[ Maxima] Maxima Szalonego
Moderatorzy: Seba WWA, Ryba, Sajmooon, janusz, Zielkq
-
Lombardo88
- fanatyk nissana
Ufffff.... ledwo odnalazłem swój temat
Zima więc dużo się w Maxi nie działo, po za włamaniem, zbita szybą i skradzionym radiem
Po przebudzeniu ze snu zimowego w zeszły weekend zafundowałem Maxi SPA
Podziękowania dla BUTRYNA który w PROFESJONALNY sposób przywrócił kolor lakieru, którego nie było nawet jak ją kupowałem. Odwalił naprawdę kawał dobrej roboty... na dowód kilka zdjęć( niestety jeszcze na zimówkach) które i tak nie oddają rzeczywistości
Korzystając z okazji pozbyłem się wszystkich znaczków jakie były( przednie błotniki oraz klapa) Teraz jeśli ktoś nie zna wozu, to raczej będzie miał ciężko się domyślić. Często ludzie jadący z tyłu widząc napis 3.0V6 starali się za wszelką cenę udowodnić, że takiej krowie nawet 3.0 nie pomorze...... myślę, że bez znaczków Maxi będzie mniej prowokująca.
Oczywiście jak będzie trzeba, to pokarze pazur.... o np. w takiej to bojowej konfiguracji
Filmik1 gratulacje dla OKTANA ... pierwszy raz udało mu się w mojej Maximie nie złapać odcinki
Filmik2

Zima więc dużo się w Maxi nie działo, po za włamaniem, zbita szybą i skradzionym radiem
Po przebudzeniu ze snu zimowego w zeszły weekend zafundowałem Maxi SPA
Podziękowania dla BUTRYNA który w PROFESJONALNY sposób przywrócił kolor lakieru, którego nie było nawet jak ją kupowałem. Odwalił naprawdę kawał dobrej roboty... na dowód kilka zdjęć( niestety jeszcze na zimówkach) które i tak nie oddają rzeczywistości
Oczywiście jak będzie trzeba, to pokarze pazur.... o np. w takiej to bojowej konfiguracji
Filmik1 gratulacje dla OKTANA ... pierwszy raz udało mu się w mojej Maximie nie złapać odcinki
Filmik2

Ostatnio zmieniony 2012-04-06, 14:36 przez Szalony, łącznie zmieniany 1 raz.
└(-.-)┘┌(-.-)┘┌(-.-)┐└(-.-)┐
- Dreams
- fanatyk nissana
- Kontakt:
Powiem ze ta Maxima Szalonego, Jest kozacka w swietnym stanie mechanicznym jak i wizualnym miałęm przyjemność jechać tył do łodzi i powiem ze nie jedno Nowe bmw padło xD
chodzi pieknie xD
sry to nie chodzi to lata...
Naprawde świetny wóz a o dzwieku i przyspieszeniu to juz nie wspomnę...
[ Dodano: 2012-04-06, 15:33 ]
chodzi pieknie xD
sry to nie chodzi to lata...
[ Dodano: 2012-04-06, 15:33 ]
Sam walczył xDShadows pisze:Fajny lampiony masz z przodu sam robiłes??
- Coobcio
- fanatyk nissana
- Kontakt:
Piękna maszyna i bardzo nie pozorna, na ostatnim zlocie nawet nieźle dawała sobie radę 
Czas na Power UP
Czas na Power UP
WWW.COOBCIO.PL
OSIĄGNIĘCIA:
SR20VE + Turbo 342KM
W pełni uliczne GA16DE 128KM
Nissanowe 1.6 N/A 183KM
Nissanowe 2.0 N/A 243KM
Nissanowe 2.0 + T 319KM
Nissanowe 2.0 Turbo 407KM
OSIĄGNIĘCIA:
SR20VE + Turbo 342KM
W pełni uliczne GA16DE 128KM
Nissanowe 1.6 N/A 183KM
Nissanowe 2.0 N/A 243KM
Nissanowe 2.0 + T 319KM
Nissanowe 2.0 Turbo 407KM
- johny_fellow
- fanatyk nissana
- Kontakt:
Dzięki przewózce wozem Szalonego zachorowałem na MAXI
Dziękuję

