[Sunny] Sunny--N14--SR20VE+T--Stage2
Moderatorzy: Seba WWA, Ryba, Sajmooon, janusz, Zielkq
Też jestem pod MEGA wrażeniem!!!!
Lakiery VHT, NEVR-DULL, LCK, PLASTILAK!!!
http://allegro.pl/listing/user/listing. ... id=2694664
http://allegro.pl/etui-crystal-case-hua ... 14192.html
http://allegro.pl/listing/user/listing. ... id=2694664
http://allegro.pl/etui-crystal-case-hua ... 14192.html
Hehe, wtryski 750, pompa bosch 044 na tym pewnie można by przekroczyć pół tysiąca koni
Zastanów się czy w fazie projektu nie uwzględnić kucia silnika.

BOCA MOTORS Serwis i Modyfikacje Samochodów Osobowych i Terenowych. Naprawy szybkie i bardziej zaawansowane, Tuning, Off Road.
512 995 765 fb Bocamotors Zapraszam!
Masz w 100% racje to chyba chorobaHehe, nie ma za coJa budowałem swoją Prime na dojazdy do pracy i do sklepu po bułki
Na początku miało być te 160 KM w wolnossaku, ale potem się porobiło
To już choroba chyba
hehe. Ja też myślę, o Toyo R888, a i maskę bym pociął kiedyś, bo chłodniej duuużo by było myślę...
Teraz ja jestem fanem TwojegoBędę śledził wątek i kibicował...a może i kiedyś uda się nam spotkać
Powodzenia.

tak tak wydajny ten układ paliwowy
Hehe, wtryski 750, pompa bosch 044 na tym pewnie można by przekroczyć pół tysiąca koni Zastanów się czy w fazie projektu nie uwzględnić kucia silnika.

No i panowie super że projekt przypadł wam do gustu.Pozdrawiam
[ Dodano: 2011-02-26, 09:47 ]
Dzięki wielkiefoo pisze:... niesamowite ... niebywałeoby tak dalej!
Ciekawe na ilu ecumasterach się skończy
Trzymam kciuki i serdeczności, jau!

Ostatnio zmieniony 2011-03-01, 07:32 przez lukasz84, łącznie zmieniany 1 raz.
- PumaRST
- fanatyk nissana
- Kontakt:
może dlatego że nalezy docenić sentyment i pasej do sunny (lub jemu podobnych aut) właściciela, który zamaist kupić za tą kase 3-4 letnie EVO czy jakikolwiek inny dośc drogi samochód, wkłada swój czas prace, dochody w starego trupa za 3-4tyś PLN.nossbuk pisze:Nie chce być niemiły, ale każdy się podnieca takimi projektami, nie ukrywam, że mi się podoba odnawianie takich aut, ale... Każdy z nas może zrobić takie autko, mając tylko $. Nie rozumiem tylko po co się tak tym jarać.
Pozdrawiam
Od zawsze wiadomo Tuning=$$$$$ większa lub mniejsza ale Kasa.
Nissan Almera GTi RACING 172KM 215Nm
- Andrzejek_21
- aktywny forumowicz
Kasa to jedno sporo naprawde to wszystko kosztujePumaRST pisze:może dlatego że nalezy docenić sentyment i pasej do sunny (lub jemu podobnych aut) właściciela, który zamaist kupić za tą kase 3-4 letnie EVO czy jakikolwiek inny dośc drogi samochód, wkłada swój czas prace, dochody w starego trupa za 3-4tyś PLN.nossbuk pisze:Nie chce być niemiły, ale każdy się podnieca takimi projektami, nie ukrywam, że mi się podoba odnawianie takich aut, ale... Każdy z nas może zrobić takie autko, mając tylko $.Nie rozumiem tylko po co się tak tym jarać.
Pozdrawiam
Od zawsze wiadomo Tuning=$$$$$ większa lub mniejsza ale Kasa.

