[ Primera] Radziejowóz 20DE+T

Moderatorzy: Sajmooon, Ryba, janusz, Zielkq

Awatar użytkownika
radziejwwl
fanatyk nissana
Posty: 1544
Rejestracja: 2009-12-10, 18:09
Lokalizacja: Wołomin

Post autor: radziejwwl » 2013-02-06, 17:37

Tak mniej wiecej myslalem , to ktoredy pociagles te kable ?

A tak z braku laku zrobiłem :
Obrazek
Obrazek
Obrazek

ale szpan ;P

Awatar użytkownika
Rysiu83
fanatyk nissana
Posty: 2093
Rejestracja: 2009-12-09, 05:39
Lokalizacja: WWL

Post autor: Rysiu83 » 2013-02-06, 17:42

elektryczne? :-P :mrgreen:
Po kolei..N14 GA14DE,P10 SRi,P11GT SportLine ----> :)

Awatar użytkownika
radziejwwl
fanatyk nissana
Posty: 1544
Rejestracja: 2009-12-10, 18:09
Lokalizacja: Wołomin

Post autor: radziejwwl » 2013-02-06, 17:52

a po cholere mnie elektryczne lusterka ?:) wystarcza podgrzewane

Modzelitto
fanatyk nissana
Posty: 1447
Rejestracja: 2010-04-11, 22:08
Lokalizacja: Warszawa Włochy

Post autor: Modzelitto » 2013-02-06, 18:21

Udało Ci się wyciągnąć wkłady, czy kupowałeś na zaś?
QG15+

Awatar użytkownika
MichałB86
fanatyk nissana
Posty: 778
Rejestracja: 2009-12-17, 16:25
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: MichałB86 » 2013-02-06, 18:21

Modzelitto pisze:Udało Ci się wyciągnąć wkłady, czy kupowałeś na zaś?
wygląda że koledze się udało ;p. W poprzednim aucie wyciągałem i jest to dość łatwe :-P
radziejwwl pisze:a po cholere mnie elektryczne lusterka ?:) wystarcza podgrzewane
Elektryczne przydają się jak jeżdżą autem więcej niż 1 osoba. Podgrzewanie przydaje się bardzo często. Zwłaszcza w taką pogodę. ;-)

Awatar użytkownika
radziejwwl
fanatyk nissana
Posty: 1544
Rejestracja: 2009-12-10, 18:09
Lokalizacja: Wołomin

Post autor: radziejwwl » 2013-02-06, 18:40

Primera jezdze tylko i wylacznie ja :) Wkłady wyciągnąłem co prawda dałem ciała bo wyjmowałem je za pomoca suszarki czego nie polecam . Opalarka 5 sekund i wychodzi bez mrugniecia okiem , a wkładadnie to juz tylko deserek ;)

Radziejowa
stały bywalec
Posty: 138
Rejestracja: 2012-04-07, 20:08
Lokalizacja: Wołomin

Post autor: Radziejowa » 2013-02-06, 18:44

chyba zapomniałeś o mnie :P tylko lusterek nigdy nie przestawiałam :)

Awatar użytkownika
MichałB86
fanatyk nissana
Posty: 778
Rejestracja: 2009-12-17, 16:25
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: MichałB86 » 2013-02-06, 18:48

kasiunia357 pisze:chyba zapomniałeś o mnie :P tylko lusterek nigdy nie przestawiałam :)
To podgrzewanie się przyda :-P

Awatar użytkownika
Seba WWA
fanatyk nissana
Posty: 1131
Rejestracja: 2011-06-19, 11:23
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: Seba WWA » 2013-02-06, 21:13

a skąd masz wkłady bo mi właśnie padło podgrzewanie w prawym lusterku?
chyba się wybiorę do ciebie niedługo...
Była P11 SR20DE+

Awatar użytkownika
Rysiu83
fanatyk nissana
Posty: 2093
Rejestracja: 2009-12-09, 05:39
Lokalizacja: WWL

Post autor: Rysiu83 » 2013-02-06, 22:19

Zapewne Allegro.Też jeden uniwersalny kupiłem i wymieniałem bo nie grzało.
Po kolei..N14 GA14DE,P10 SRi,P11GT SportLine ----> :)

Awatar użytkownika
radziejwwl
fanatyk nissana
Posty: 1544
Rejestracja: 2009-12-10, 18:09
Lokalizacja: Wołomin

Post autor: radziejwwl » 2013-02-06, 22:59

Na alledrogo groszowe sprawy , a wpasc zawsze mozesz :D

Właśnie przywiozłem nowe gadzety do Primery i jeszcze inne leza u kuriera , ale o tym w nastepnym odcinku :D

