[ Micra] Micra K11 1.6 X1R Project
Moderatorzy: Seba WWA, Ryba, Sajmooon, janusz, Zielkq
Nie róbcie mi bałaganu w temacie
Zapewne pamiętacie że do Maximy miałem zainstalować gauge od Audi 80. Miałem z nimi kłopot a właściwie z czujnikami które miały współpracować z tymi zegarkami i odpuściłem temat na jakiś czas. teraz stwierdziłem że bardziej przydałyby mi się do Micry, ale problem instalacji pozostał ten sam. Ktoś wie jaki powinien być czujnik/czujniki do tych zegarów?
ciśnienie oleju i temperatura oleju, trzeci zegar to woltomierz ale z nim akurat nie ma żadnego kłopotu. podłączałem czujnik o symbolu firmy FAE 14740, ale pokazywał bajki. Ktoś miał z tym styczność i wie o co kaman?
Zapewne pamiętacie że do Maximy miałem zainstalować gauge od Audi 80. Miałem z nimi kłopot a właściwie z czujnikami które miały współpracować z tymi zegarkami i odpuściłem temat na jakiś czas. teraz stwierdziłem że bardziej przydałyby mi się do Micry, ale problem instalacji pozostał ten sam. Ktoś wie jaki powinien być czujnik/czujniki do tych zegarów?
ciśnienie oleju i temperatura oleju, trzeci zegar to woltomierz ale z nim akurat nie ma żadnego kłopotu. podłączałem czujnik o symbolu firmy FAE 14740, ale pokazywał bajki. Ktoś miał z tym styczność i wie o co kaman?
Ja mam założone na czujnikach VDO u siebie moge zobaczyć jakie czujniki mają numerki.
dobra nie mam numerków ale jak pokazuje bajki to sprawdż na którym styku pokaże dobre wartości, zegar 0-5 bar, wzbudzenie 0,3 bar, temperatury jednostykowy 0-180*C za 20 zł taki kupisz.
masz rozpiskę jakie kabelki gdzie mają być i jaką masz wersje zegarów(jedna wtyczka czy do każdego wskaźnika osobno)
dobra nie mam numerków ale jak pokazuje bajki to sprawdż na którym styku pokaże dobre wartości, zegar 0-5 bar, wzbudzenie 0,3 bar, temperatury jednostykowy 0-180*C za 20 zł taki kupisz.
masz rozpiskę jakie kabelki gdzie mają być i jaką masz wersje zegarów(jedna wtyczka czy do każdego wskaźnika osobno)
Zegary mam osobne, czyli do każdego zegarka osobne przewody (w starszych wersjach podobno takowe zakładali) Który od czego itp wszystko wiem. Czujnik kupowałem nowy za niemałe pieniądze, ale to że może to nie być on już się pogodziłem. Chce kupić odpowiedni. Kwestia właśnie co potrzebuje. ciapek, tak jak mówisz, teoretycznie mam na czujniku tak samo jak powiedziałeś czyli 0+5 i 0.30 tylko było chyba kilka rodzajów tych czujników i nie wiem czy mam dobry do zegarów. Rozumiem że teraz rozchodzi się wszystko o "ciśnienie oleju" bo temp sobie zakupie za te 20zł tak jak napisałeś
- PumaRST
- fanatyk nissana
- Kontakt:
http://www.racingforum.pl/index.php?sho ... ujniki+vdo
może pomoże, też mam oddzielne wtyczki do każdego zegara.
może pomoże, też mam oddzielne wtyczki do każdego zegara.
Nissan Almera GTi RACING 172KM 215Nm
ainkaa, wiesz że zawsze jesteś mile widziana Ostatnio kamil mnie odwiedził bo dawno się nie widzieliśmy i trochę pogadaliśmy
dzisiaj mały update tak żeby nie było że prace stoją w miejscu.
Zrobione:
- podciśnienie do pompy hamulcowej z kolektora ssącego
- mocowanie podstawy linki gazu
Zamontowane:
- flansze pod przednią rozpórkę - pasuje idealnie
Zakupiona:
- kierownica Momo wraz z nabą
dzisiaj mały update tak żeby nie było że prace stoją w miejscu.
Zrobione:
- podciśnienie do pompy hamulcowej z kolektora ssącego
- mocowanie podstawy linki gazu
Zamontowane:
- flansze pod przednią rozpórkę - pasuje idealnie
Zakupiona:
- kierownica Momo wraz z nabą
Ostatnio zmieniony 2012-04-13, 20:38 przez MacGayver, łącznie zmieniany 2 razy.
- Hahkuh
- fanatyk nissana
- Kontakt:
update bez foto się nie liczy
-=MY GREEN HORNET=-
______
...nie golę klaty - nie znam się na tym...
"Zwykle nie pijam na trzeźwo..."
______
- Hahkuh
- fanatyk nissana
- Kontakt:
....oooo teraz to rozumiem (liczyłem też na foto kiery )MacGayver pisze:Ale Ty wymagający jesteś Hahkuh
...upierdliwa ze mnie menda, ale muszę gały nacieszyć
-=MY GREEN HORNET=-
______
______
- Hahkuh
- fanatyk nissana
- Kontakt:
...u mnie rozwój akcji porównywalny z rozwojem tasiemca w ,MacGayver pisze:a u Ciebie coś tam się rusza z tematem czy cisza? co tam działasz?
ale coś tam się dzieje - wkrótce pchnę parę privów w Twoim kierunku
-=MY GREEN HORNET=-
______
______
- Hahkuh
- fanatyk nissana
- Kontakt:
...nieeee... silnik (jak na razie ) zostaje 1.3... koniec OT
-=MY GREEN HORNET=-
______
______
Slyszałem dobre opinie,sprawdza się to co robi ....jednak postanowiłem sam to ogarnąć i jak skończe to wtedy ocenie sam swoja praceRyba pisze:Weitec to marka sama w sobie. Arbuz a znasz opinie ludzi na temat jego pracy
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą ....
SPRZEDAM WAŁKI DO SR20DE PODNOSZĄCE MOC....
SPRZEDAM WAŁKI DO SR20DE PODNOSZĄCE MOC....
Coyot latal na Weitecu i mowil ze daje rade tylko on mial amory Koni sport ciekawe jak spisuje sie sprezyna Sparco i czy wystepuje rowniez do micryArbuz pisze:Slyszałem dobre opinie,sprawdza się to co robi ....jednak postanowiłem sam to ogarnąć i jak skończe to wtedy ocenie sam swoja praceRyba pisze:Weitec to marka sama w sobie. Arbuz a znasz opinie ludzi na temat jego pracy
There are no impossible things to do . There're only things which need more time.
http://www.youtube.com/watch?v=kaIZWjItReI
http://www.youtube.com/watch?v=m00udFijVf0
http://www.youtube.com/watch?v=kaIZWjItReI
http://www.youtube.com/watch?v=m00udFijVf0