FORUM NISSAN ZONE Strona Główna
GłównaStrona główna RegulaminRegulamin FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Zielkq
2014-01-10, 19:35
[P11/WP11] Cb radio. Jak macie zamontowane p11 kombi przed l
Autor Wiadomość
abc1234xx 
doświadczony forumowicz

Nr rejestracyjny: KCH
Model: wp11
Wiek: 29
Dołączył: 16 Lip 2010
Posty: 228
Skąd: KCH
Wysłany: 2011-11-08, 12:05   [P11/WP11] Cb radio. Jak macie zamontowane p11 kombi przed l

Zakladam temat z ciekawosci jak macie montowane? gdzie? jak jest wygodnie? jak puszczony kabel z anteny? gdzie sama antena magnetyczna na dachu? pochwalcie sie ;) jutro planuje zamontowac radyjko midlanda malutkie i antene magnetyczna. Czekam na fotki ;)
 
     
NissanManiak :)

Nr rejestacyjny: NZ rox
Skąd: nissanzone.pl
Model: Nissan


scubzik 
Moderator
Sunnyfikator :)


Nr rejestracyjny: EL / EPA
Model: N14 GA14DS +, SSS :)

Pomógł: 26 razy
Wiek: 35
Dołączył: 09 Gru 2009
Posty: 2991
Skąd: TrzyKorony
Wysłany: 2011-11-08, 12:31   

abc1234xx, polecam temat: http://nissanzone.pl/viewtopic.php?t=1010

Ja osobiście jestem zwolennikiem mocowania na "sztywno"
Kilka zasad dla "spokoju" :
- przewód antenowy puść z dala od przewodów głośnikowych aby nie "siało"
- zasilanie z radia puść bezpośrednio z aku .. + ewentualnie filtr - choć puryści twierdzą że filtry nie działają
- zamontuj radio na sztywno w kieszeni na CB .. latające radio nie jest zdrowe jeśli chodzi o żywotność złącz - zwłaszcza antenowego .. zwarcie wywołane uszkodzeniem wtyku antenowego (poluzowaniem przewodu) może spowodować uszkodzenie końcówki mocy w radiu.
- jeśli chodzi o najlepszy stosunek jakości do ceny .. polecam Unidena XL520Pro . :)
_________________
Uważaj Gość na ZUOOOOOOOO
JEST:Scubzowy SilverFlea
JEST:Mżonkowy Biały SSS:)
BYŁO: Mżonkowa Biała "Beza"
 
 
     
lordkain 
fanatyk nissana


Nr rejestracyjny: ZSD10xxx
Model: P11.144 SR20DE -> SR20VE NeoVVL
Pomógł: 4 razy
Wiek: 35
Dołączył: 27 Sty 2011
Posty: 388
Skąd: Dębno / Świdwin
Wysłany: 2011-11-08, 13:00   

Kolega scubzik ma całkowitą rację. Na sztywno to na sztywno. Nic nie lata, nie stuka, wygodnie się operuje, tuż obok radia wkręcony uchwyt na mikrofon aby był pod ręką i jest super. Osobiście używam Uniden 520XL i jestem bardzo zadowolony.
Fotki wrzucę za chwilę.
_________________
P11.144 Kazek - SR20VE/211KM/234Nm by BOCA MOTORS
 
     
scubzik 
Moderator
Sunnyfikator :)


Nr rejestracyjny: EL / EPA
Model: N14 GA14DS +, SSS :)

Pomógł: 26 razy
Wiek: 35
Dołączył: 09 Gru 2009
Posty: 2991
Skąd: TrzyKorony
Wysłany: 2011-11-08, 13:10   

abc1234xx, jeśli chodzi o montaż ja mam tak :



ale chyba w P11 nie ma takiej kieszeni , ale można inaczej na "sztywno" :)

[ Dodano: 2011-11-08, 13:14 ]
lordkain napisał/a:
Na sztywno to na sztywno
chodziło mi też o montaż anteny .. jakoś nie lubię magnesówek .. a to dach zarysuje, a to się przesunie .. a to masa nie taka ..
_________________
Uważaj Gość na ZUOOOOOOOO
JEST:Scubzowy SilverFlea
JEST:Mżonkowy Biały SSS:)
BYŁO: Mżonkowa Biała "Beza"
 
 
     
lordkain 
fanatyk nissana


Nr rejestracyjny: ZSD10xxx
Model: P11.144 SR20DE -> SR20VE NeoVVL
Pomógł: 4 razy
Wiek: 35
Dołączył: 27 Sty 2011
Posty: 388
Skąd: Dębno / Świdwin
Wysłany: 2011-11-08, 13:25   

scubzik napisał/a:
abc1234xx, jeśli chodzi o montaż ja mam tak :

Obrazek

ale chyba w P11 nie ma takiej kieszeni , ale można inaczej na "sztywno" :)

[ Dodano: 2011-11-08, 13:14 ]
lordkain napisał/a:
Na sztywno to na sztywno
chodziło mi też o montaż anteny .. jakoś nie lubię magnesówek .. a to dach zarysuje, a to się przesunie .. a to masa nie taka ..


