Klub zrzeszającym miłośników marki nissan. Dzielimy się informacjami na temat nissana, udzielamy porad, organizujemy spoty lokalne jak również zloty ogólnopolskie. Łączny nas wspólna pasja do marki.
Wbrew pozorom, pytanie jest poważne: orientujecie się czy na terenie naszego ośrodka i w okolicach są komary tudzież inne gryzące owady? Jadę z kilkumiesięcznym dzieckiem, więc wolałbym się zaopatrzyć w ewentualne medykamenty i inne urządzenia odstraszające
To mnie pocieszyliście... Może jednak był ktoś w ostatnich dniach w Charzykowach i może się wypowiedzieć w kwestii komarów na podstawie wiedzy empirycznej?
Czeso te środki przeciwko komarom nie są drogie więc tak czy siak zaopatrz się my dla dziewczyn też mamy naszykowane.
Była Y10 2.0D
Była W10 1.6
Była P11 2.0TD
Była K11 1.0 Jive
Było jakieś kombi, i kolejne kombi.
Teraz jest Smok chociaż z fabryki wyjechał jako Subaru Forester
Wieshaq pisze:Czeso te środki przeciwko komarom nie są drogie
Tu nie o pieniądze chodzi. Pani dermatolog stwierdziła, że dla takich małych dzieci nie ma żadnych środków przeciwko komarom No nic, coś się może wymyśli...
Wieshaq pisze:Czeso te środki przeciwko komarom nie są drogie
Tu nie o pieniądze chodzi. Pani dermatolog stwierdziła, że dla takich małych dzieci nie ma żadnych środków przeciwko komarom No nic, coś się może wymyśli...
Pozdro!
Nie wiem co to za dermatolog ale w moim wypadku, a właściwie moich córek, alergolog wypowiadał się pozytywnie na temat niektórych preparatów oczywiście lat temu kilka jak nie miały skończonego roku tak jak w waszym wypadku.
Najlepiej idź do apteki i tam uzyskasz poradę który z tego typu środków będzie najlepszy
Była Y10 2.0D
Była W10 1.6
Była P11 2.0TD
Była K11 1.0 Jive
Było jakieś kombi, i kolejne kombi.
Teraz jest Smok chociaż z fabryki wyjechał jako Subaru Forester
Wieshaq pisze:Najlepiej idź do apteki i tam uzyskasz poradę który z tego typu środków będzie najlepszy
Taki mam właśnie plan. Przecież nie poddam się bez walki. Dla siebie kupię dziś całą zgrzewkę "środka znieczulającego", więc komary nie będą mi straszne
Czeso, coś ta Pani dermatolog musiała opacznie zrozumieć. My kupiliśmy w Świecie Dziecka jakiś komplet na komary. Są też w aptekach, Jawery podał, poniżej też masz linkę http://www.apteo.pl/product/id/3342,chi ... row-100-ml
Maciek78 pisze:Czeso, coś ta Pani dermatolog musiała opacznie zrozumieć
Powiedzieliśmy jej, że wyjeżdżamy z małą nad jezioro, gdzie spodziewamy się komarów i innych obiektów latających. Zapytaliśmy czy są jakieś preparaty, żeby ją wysmarować czy wypryskać, by uchronić przed komarami. Myślę, że przekaz był dość czytelny, a pani dermatolog (delikatnie mówiąc) niedoinformowana... Na szczęście są koledzy z nissanzone
Czeso pisze:Może jednak był ktoś w ostatnich dniach w Charzykowach i może się wypowiedzieć w kwestii komarów na podstawie wiedzy empirycznej?
Byłem w sobotę. Więcej jest małych much niż komarów ale te też są. Niestety nad jeziorem i po obfitych opadach deszczu warunki dla komarów są idealne dla rozwoju...
Ja kupię sporo różnych lekko dymiących odstraszaczy i jakiś elektryczny diwajs do wpięcia w gniazdko.
Znowu z NISSANem
Były:
- Micra K11, 2001 r., CG10DE;
- 100 NX B13, 1992 r., GA16DS;
- Primera P11, 1996 r., SR20DE;
- MAXIMA A33 QX, 2001 r., VQ30DEK.
johny_fellow pisze:jakiś elektryczny diwajs do wpięcia w gniazdko
To też zanabędę, bo chyba nie ma nic gorszego (poza brakiem % na zlocie ) niż brzęczący nad uchem komar, gdy styrany życiem człowiek próbuje paść w objęcia Morfeusza