[P11/WP11] Śruba prowadnicy rozrządu
Moderatorzy: Sajmooon, janusz, Zielkq, Maniek-ol
[P11/WP11] Śruba prowadnicy rozrządu
Zerwałem śrubę tej plastikowej prowadnicy rozrządu, która jest po prawej stronie i nie wiem co z tym fantem zrobić, w sklepach motoryzacyjnych nie mają, a w ASO to z 50zł krzykną, jak mi za podkładkę korka spustowego oleju 8zł zawołali. Ma ktoś namiar gdzie to zdobyć, ew ma na zbyciu 

"Wieczorami na ulicy szukam chętnych do.....zabawy w berka..."
Moje GT
Moje GT
Zmierzyć średnicę, długość, skok gwintu, sprawdzić klasę śruby i dobrać taką samą w sklepie metalowym
wykręciłeś już zerwaną część?

P11 Turbo Diesel Intercooler <-- klik
Nie, nie kupiłem i najlepiej nabyłbym ze dwie.
Zastanawia mnie tylko dlaczego na schemacie montażu rozrządu z książki "Naprawiam sam" prawa patrząc od strony rozrządu prowadnica jest montowana na jednej śrubie, drugi otwór jest pusty, a u mnie była zamontowana na 2 śrubach.
Przy okazji napinacz z P11.144 Sr20DE jest wymiennyz każdym Sr20
Bo z tego co doczytałem jest precyzyjniejszy, bo ma gęściej rozmieszczone zęby, tylko jak to się ma do pracy silnika 
Zastanawia mnie tylko dlaczego na schemacie montażu rozrządu z książki "Naprawiam sam" prawa patrząc od strony rozrządu prowadnica jest montowana na jednej śrubie, drugi otwór jest pusty, a u mnie była zamontowana na 2 śrubach.
Przy okazji napinacz z P11.144 Sr20DE jest wymiennyz każdym Sr20

Moje GT
Moje GT
Ja miałem napinacz w P11.144 SR20DE fabrycznie zamontowany z rzadkimi ząbkami, nowy wstawiałem z gęstymi ząbkami - Zuiko. Oba pasowały, nie wiem jak to było w P11.Arias pisze:Przy okazji napinacz z P11.144 Sr20DE jest wymiennyz każdym Sr20Bo z tego co doczytałem jest precyzyjniejszy, bo ma gęściej rozmieszczone zęby, tylko jak to się ma do pracy silnika
Tak tez się domyślałem, że są wymienne, tylko ciekaw jestem jaki jest pozytyw zastosowania tego "dokładniejszego".
Niedział co z moją śrubą, bo motor składam
Niedział co z moją śrubą, bo motor składam

Moje GT
Moje GT