[ Dodano: 2011-02-27, 08:25 ]
Regulatorem mam spięty tylko tył a kupiłem go na re5pect.plPumaRST pisze:lukasz84, dzieki za odpowiedź, powiedz mi jeszcze gdzie kupiony ten regulator.
a tak z innej strony, cieszy mnie że powstaje auto które w klasie FWD Turbo moze dokopać CHĄDĄ, naprawdę jest to kolejne auto któremu bede bardzo kibicował
Dzieki stary... no te hondy u nas szybkie ale nie są też nie do pokonania

Ostatnio zmieniony 2011-02-27, 08:57 przez lukasz84, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie powiedziałem, że mi się projekt nie podoba. Podoba, tak jak pisałem wcześniej
fajnie będzie jeździć na spoty i patrzeć na mocne furki, bo jak w tygodniu dłubię czasem przy aucie pod fortem wola na parkingu, to widać tylko spoty mocnym i wypucowanych HĄD. Czas to zmienić
też czekam na fotki i filmiki, bo to będzie rakieta
Powodzenia 

BaSsGrU, jeździsz jeszcze swoją K10? Ona przypadkiem nie była zaturbiona (kiedyś mi się o uszy obiło)? Wrzuć ją w projekty. Kiedyś mijaliśmy się na Poleczki. Fajne auto to jest 

BOCA MOTORS Serwis i Modyfikacje Samochodów Osobowych i Terenowych. Naprawy szybkie i bardziej zaawansowane, Tuning, Off Road.
kiedyś codziennie rano przejeżdżałem przed twoją bramą (taki skrót z dąbrówki żeby na puławskiej nie stać).
Turbo brak, za to miałem już wszystkie graty do ITB
Micra umarła i chyba juz nic z niej nie będzie, (przez głupie babsko w służbowym samochodzie).
Teraz śmigam czarną Almerą n15 moded by Nosbuk
Muszę się pozbyć gratów od k10
-głowica po remoncie + uszczelka Victora Reinza + uszczelki kolektorów
-kompletne ITB
-nowe tarcze wentylowane brembo
-fotele
-alu borbeta
-amory skrócone i utwardzone
itd....
Uploaded with ImageShack.us[/img]
Turbo brak, za to miałem już wszystkie graty do ITB
Micra umarła i chyba juz nic z niej nie będzie, (przez głupie babsko w służbowym samochodzie).
Teraz śmigam czarną Almerą n15 moded by Nosbuk
Muszę się pozbyć gratów od k10
-głowica po remoncie + uszczelka Victora Reinza + uszczelki kolektorów
-kompletne ITB
-nowe tarcze wentylowane brembo
-fotele
-alu borbeta
-amory skrócone i utwardzone
itd....

Dark Shadow
Projekt mega
zycze duzo szczescia i determinacji w dązeniu do celu.Moje ulubione zestawienie''biale auto i biala rajdowa felga''....kiedys zakochalem sie w tym i nadal mam go w pamieci
http://i2.photobucket.com/albums/y25/bi ... _2684s.jpg
http://i2.photobucket.com/albums/y25/bi ... _2692s.jpg

mistrzów prostej pozdrawia pierwszy zakręt...
To nissan kolesia o nicku Kivi ...ładny pocisk tak tak też mi sie bardzo podoba te połącznie biała buda ,biała felga.pulp pisze:Projekt mega![]()
zycze duzo szczescia i determinacji w dązeniu do celu.Moje ulubione zestawienie''biale auto i biala rajdowa felga''....kiedys zakochalem sie w tym i nadal mam go w pamieci
http://i2.photobucket.com/albums/y25/bi ... _2684s.jpg
Spoko luzik , mniejmy nadzieje ze będzię nas coraz więcej i też bedziemy błyszczeć i zapitalać wcale nie wolniej niż te mocne Hondy.Także zbrojmy sięNie powiedziałem, że mi się projekt nie podoba. Podoba, tak jak pisałem wcześniej fajnie będzie jeździć na spoty i patrzeć na mocne furki, bo jak w tygodniu dłubię czasem przy aucie pod fortem wola na parkingu, to widać tylko spoty mocnym i wypucowanych HĄD. Czas to zmienić też czekam na fotki i filmiki, bo to będzie rakieta Powodzenia

Ostatnio zmieniony 2011-02-27, 22:56 przez lukasz84, łącznie zmieniany 1 raz.
To nissan kolesia o nicku Kivi ...ładny pocisk tak tak też mi sie bardzo podoba te połącznie biała buda ,biała felga.
Wiem,widywałem go na kilku etapach budowy i poprostu sie zakochalem
a pierwszy raz jak Kivi mi robił rozrzad w civicu... tak mialem 3 hondy...
Wiem,widywałem go na kilku etapach budowy i poprostu sie zakochalem

a pierwszy raz jak Kivi mi robił rozrzad w civicu... tak mialem 3 hondy...