Ja nie mam z tym jakoś problemu. Mam magnesówkę Sirio ML-145, latam z nią po niemieckich autostradach po 200km/h, nic nie rysuje, nie przesuwa się i jest ok. Kwestia czyszczenia podkładki gumowej pod antenę a nic nie porysuje.

[ Dodano: 2011-11-08, 13:53 ]
A ja mam tak.
_________________
P11.144 Kazek - SR20VE/211KM/234Nm by BOCA MOTORS
 
     
abc1234xx 
doświadczony forumowicz

Nr rejestracyjny: KCH
Model: wp11
Wiek: 29
Dołączył: 16 Lip 2010
Posty: 228
Skąd: KCH
Wysłany: 2011-11-08, 16:49   

lordkain wlasnie myslalem tak jak ty masz zrobic. Ale czesto mam fotel przesuniety na maxa do przodu a cb przeszkadza :/

scubzik ehh ze p11 nie ma takiej wneki.. marzenie tak zamontowac ;) ale niestety ;/ w p11 o tym nie pomysleli.


Co do montazu to obecnie prowizorycznie zamontowalem cb w poleczce pod kierownica. nie jest jeszcze przykrecone. Sztywno wsadzilem. Radio kupilem midland alan 102. Nie wymagam siania ze 100km. Chce wiedziec czy policja nie stoi o 3 km wstecz. Po dzisiejszym tescie wyglada na to ze zbieram z 10km w miare czytelnie.

Mysle jeszcze o zmianie miejsca ale jak pomysle ze mam wiercic :| to mi szkoda. Ma ktos pod kierownica? moze jakis pomysl jak to tam usadzic na sztywno calkowicie? tam moge wiercic bo nie widac ;) :hah:

ps dzieki za wszystkie odpowiedzi ;)
 
     
vincetti 
fanatyk nissana
mistrz prowizorki


Nr rejestracyjny: SKL
Model: Mazda 6
Pomógł: 9 razy
Wiek: 30
Dołączył: 18 Lip 2011
Posty: 516
Skąd: Częstochowa/Londyn
Wysłany: 2011-11-08, 17:53   




Tylko nie wiem czy masz tą półkę przed liftem :-P
_________________
Pomogłem? Kliknij POMÓGŁ. Dzięki :)
 
 
     
abc1234xx 
doświadczony forumowicz

Nr rejestracyjny: KCH
Model: wp11
Wiek: 29
Dołączył: 16 Lip 2010
Posty: 228
Skąd: KCH
Wysłany: 2011-11-08, 17:54   

mam ja ;) wlasnie tam tez mierzylem ;) ale nie wiem jak to przykrecic do gory i jak kable przeprowadzic? chyba trzeba wywalic dziure z tylu tej polki no nie?
 
     
vincetti 
fanatyk nissana
mistrz prowizorki


Nr rejestracyjny: SKL
Model: Mazda 6
Pomógł: 9 razy
Wiek: 30
Dołączył: 18 Lip 2011
Posty: 516
Skąd: Częstochowa/Londyn
Wysłany: 2011-11-08, 18:24   

Nie trzeba. Bynajmniej po lifcie nie trzeba. Kabelki są schowane w tunelu i wychodzą sobie z niego za popielniczką na samym końcu dekielka od tunelu tak że ich praktycznie nie widać bo je radio zasłania. Co do przykręcenia to jest trochę zabawy. Sam przykręcałem tam śrubki mocujące za pomocą kombinerek i bita do wkrętarki. Operacja jak widać się udała ;-)

Teraz po zmianie radyjka już się tak nie bawiłem i przykleiłem je po prostu na taśmę dwustronną do sufitu tej półki :P
_________________
Pomogłem? Kliknij POMÓGŁ. Dzięki :)
 
 
     
NissanManiak :)