Dziękuję
Wygląda zacnie.Szalony pisze:Po przebudzeniu ze snu zimowego w zeszły weekend zafundowałem Maxi SPA
To fakt. Robi robotęSzalony pisze:Podziękowania dla BUTRYNA który w PROFESJONALNY sposób przywrócił kolor lakieru, którego nie było nawet jak ją kupowałem. Odwalił naprawdę kawał dobrej roboty...
Prawda. Na filmikach już letnie widać.dylson pisze:Lansujesz sie a zdjecia robione na zimowkach?
Ja zostawiam. Przynajmniej lokalne leszcze nawet nie podskakujądylson pisze:3.0V6 juz od dawna nie mam
Znowu z NISSANem
Były:
- Micra K11, 2001 r., CG10DE;
- 100 NX B13, 1992 r., GA16DS;
- Primera P11, 1996 r., SR20DE;
- MAXIMA A33 QX, 2001 r., VQ30DEK.
http://www.agent-pzu.lukasz-ufnal.pl
Były:
- Micra K11, 2001 r., CG10DE;
- 100 NX B13, 1992 r., GA16DS;
- Primera P11, 1996 r., SR20DE;
- MAXIMA A33 QX, 2001 r., VQ30DEK.
http://www.agent-pzu.lukasz-ufnal.pl
Dzięki wszystkim za miłe słowa....... nie trudno dostrzec, że to moje oczko w głowie 
Z tą wysoką 13 to wielkie marzenie, a realnie chciałbym zbliżyć się w okolice 14,2
Jeśli zaś chodzi o Power Up, to niestety zaczęła się już droga pod górkę. Z kosmetyki zostało mi jeszcze zrobić dobry odizolowany dolot oraz powalczyć z zapłonem, następnie trzeba by już wchodzić w cięższe tematy: wałki JWT, kompresor/turbo i wybebeszanie fury
Ten szlak do przetarcia pozostawię chyba dla innych Maximaniaków ( z podkreśleniem słowa chyba
Arbuzie!!! te 3 tysiaki, to Ty lepiej dobrze zainwestuj w czerwonego
Z tą wysoką 13 to wielkie marzenie, a realnie chciałbym zbliżyć się w okolice 14,2
Jeśli zaś chodzi o Power Up, to niestety zaczęła się już droga pod górkę. Z kosmetyki zostało mi jeszcze zrobić dobry odizolowany dolot oraz powalczyć z zapłonem, następnie trzeba by już wchodzić w cięższe tematy: wałki JWT, kompresor/turbo i wybebeszanie fury
Arbuzie!!! te 3 tysiaki, to Ty lepiej dobrze zainwestuj w czerwonego
Nie był by czas na wizytę na hamowni?
Bardzo mnie ciekawi kwestia twoich lamp, nie ukrywam że w maximach to własnie lampy najbardziej straszą zabytkowością a twoje dużo świeżości całemu auto nadają
Zdradzisz co i jak poczyniłeś aby taki efekt uzyskać? (a może już zdradzałeś ale gdzieś mi to umknęło, na forum od niedawna jestem
widziałem tylko zdjęcia z galerii na pierwszej stronie tego tematu).
Bardzo mnie ciekawi kwestia twoich lamp, nie ukrywam że w maximach to własnie lampy najbardziej straszą zabytkowością a twoje dużo świeżości całemu auto nadają
- Modzelitto
- fanatyk nissana
Haha no stary poszedłeś z tym porównaniemModzelitto pisze: Tak jakoś mi się od razu skojarzyło
Ojj Szalony to nie wiem teraz czy nie będę negocjował ceny na zlocie
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą ....
SPRZEDAM WAŁKI DO SR20DE PODNOSZĄCE MOC....
SPRZEDAM WAŁKI DO SR20DE PODNOSZĄCE MOC....
- Modzelitto
- fanatyk nissana
- Hahkuh
- fanatyk nissana
- Kontakt:
...na lotnisku zmienia się w potworaNeptune pisze:Lubie takie klasyczne sedany...
-=MY GREEN HORNET=-
______
...nie golę klaty - nie znam się na tym...
"Zwykle nie pijam na trzeźwo..."
______
...nie golę klaty - nie znam się na tym...
"Zwykle nie pijam na trzeźwo..."
Chyba stożek zasysa powietrzedylson pisze:Dobra juz nie sciamniaj tylko powiedz lepiej co to za dzwiek na drugim filmiku przy zmianie z jedynki na dwojkeSzalony pisze:kompresor/turbo
Lampy pochodzą od Cefiro, można takie kupić chińczyki na ebayu... koszt pewnie coś około 130$. Bez montażu soczewek niestety świecą gorzej, jak oryginalne.genonef pisze: Bardzo mnie ciekawi kwestia twoich lamp
Ja rozkleiłem te lampy od cefiro, potraktowałem dremelkiem i wpakowałem soczewki od MLa. Na koniec wszystko skleiłem i świecą
Bombel i Neptune myślę, że wszyscy mamy szanse na wynik 14-14.5 więc powinno być ciekawie........ chyba, że mierzycie w wysokie 13 to wtedy poza moim zasięgiem będziecie
Edit:
Wybrałem się na hamownie, wykres do wglądu.