[N15] Nie działa prędkościomierz

Moderator: sergiej

sebekN15
nowy na forum
Posty: 3
Rejestracja: 2018-02-22, 21:05
Lokalizacja: Włocławek

[N15] Nie działa prędkościomierz

Post autor: sebekN15 » 2018-02-22, 21:13

Witam potrzebuje waszej pomocy co do prędkościomierza .
Sprawa wygląda następująco że nie chce drgnąć dopiero przy prędkości 100-140 km/h pokazuje pomiędzy 0 - 20 km/h .
Sprawdzałem kostkę w liczniku , kostkę na slimaku przy skrzyni czyściłem itp. nic nie pomaga .
Zimne luty myślę odpadają bo mam dwa liczniki i w obu to samo prócz prędkościomierza działa wszystko jak powinno . :-( :-( :-( :-( HELP!

kalit
wiem o czym pisze
Posty: 62
Rejestracja: 2017-01-19, 21:44
Lokalizacja: Suwałlki

Post autor: kalit » 2018-02-22, 22:57

U mnie tez nie działał, wymieniłem licznik za 70zł, i chodzi, podejrzany był też impulsator, ale nie w nim była wina.

sebekN15
nowy na forum
Posty: 3
Rejestracja: 2018-02-22, 21:05
Lokalizacja: Włocławek

Post autor: sebekN15 » 2018-02-23, 07:22

Sprawdzałem już 3 podmieniłem od znajomego i nic nie mam pewności że jak kupie następny to będzie działac a szkoda kasy na kupno w ciemno :-(

kalit
wiem o czym pisze
Posty: 62
Rejestracja: 2017-01-19, 21:44
Lokalizacja: Suwałlki

Post autor: kalit » 2018-02-23, 11:25

Być może ten czujnik w skrzyni, chodź go ciężko dostać :/

sebekN15
nowy na forum
Posty: 3
Rejestracja: 2018-02-22, 21:05
Lokalizacja: Włocławek

Post autor: sebekN15 » 2018-02-23, 19:45

Możliwe dzięki za próbę pomocy, może jeszcze ktoś się wypowie na temat wdzięczny bym był.

[ Dodano: 2018-03-11, 00:23 ]
Więc sprawa wygląda następująco na pewno część winy leży po stronie impulsatora ponieważ po wyciągnięciu okazało się że go skrzynia zjadła Obrazek tylko teraz mam pytanie czy on odpowiada za pokazywaną prędkość i liczenie kilometrów czy coś jeszcze jest za to odpowiedzialne? ;(Obrazek

[ Dodano: 2018-03-11, 10:05 ]
Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”