Nr rejestacyjny: NZ rox
Skąd: nissanzone.pl
Model: Nissan


abc1234xx 
doświadczony forumowicz

Nr rejestracyjny: KCH
Model: wp11
Wiek: 29
Dołączył: 16 Lip 2010
Posty: 228
Skąd: KCH
Wysłany: 2011-11-08, 19:06   

tak mysle jak przepchales kabel antenowy za popielniczka? zasilajacy mi tam wyszedl ale gruby antenowy ni hu hu.. tasma dwustronna patex :D chyba tez tak zrobie i wkleje radio pod kierownice. Tam mi najbardziej odpowiada jednak ;)
 
     
ANDREW 
fanatyk nissana


Model: Primera P11.144
Pomógł: 1 raz
Wiek: 31
Dołączył: 10 Gru 2009
Posty: 626
Skąd: Lodz,Kutno
Wysłany: 2011-11-08, 20:20   

Vincetti mam dokładnie tak samo zamontowane radyjko.Tyle, że wierciłem dziurę w tylnej ściance tej wnęki i tam puściłem wszystkie kable.
_________________
Polska Jazda http://www.polskajazda.pl...an,Almera/25888

Mój BLACK BOX: http://nissanzone.pl/viewtopic.php?t=3262
 
     
vincetti 
fanatyk nissana
mistrz prowizorki


Nr rejestracyjny: SKL
Model: Mazda 6
Pomógł: 9 razy
Wiek: 30
Dołączył: 18 Lip 2011
Posty: 516
Skąd: Częstochowa/Londyn
Wysłany: 2011-11-08, 23:22   

abc1234xx, mały pilnik okrągły i piłujesz dziurę do momentu aż przejdą 3 kabelki tak aby nie było inwazyjnie i w razie demontażu nie było widać. Da się tak zrobić. Trochę czasu poświęcisz i będzie pięknie.
_________________
Pomogłem? Kliknij POMÓGŁ. Dzięki :)
 
 
     
johny_fellow 
fanatyk nissana
Komisja Rewizyjna


Nr rejestracyjny: GCH
Model: A6

Pomógł: 2 razy
Wiek: 34
Dołączył: 07 Gru 2009
Posty: 1232
Skąd: CHOJNICE
Wysłany: 2011-11-09, 08:45   

Miałem w mojej P11 tak jak vincetti, zamontowane Presidenta Johnny II. Przewody puściłem przez otwór jaki został po wyjęciu lampki podświetlającej tą wnękę.
_________________
Pięknie tu :mrgreen:
www.nissanzone.pl

Obecnie bez NISSANa...

Były:
- Micra K11, 2001 r., CG10DE;
- 100 NX B13, 1992 r., GA16DS;
- Primera P11, 1996 r., SR20DE;
- MAXIMA A33 QX, 2001 r., VQ30DEK.

Ubezpieczenia PZU Chojnice
 
 
     
scubzik 
Moderator
Sunnyfikator :)


Nr rejestracyjny: EL / EPA
Model: N14 GA14DS +, SSS :)

Pomógł: 26 razy
Wiek: 35
Dołączył: 09 Gru 2009
Posty: 2991
Skąd: TrzyKorony
Wysłany: 2011-11-09, 09:00   

abc1234xx, zrób tak jak mówią chłopaki .. ale na śruby .. (nie taśmę -- jak będzie gorąco w aucie to taśma puści i będziesz miał kleisty syf na radiu i plastiku). Zawsze możesz dorzucić kieszeń na radio i obić ją materiałem podobnym do plastiku jaki masz w konsoli .. dobierzesz w każdym lepszym punkcie tapicerskim .. Koszt niewielki .. a "look" bardzo "pro" no i wygoda... Pod kierownicą jak się domyślam kręcenie gałkami w radiu jest średnio wygodne..
_________________
Uważaj Gość na ZUOOOOOOOO
JEST:Scubzowy SilverFlea
JEST:Mżonkowy Biały SSS:)
BYŁO: Mżonkowa Biała "Beza"
 
 
     
abc1234xx 
doświadczony forumowicz

Nr rejestracyjny: KCH
Model: wp11
Wiek: 29
Dołączył: 16 Lip 2010
Posty: 228
Skąd: KCH
Wysłany: 2011-11-09, 11:16   

tzn sie tak.. co tam krecic w radiu? samo mi sie wlacza. Wchodzi na 19 kanal samo. Glosnosc mam na stale ustaawiona taka jak mi pasuje, Ten sensor szumu tez wyregulowalem i go nie musze juz ruszac.. musze sie jeszcze przespac z pomyslami pare dni ;) :D
 
     
scubzik 
Moderator
Sunnyfikator :)


Nr rejestracyjny: EL / EPA
Model: N14 GA14DS +, SSS :)

