Nissanmaniaku! Prosimy o nieblokowanie reklam!    

Utrzymujemy nasze forum z małych reklam pojawiających się między postami.

Prosimy o wyłączenie blokowania reklam na naszym forum.


Dziękujemy!

Problem z radiem w JUKE-zakłócenia

Moderator: mimier

JAGA18
nowy na forum
Posty: 5
Rejestracja: 2015-01-29, 11:06
Lokalizacja: WARSZAWA

Problem z radiem w JUKE-zakłócenia

Post autor: JAGA18 » 2015-01-29, 11:11

Witam

jestem od 2 miesięcy posiadaczem nowego Juka (2014),od początku występował problem z radiem podobno marki Deawoo.
Podczas jazdy radio w sposób nieregularny w odstępach kilku bądz kilkudziesięcio sekundowych tak jakby trochę się wyciszało ,odczuwane też jako spłycenie tonów,czasami występują trzaski.

Dzieje się to zarówno w mieście jak i na trasie.Problem jest niesłychanie irytujący .

Auto zostało oddane do serwisu Nissan Zaborowski ,diagnozowali je łącznie 3 tygodnie !!! -sprawdzali oprogramowanie,instalację elektryczną radia i głośników,anteny,skontrolowano zasilanie i mase instalacji,wymieniono przewód na którym była oporność, ale nic to nie dało.Podmieniono radio na ten sam typ,podstawę anteny i bata anteny.Nic nie przyniosło rezultatu, więc napisano że nie ma usterki a objawy to wynik warunków zewnetrznych(pól magnetycznych,nadajników).

Jestem załamana bo posiadam nowy samochód którym jazda nie sprawia mi przyjemności .Od 15 lat jezdzę różnymi samochodami i nigdy nie miałam takiego przypadku aby warunki atmosferyczne tak wpływały na jakość odbioru radia a na pewno nie przypuszczałabym że może to dotyczyć takiej marki jak Nissan.

Proszę o pomoc w ustaleniu przyczyny tego zjawiska,dodam że jezdząc teraz samochodami zastępczymi nie zaobserwowałam tego w innych radiach nissana.

Uściślę jeszcze że funkcja AF jest wyłączona i system dopasowania głośności względem prędkości również.

pozdrawiam i liczę na podpowiedzi co z tym zrobić ?
Ostatnio zmieniony 2015-03-07, 14:15 przez JAGA18, łącznie zmieniany 1 raz.
AGA

Awatar użytkownika
janusz
fanatyk nissana
Posty: 8402
Rejestracja: 2009-12-10, 17:44
Lokalizacja: .....

Post autor: janusz » 2015-01-29, 11:15

Ja bym pierwsze co zrobił to porządną masę - tak po bożemu przewód od obudowy radia do budy. Dwa to odpiąłbym regulację głośności od prędkości - ale fizycznie, a nie softowo.
赤い 霊 czyli 日産プリメーラP11GT -> viewtopic.php?t=12560

pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć

_

Awatar użytkownika
bombel
Administrator
Posty: 13189
Rejestracja: 2009-12-07, 12:43
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: bombel » 2015-01-29, 11:17

JAGA18, a wgrywali Ci nowy soft do radia? Kolega w innej marce miał i dopiero zmiana oprogramowania pomogła

JAGA18
nowy na forum
Posty: 5
Rejestracja: 2015-01-29, 11:06
Lokalizacja: WARSZAWA

Post autor: JAGA18 » 2015-01-29, 11:57

dzięki za sugestie, niestety podobno wgrywali nowe oprogramowanie ,ale nic to nie zmieniło , masę też sprawdzali ,sugerowałam odłączenie fizyczne regulacji głośności ale twierdzą że nie mogą tego zrobić :roll:
AGA

Awatar użytkownika
bombel
Administrator
Posty: 13189
Rejestracja: 2009-12-07, 12:43
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: bombel » 2015-01-29, 12:03

JAGA18, a masz coś niestadardowego dołożonego do auta? Jakiś zestaw głosnomówiący lub CB?

JAGA18
nowy na forum
Posty: 5
Rejestracja: 2015-01-29, 11:06
Lokalizacja: WARSZAWA

Post autor: JAGA18 » 2015-01-29, 12:12

mam instalowany przez serwis czujnik cofania tyłem i to była moja pierwsza sugestia że może tam tkwi problem ale twierdzą że nie
mam też zestaw głośnomówiący ale montowany fabrycznie
AGA

Awatar użytkownika
bombel
Administrator
Posty: 13189
Rejestracja: 2009-12-07, 12:43
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: bombel » 2015-01-29, 12:22

JAGA18 pisze:mam instalowany przez serwis czujnik cofania tyłem i to była moja pierwsza sugestia że może tam tkwi problem ale twierdzą że nie
Ale masz też gwarancję i jeśli nie naprawią, to możesz zażądać nowego auta :)

JAGA18
nowy na forum
Posty: 5
Rejestracja: 2015-01-29, 11:06
Lokalizacja: WARSZAWA

Post autor: JAGA18 » 2015-01-29, 12:36

wiem ,ale oni twierdzą że NIE MA USTERKI W SAMOCHODZIE tylko jest to wina warunków atmosferycznych ,kpina prawda :-(
AGA

Awatar użytkownika
bombel
Administrator
Posty: 13189
Rejestracja: 2009-12-07, 12:43
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: bombel » 2015-01-29, 12:39

JAGA18, jedź do innego serwisu

Awatar użytkownika
janusz
fanatyk nissana
Posty: 8402
Rejestracja: 2009-12-10, 17:44
Lokalizacja: .....

Post autor: janusz » 2015-01-29, 12:52

Zawsze możesz postraszyć UOKiKiem :]
赤い 霊 czyli 日産プリメーラP11GT -> viewtopic.php?t=12560

pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć

_

JAGA18
nowy na forum
Posty: 5
Rejestracja: 2015-01-29, 11:06
Lokalizacja: WARSZAWA

Post autor: JAGA18 » 2015-01-29, 13:23

dzięki, czuję że czeka mnie droga przez mękę
może ktoś ma jeszcze jakiś pomysł co może być tego przyczyną żeby nakierować serwis i uniknąć szarpaniny prawnej
AGA

Kligz
nowy na forum
Posty: 1
Rejestracja: 2022-07-10, 20:22

Re: Problem z radiem w JUKE-zakłócenia

Post autor: Kligz » 2022-07-10, 20:26

Cześć, to dawna sprawa, ale czy udało ci się ostatecznie rozwiązać ten problem z radiem ?
Mam chyba to samo. Kupiłem Juka z drugiej ręki już z tym problemem, myśląc że sobie poradzę.
Nie poradziłem sobie, a serwis mnie zbywał tymi samymi argumentami co ciebie.
Napisz jeśli jeszcze na tym forum jesteś.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Juke”