeszcze lepiej niż było przedtem (choć wtedy już było grubo). Dzięki Bodek za takie ogarnięcie fury  Będę polecał Cię każdemu, nawet ludziom z poza forum
 Będę polecał Cię każdemu, nawet ludziom z poza forum 
QG15+

hehe, bardzo dziękuję   

Auto jeździ z katalizatorem i seryjnym wydechem fi48mm. Ciekawe jak rozluźnienie układu wpłynie na moce. Może by zrobić jeden pomiar przed robotą?

Auto jeździ z katalizatorem i seryjnym wydechem fi48mm. Ciekawe jak rozluźnienie układu wpłynie na moce. Może by zrobić jeden pomiar przed robotą?