- Coobcio
- fanatyk nissana
- Kontakt:
Bardzo fajny sunny się szykuje 
Z rozmachem robiony, kasa kasą jeszcze trzeba wiedzieć skąd brać graty do kogo odstawić na odpowiednie prace...
Co do tego czym to będzie strojone to odpowiedź brzmi jednym ECU Masterem DET III
Ps. To niegdyś był drugi Sunny ERESA z home made Turbo
Się tylko buda zmieniła i doszło trochę usprawnień
Ps. Przed strojeniem odrazu podniesiemy czapkę, zdejmiemy miskę i na szybko wrzucimy kute tłoki - kupuj te dedykowane do SR20VE bo na tych pod SR20DET będzie stopień sprężania w granicach 9,5:1...
Ps. przypomnij jaka trubina u Ciebie siedzi - TD04 z subaru

Z rozmachem robiony, kasa kasą jeszcze trzeba wiedzieć skąd brać graty do kogo odstawić na odpowiednie prace...
Co do tego czym to będzie strojone to odpowiedź brzmi jednym ECU Masterem DET III

Ps. To niegdyś był drugi Sunny ERESA z home made Turbo

Ps. Przed strojeniem odrazu podniesiemy czapkę, zdejmiemy miskę i na szybko wrzucimy kute tłoki - kupuj te dedykowane do SR20VE bo na tych pod SR20DET będzie stopień sprężania w granicach 9,5:1...

WWW.COOBCIO.PL
OSIĄGNIĘCIA:
SR20VE + Turbo 342KM
W pełni uliczne GA16DE 128KM
Nissanowe 1.6 N/A 183KM
Nissanowe 2.0 N/A 243KM
Nissanowe 2.0 + T 319KM
Nissanowe 2.0 Turbo 407KM
OSIĄGNIĘCIA:
SR20VE + Turbo 342KM
W pełni uliczne GA16DE 128KM
Nissanowe 1.6 N/A 183KM
Nissanowe 2.0 N/A 243KM
Nissanowe 2.0 + T 319KM
Nissanowe 2.0 Turbo 407KM
Coobcio
coobciu co sugerujesz.... 
Co do tłoków to może bym uskrobał na nie, będzie można z boostem iść ciut wyżej
hmm tylko które te tłoki
?CP Pistons ma szeroką oferte kucizny do SR20VE Pzdr..
[ Dodano: 2011-02-28, 15:06 ]
ATurbo u mnie siedzi TD05 z jakiejś subarety.

Tak zgadza się pare cżęści pochodzi z sunny ERESA, ale teraz można je chyba policzyć na palcach jednej rękiPs. To niegdyś był drugi Sunny ERESA z home made Turbo

Co do tłoków to może bym uskrobał na nie, będzie można z boostem iść ciut wyżej

[ Dodano: 2011-02-28, 15:06 ]
ATurbo u mnie siedzi TD05 z jakiejś subarety.

Moze macie jakas propozycje na ładne koło w 16'' feldze najlepiej w kolorze białym????
Pozdrawiam
A moze jakieś 17'' zapodac?

http://alu-kola.elektrony.cz/katalog?ko ... nesio&js=1 sport white:D
Czekam na wieści od sprzedawcy może da się jeszcze uratowac supertourismo... ale te Crono HT są naprawde fajne ciekawe jak na sunny sie prezentuja nie mówiąc już o Volk TE 37 I ADVAN...MacGayver pisze:Jak do tego auta to tylko Superturismo albo Crono HT, z plusem dla Crono HT, idealna felga do tego autalukasz84 pisze:Moze macie jakas propozycje na ładne koło w 16'' feldze najlepiej w kolorze białym????