Były propozycje robienia zlotu ogólnego na południu Polski i jakoś nikt z południa nie znalazł żadnego odpowiedniego miejsca. Z resztą tu nie chodzi tylko o miejsce, ale o zorganizowaną grupę która się zajmie całą organizacją, zabezpieczeniem, szukaniem ośrodka i lotniska innych dodatkowych atrakcji, pozyska sponsorów i całą masę spraw z tym związanych.qwasar pisze:Tylko czemu zawsze ma być pokrzywdzony południowy wchód? Czy odrzucamy zloty NKP jako niebyłe, a to będzie pierwszy zlot NZ i następny dla równowagi będzie koło np. Kielc?
Proszę nie obrażaj nasqwasar pisze: Kilka zlotów NKP odbyło się na północnym zachodzie, a przeciwległego krańca prawie nikt nie reprezentował mimo, iż w Lublinie, Zamościu i Rzeszowie jest sporo aktywnych klubowiczów. A najbardziej wkurzają teksty cwaniaczków z okolic miejsca zlotu, że można odkładać przez cały rok na ogólnopolski zlot.
dokladniedylson pisze:najwczesniej skorzystamy z nich na zlocie w 2011.
Popytaj jesli masz czasQuattro pisze:Pytanie taktyczne - co z hamownią? Będzie coś? Mam pojechać do AGMY i się o coś popytać?
Jak na starym forum padło pytanie co ze zlotem to odpowiedź, że spoko będzie i zero informacji. Może wypadałoby podać do publicznej wiadomości oficjalna informacjąc o castingu na miejscówkę. Decyzja już zapadła? Szkoda. Borsk borsk północ północ.SnowLady pisze:w tym roku zostalo to juz ustalone
Jak co roku. Tylko nie widziałem jeszcze otwartego tematu dotyczącego propozycji zlotu. Zawsze była wielka cisza a potem informacja o terminie i kosztach. Padła opcja zlotu na dolnym śląsku to wykonałem kilkanaście telefonów, spędziłem mase czasu na szukaniu bazy noclegowej i ewentualnego miejsca na pojeżdżawki. Padła decyzja że Legnica. Gdzie był zlot w 2009 wszyscy wiedzą...SnowLady pisze:p'xxl, inicjatywy sa co roku... chetnych do inicjatyw tez
Piotrek,p'xxl pisze:Jak na starym forum padło pytanie co ze zlotem to odpowiedź, że spoko będzie i zero informacji. Może wypadałoby podać do publicznej wiadomości oficjalna informacjąc o castingu na miejscówkę. Decyzja już zapadła? Szkoda. Borsk borsk północ północ.SnowLady pisze:w tym roku zostalo to juz ustalone
Jak co roku. Tylko nie widziałem jeszcze otwartego tematu dotyczącego propozycji zlotu. Zawsze była wielka cisza a potem informacja o terminie i kosztach. Padła opcja zlotu na dolnym śląsku to wykonałem kilkanaście telefonów, spędziłem mase czasu na szukaniu bazy noclegowej i ewentualnego miejsca na pojeżdżawki. Padła decyzja że Legnica. Gdzie był zlot w 2009 wszyscy wiedzą...SnowLady pisze:p'xxl, inicjatywy sa co roku... chetnych do inicjatyw tez
Nie musi być na Dolnym.Ryath pisze:4. Uwierz mi na uszach stane zeby 2011 bylo na dolnym slasku
Południe, wschód, północny wschód. Na suwalszczyźnie przecież jest pięknie a nikt nie mówił, że musi być lotnisko.dylson pisze:cieszy mnie i pewnie innych tez, ze sa ludzie ktorzy chca sie podjac organizacji zlotu gdzies na poludniu.
To było by bardzo fajnie i super uatrakcyjniło by zlotySnowLady pisze:jesli chcesz prosze bardzo znajdź lotnisko za rosądna cene i baze noclegowa ktora pomieści ponad 200 osobzabezpiecz impreze na lotnisku, wymysl konkurencje znajdz grupę ludzi ktora Ci pomoże...
gwarantuje Ci ze napewno sie nie wybawisz nie odpoczniesz
bo musisz cos przypilnowac, to nie jest takie proste jak sie wydaje przygotowania zlotu ogolnopolskiego z roku na rok jest coraz drozsze i dluzsze... tymbardziej ze co rok uczymy sie czegos wiecej o organizacji
...
