problem z czujnikami walka rozrządu

Moderator: azorek

lukasz.warszawa
nowy na forum
Posty: 2
Rejestracja: 2017-05-10, 18:50
Lokalizacja: Warszawa

problem z czujnikami walka rozrządu

Post autor: lukasz.warszawa » 2017-05-10, 19:04

Witam
Mam problem z moim Murano. Mianowicie mniej więcej co 2-3 miesiące wyskakuje błąd czujnika wałka rozrządu. wymieniam oczywiście na nie orginal :-) i za chwilę znowu jest to samo. Teraz ktoś mi podpowiedział że może być do wymiany łańcuch rozrządu. Troszkę mnie to dziwi ponieważ silnik pracuję jak zegarek cicho i kulturalnie przelotu ma 165tyś

Awatar użytkownika
MacGayver
fanatyk nissana
Posty: 3445
Rejestracja: 2009-12-09, 00:13
Lokalizacja: ŁÓDŹ
Kontakt:

Post autor: MacGayver » 2017-05-10, 23:07

Przede wszystkim zacznij od wymiany czujnika na oryginał. Może być nowy, może być używany byle 100% sprawny. A reszta wyjdzie w dalszym użytkowaniu. Po prostu zamienniki się nie sprawdzają. Łańcuchy w tych silnikach się ne wyciągają. Biorą oliwę, puszczają napinacze ale nie łańcuch :-)
kompletne sportowe układy wydechowe
Nissan Micra X1R GA16

www.klinika-japonczyka.pl

lukasz.warszawa
nowy na forum
Posty: 2
Rejestracja: 2017-05-10, 18:50
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: lukasz.warszawa » 2017-05-11, 19:16

No właśnie strasznie to było dla mnie dziwne żeby łańcuch się tu wyciągnął i żeby go nie było słychać :-o
a powiedz mi jeszcze taka rzecz czy trzeba wymieniać te czujniki parami czy tylko ten który jest uszkodzony problemem może być tylko to że podpięcie kompa nie mówi który jest uszkodzony tylko że czujnik :mrgreen:

[ Dodano: 2017-05-11, 20:17 ]
i dzięki za podpowiedz tak w ogóle :mrgreen:

farciaz86
nowy na forum
Posty: 22
Rejestracja: 2016-04-16, 17:00
Lokalizacja: Międzyrzec Podlaski

Post autor: farciaz86 » 2017-05-15, 10:07

jak podepniesz pod komputer to pokaże Ci który jest uszkodzony.
do tego autka pasuje tez czujnik z renault :)

magsyl
nowy na forum
Posty: 2
Rejestracja: 2016-06-22, 12:30
Lokalizacja: St-ce

Post autor: magsyl » 2017-12-14, 20:02

lukasz.warszawa pisze:No właśnie strasznie to było dla mnie dziwne żeby łańcuch się tu wyciągnął i żeby go nie było słychać :-o
a powiedz mi jeszcze taka rzecz czy trzeba wymieniać te czujniki parami czy tylko ten który jest uszkodzony problemem może być tylko to że podpięcie kompa nie mówi który jest uszkodzony tylko że czujnik :mrgreen:

[ Dodano: 2017-05-11, 20:17 ]
i dzięki za podpowiedz tak w ogóle :mrgreen:
Łukasz napisz jak usunąłeś problem, mam to samo....

ODPOWIEDZ

Wróć do „Murano”