Pomógł: 26 razy
Wiek: 35
Dołączył: 09 Gru 2009
Posty: 2991
Skąd: TrzyKorony
Wysłany: 2011-11-09, 11:32   

abc1234xx, no jak uważasz .. ja non stop "bawię" się radiem :) tzn .. głównie filtrem - bo wiadomo w mieście więcej "śmieci" w eterze a poza miastem można skręcić filtr i nasłuchiwać z większej odległości słabszych sygnałów.
_________________
Uważaj Gość na ZUOOOOOOOO
JEST:Scubzowy SilverFlea
JEST:Mżonkowy Biały SSS:)
BYŁO: Mżonkowa Biała "Beza"
 
 
     
abc1234xx 
doświadczony forumowicz

Nr rejestracyjny: KCH
Model: wp11
Wiek: 29
Dołączył: 16 Lip 2010
Posty: 228
Skąd: KCH
Wysłany: 2011-11-09, 11:50   

dostep nie jest zly tam. A radio totalnie przestaje byc widoczne dla potencjalnych zainteresowanych jego "pozyczeniem" ;P no i nie przeszkadza mi w uzywaniu samochodu.. Moge wozic wszystko co chce i jak chce. A to dla mnie wazne bo robie rozne kombinacje ;)
 
     
nowak 
fanatyk nissana


Nr rejestracyjny: WPN ....
Model: p11 2.0td sedan

Pomógł: 12 razy
Wiek: 34
Dołączył: 07 Lis 2010
Posty: 478
Skąd: Ciechanów
Wysłany: 2011-11-09, 21:40   

johny_fellow napisał/a:
Miałem w mojej P11 tak jak vincetti, zamontowane Presidenta Johnny II. Przewody puściłem przez otwór jaki został po wyjęciu lampki podświetlającej tą wnękę.

ja mam dokładnie tak zrobione i nic nie widać. na dwa wkręty do górnej ścianki i jest git.

kabel od anteny pod dywanikami do bagażnika i antenę na klapę wywalam jak mi potrzeba.
_________________

 
     
NissanManiak :)

Nr rejestacyjny: NZ rox
Skąd: nissanzone.pl
Model: Nissan


abc1234xx 
doświadczony forumowicz

Nr rejestracyjny: KCH
Model: wp11
Wiek: 29
Dołączył: 16 Lip 2010
Posty: 228
Skąd: KCH
Wysłany: 2011-11-10, 10:23   

nowak a jak pusciles kable? dziura z tylu czy przez lampke?
 
     
nowak 
fanatyk nissana


Nr rejestracyjny: WPN ....
Model: p11 2.0td sedan

Pomógł: 12 razy
Wiek: 34
Dołączył: 07 Lis 2010
Posty: 478
Skąd: Ciechanów
Wysłany: 2011-11-10, 19:07   

przez lampkę. i tak była zbędna a jak wyjmiesz kiedyś radyjko to brzydkiej dziury nie będzie.
_________________

 
     
abc1234xx 
doświadczony forumowicz

Nr rejestracyjny: KCH
Model: wp11
Wiek: 29
Dołączył: 16 Lip 2010
Posty: 228
Skąd: KCH
Wysłany: 2011-11-10, 19:29   

no to chyba nie bedzie radia jednak pod kierownica ;D oby tylko kabla wystarczylo bo doslownie juz naciagalem zeby dac pod kierownice..
 
     
nowak 
fanatyk nissana


Nr rejestracyjny: WPN ....
Model: p11 2.0td sedan

Pomógł: 12 razy
Wiek: 34
Dołączył: 07 Lis 2010
Posty: 478
Skąd: Ciechanów
Wysłany: 2011-11-10, 19:37   

jaki kabel? ja od anteny mam puszczony pod tunelem do tyłu, a prądowy od spodu do zapalniczki podpięty, więc jak kręcę kluczykiem to samo się włącza i wyłącza.
_________________

 
     
abc1234xx 
doświadczony forumowicz

Nr rejestracyjny: KCH
Model: wp11
Wiek: 29
Dołączył: 16 Lip 2010
Posty: 228
Skąd: KCH
Wysłany: 2011-11-10, 19:48   

no od anteny. Jest mega dlugi a jednak wygaje mi sie za krotki. Antene mam na koncu dachu
 
     
nowak 
fanatyk nissana


Nr rejestracyjny: WPN ....
Model: p11 2.0td sedan

Pomógł: 12 razy
Wiek: 34
Dołączył: 07 Lis 2010
Posty: 478
Skąd: Ciechanów
Wysłany: 2011-11-10, 19:54   

zacznij kabel kłaść od radia - pod tunel - pod fotel przedni - pod dywanik tylny - pod kanapą do bagażnika - na dach.
_________________

