Sajmooon pisze:Na żadnym forum nie widziałem jeszcze takiej dyskusji żeby robić kilka rodzajów naklejek promujących albo kto jaką sobie wymarzy na pełnej samowolce...
Często gęsto stowarzyszenia/kluby mają różne naklejki itd. Ba, wzór nazwy jest ogólnodostępny jako materiały prasowe w typowych formatach ułatwiających publikację, tudzież ułatwiającym życie samym użytkownikom by mogli sobie je we własnym zakresie powielić i nakleić. Normalnym jest też generowanie specjalnych naklejek z kolejnych zlotów, jakiś rocznic itd. już przez sam zarząd/grono ludzi ściśle organizujących dany event - gdzie notabene nazwa jest jedynie jej częścią...
Dalej, są firmy co robią naklejki mega profi i na jednej stronie możesz kupić od JDM, przez kluby VAG, BMW, po inne marki, bo im więcej naklejonych tam i siam, tym stowarzyszenie bardziej widoczne. Jaśniej? Weź obraź się na naszywkę z Gór Sowich z logo PTTK, bo Karkonosze, czy Giewont też mają PTTK itd.
Jeżeli ktoś chce zarabiać na naklejkach i gadżetach - to już inna bajka, ja nie mam nic przeciwko, proszę uprzejmie, ma logo ogólnodostępne i tworzy z jego udziałem gadżet - podpisuje stosowną umowę ze stowarzyszeniem przekazując prowizję, czy deklarując wpłatę ogólną, czy może zabezpieczając jakąś atrakcję/nagrodę na zlocie i niech działa. Wolny rynek zweryfikuje, czy dany gadżet się podoba czy nie.
Co do reszty Twojej wypowiedzi to się nie ustosunkowuję, ale instynktownie czuję, że kogoś obrażasz, co moderatorowi raczej nie przystoi i powinien być ponad to. Ludzie najzwyczajniej w świecie rozmawiają o zmianach. To, że ktoś ma jakieś animozje do drugiego to jeszcze się taki nie urodził co by wszystkim dogodził.
Kończąc, nie musisz być członkiem stowarzyszenia by mieć wpływ na rozwój organizacji publicznych, znam ludzi, którzy robią wiele dobrego będąc w tle, pomagając tym mniej "ogarniętym". Czasem wystarczy hasło, mała prowokacja i jest to iskra do działania, czego przykładem są nowe logosy.
EOT.