Większy kawałek placu do zrobienia osów by wystarczył. Każdy kto jest amatorem i szuka miejsc, gdzie można zrobić nawet nieoficjalną pojeżdżawę wie gdzie takowe miejsca są w jego okolicy. Poza tym jeżeli dasz ludziom propozycję na zwiedzanie to z czystej ciekawości liczba bezweglednych amatorów %%% zmaleje.Quattro pisze:Powiem Ci z doświadczenia ze zlotów FEFK, że brak takiej atrakcji jak lotnisko - zamienia większą część zlotu w potężną popijawę.
Jeżeli to było do mnie to dobrze wiesz, że w pojedynkę jest to niemożliwe. Znam swoje okolice i wiem gdzie są miejsca nadające się na zlot i czym (oprócz %%% i lotniska) czas ludziom wypełnić. I pewnie nie tylko ja bo są ludzie z innych rejonów polski, którzy mają podobną wiedzę o swoich okolicach. Tylko to trzeba wykorzystać. Zagadnienie domniemania miejscówki zlotowej uznaje w swoim przypadku za zakończone.Dragomir pisze:A sam jesteś w stanie podjąć się takiej organizacji
wiekszy??? tzn ze pomiesci 200 aut??? zapewni odrebny odcinek na oesy kjs i cwiartke?? i parking??? na maly bufet??? na plac dla pociech itd???p'xxl pisze:Większy kawałek placu do zrobienia osów by wystarczył. Każdy kto jest amatorem i szuka miejsc, gdzie można zrobić nawet nieoficjalną pojeżdżawę wie gdzie takowe miejsca są w jego okolicy. Poza tym jeżeli dasz ludziom propozycję na zwiedzanie to z czystej ciekawości liczba bezweglednych amatorów %%% zmaleje.
I od tego trzeba zacząć, znasz okolice i miejsca to szukasz osób które zajmą się pozostałą częścią i które pomogą (nie które tylko będą podpowiadać). Objeżdżasz teren wypytujesz się o warunki, robisz dużo zdjęć miejsca i okolic (baza noclegowa lotnisko), szukasz odpowiednich osób z którymi rozmawiać na temat najmu, wynajmu, itp. itd.p'xxl pisze:Dragomir napisał/a:
A sam jesteś w stanie podjąć się takiej organizacji
Jeżeli to było do mnie to dobrze wiesz, że w pojedynkę jest to niemożliwe. Znam swoje okolice i wiem gdzie są miejsca nadające się na zlot i czym (oprócz %%% i lotniska) czas ludziom wypełnić. I pewnie nie tylko ja bo są ludzie z innych rejonów polski, którzy mają podobną wiedzę o swoich okolicach. Tylko to trzeba wykorzystać. Zagadnienie domniemania miejscówki zlotowej uznaje w swoim przypadku za zakończone.
Nie przesadzasz? Dodaj jeszcze trybuny dla widowni, dmuchany zamek dla dzieci i szczęki handlowe z gadżetami. Gdzie w Karpicku było wyznaczone miejsce dla pociech? Wiało niemiłosiernie, dla niektórych problemem było pokonanie 100 czy 200 metrów na pokaz driftu bo padało. Nie porównuj większego placu z lotniskiem.SnowLady pisze:wiekszy??? tzn ze pomiesci 200 aut??? zapewni odrebny odcinek na oesy kjs i cwiartke?? i parking??? na maly bufet??? na plac dla pociech itd???
wiecp'xxl pisze:a nie mam nigdy czasu na jakieś podróże i takie okazje jak zloty NKP staram się wykorzystywać do rozszerzania swojej działalności wszedobylskiego. Chętnie jeszcze raz popenetruję kaszuby i pomorze.
Sam wysylales smsa o tresci "pogoda" pod blizej nieznany numer. Piotrek, dajmy sobie na luz z tym, gdzie zlot ma byc. Staramy sie jak mozemy zeby Wam obnizyc oplate za zlot, zeby kazdy mogl przyjechac. Nie ciagnij dyskusji na forum. Masz do mnie gg to pisz smialo... i tak nie przeczytamp'xxl pisze:Nie przesadzasz? Dodaj jeszcze trybuny dla widowni, dmuchany zamek dla dzieci i szczęki handlowe z gadżetami. Gdzie w Karpicku było wyznaczone miejsce dla pociech? Wiało niemiłosiernie, dla niektórych problemem było pokonanie 100 czy 200 metrów na pokaz driftu bo padało. Nie porównuj większego placu z lotniskiem.SnowLady pisze:wiekszy??? tzn ze pomiesci 200 aut??? zapewni odrebny odcinek na oesy kjs i cwiartke?? i parking??? na maly bufet??? na plac dla pociech itd???