 
     
abc1234xx 
doświadczony forumowicz

Nr rejestracyjny: KCH
Model: wp11
Wiek: 29
Dołączył: 16 Lip 2010
Posty: 228
Skąd: KCH
Wysłany: 2011-11-10, 20:05   

wlasnie mam problem z kanapa. Uszkodzil mi sie mechanizm pochylania i sie zatrzasla na amen :/
 
     
nowak 
fanatyk nissana


Nr rejestracyjny: WPN ....
Model: p11 2.0td sedan

Pomógł: 12 razy
Wiek: 34
Dołączył: 07 Lis 2010
Posty: 478
Skąd: Ciechanów
Wysłany: 2011-11-10, 20:08   

to spróbuj wcisnąć kabel między kanapą a nadkolem,
_________________

 
     
abc1234xx 
doświadczony forumowicz

Nr rejestracyjny: KCH
Model: wp11
Wiek: 29
Dołączył: 16 Lip 2010
Posty: 228
Skąd: KCH
Wysłany: 2011-11-10, 20:09   

tak mam wlasnie teraz zrobione. zamierze to jeszcze. Jutro jak mi sie bedzie nudzic to przeciagne do pod tunelem i zobacze czy wyjdzie przez ta lampke. Jak tam to wkrecam tam radio i git ;)
 
     
NissanManiak :)

Nr rejestacyjny: NZ rox
Skąd: nissanzone.pl
Model: Nissan


nowak 
fanatyk nissana


Nr rejestracyjny: WPN ....
Model: p11 2.0td sedan

Pomógł: 12 razy
Wiek: 34
Dołączył: 07 Lis 2010
Posty: 478
Skąd: Ciechanów
Wysłany: 2011-11-10, 20:13   

ok. daj znać jak wyszło.
_________________

 
     
abc1234xx 
doświadczony forumowicz

Nr rejestracyjny: KCH
Model: wp11
Wiek: 29
Dołączył: 16 Lip 2010
Posty: 228
Skąd: KCH
Wysłany: 2011-11-10, 20:14   

na bank dam ;) moze jak zmontuje to obfotkuje ;) tylko nie mam jeszcze uchwytu do radia. Kupilem bez akcesoriow niestety

[ Dodano: 2011-11-12, 14:32 ]
vincetti napisał/a:
abc1234xx, mały pilnik okrągły i piłujesz dziurę do momentu aż przejdą 3 kabelki tak aby nie było inwazyjnie i w razie demontażu nie było widać. Da się tak zrobić. Trochę czasu poświęcisz i będzie pięknie.



powiedz mi jeszcze czy to pilowanie mam robic w konsoli czy tym gdzie jest popielniczka? jednak musze to zrobic. Kabel mam za krotki zeby go puscic lampka niestety ;/ na cyk mi wychodzi wlasnie obok zapalniczki i da sie go wkrecic w radio. Jutro planuje zamontowac tak jak ma NOWAK

[ Dodano: 2011-11-13, 13:55 ]


http://www.fotosik.pl/pok...6a7b59009f.html


mam dokladnie tak zamontowane ;) udalo sie jakos ten kabel przecisnac przez lampke ;D ale to juz byla rzezba i naciaganie ;D mega jest scisniety i wygiety teraz ale chyba dziala. Dodam fotki jak tylko zrobie ;) przy okazjii wynalazlem kostke do podgrzewania foteli chyba, i jakis sensor aibag ;) no i sie uswiadomilem ze siedzisko sie wyciaga niezalezne od oparcia ;)
 
     
nowak 
fanatyk nissana


Nr rejestracyjny: WPN ....
Model: p11 2.0td sedan

Pomógł: 12 razy
Wiek: 34
Dołączył: 07 Lis 2010
Posty: 478
Skąd: Ciechanów
Wysłany: 2011-11-13, 20:32   

abc1234xx napisał/a:
udalo sie jakos ten kabel przecisnac przez lampke ;D ale to juz byla rzezba i naciaganie ;D mega jest scisniety i wygiety teraz ale chyba dziala.
kup i załóż takie coś, http://allegro.pl/przejsc...1877971263.html ja mam założone i się kabel nie załamuje.
_________________

 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych


Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group

 Partnerzy  i Sponsorzy
Części zamienne w iParts.pl

W sprawach wymiany banerami, współpracy i reklamy pisz na kontakt@nissanzone.pl
Strona wygenerowana w 0.1 sekundy. Zapytań do SQL: 19