Awatar użytkownika
Rysiu83
fanatyk nissana
Posty: 2093
Rejestracja: 2009-12-09, 05:39
Lokalizacja: WWL

Post autor: Rysiu83 » 2013-02-06, 23:27

Bardzo popieram :-)
Po kolei..N14 GA14DE,P10 SRi,P11GT SportLine ----> :)

Awatar użytkownika
radziejwwl
fanatyk nissana
Posty: 1544
Rejestracja: 2009-12-10, 18:09
Lokalizacja: Wołomin

Post autor: radziejwwl » 2013-02-21, 16:01

Obrazek

Kupiłem sobie kabelki , moze w weekend sobie przedluze w koncu z braku progresu :D

Awatar użytkownika
piotr100lica
doświadczony forumowicz
Posty: 226
Rejestracja: 2010-06-11, 23:36
Lokalizacja: warszawa

Post autor: piotr100lica » 2013-02-21, 16:28

Czyżby akumulator miał zamiar sie przenieść do bagażnika ?

Awatar użytkownika
MichałB86
fanatyk nissana
Posty: 778
Rejestracja: 2009-12-17, 16:25
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: MichałB86 » 2013-02-21, 17:02

piotr100lica pisze:Czyżby akumulator miał zamiar sie przenieść do bagażnika ?
Pewnie poleci na tył żeby dociążyć tył :mrgreen:

Awatar użytkownika
radziejwwl
fanatyk nissana
Posty: 1544
Rejestracja: 2009-12-10, 18:09
Lokalizacja: Wołomin

Post autor: radziejwwl » 2013-02-21, 18:03

Aku do bagaznika zeby razem ze skrzynia zawalał bagaznik i nie dalo nic sie do niego wlożyć :D

vixo
fanatyk nissana
Posty: 5349
Rejestracja: 2010-11-16, 21:13
Lokalizacja: EOP

Post autor: vixo » 2013-02-21, 18:27

radziejwwl, jaki kabel skąd wyczarowany :?: :D
W10 2.0SLX-sold
P10 2.0eGT-crash
P10 2.0eGT-race
P10 1.6SRI-sold
P10 2.0eGT-sold
P10 2.0LX-daily
P10 1.6 SRI-crash
N14 GTI-sold
G20-daily
W10 2.0-race
200sx s13-reborn
P10 eGT-daily

Awatar użytkownika
bombel
Administrator
Posty: 11213
Rejestracja: 2009-12-07, 12:43
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: bombel » 2013-02-21, 18:33

Niestety obawiam się, że za cienki kupiłeś

Awatar użytkownika
radziejwwl
fanatyk nissana
Posty: 1544
Rejestracja: 2009-12-10, 18:09
Lokalizacja: Wołomin

Post autor: radziejwwl » 2013-02-21, 18:36

bombel, 16mm2 spokojnie wystarczy troche robie w tej dziedzinie :D , a nie chce tez walic nie wiadomo ile miedzi do tego samochodu :D

vixo, j.w. z hurtowni a skad by indziej ;P

Awatar użytkownika
piotr100lica
doświadczony forumowicz
Posty: 226
Rejestracja: 2010-06-11, 23:36
Lokalizacja: warszawa

Post autor: piotr100lica » 2013-02-21, 18:47

A masę tez będziesz ciągnąć czy dajesz podwójnie ten kabel na + ?

Awatar użytkownika
radziejwwl
fanatyk nissana
Posty: 1544
Rejestracja: 2009-12-10, 18:09
Lokalizacja: Wołomin

Post autor: radziejwwl » 2013-02-21, 18:50

i plus i mase , inaczej bym kupił jeden grubszy i podwojnie sie nie bawił ;).

Awatar użytkownika
piotr100lica
doświadczony forumowicz
Posty: 226
Rejestracja: 2010-06-11, 23:36
Lokalizacja: warszawa

Post autor: piotr100lica » 2013-02-21, 18:54

To masy nie można było w bagażniku przykrecic ? Jest potrzeba obydwa ciągnąć ?

Awatar użytkownika
radziejwwl
fanatyk nissana
Posty: 1544
Rejestracja: 2009-12-10, 18:09
Lokalizacja: Wołomin

Post autor: radziejwwl » 2013-02-21, 19:02

Moim zdaniem lepiej pociągnąć do oryginalnego punktu , coby akumulator z osprzętem silnika był połączony miedzia a nie blachami . Mozna zrobić tak jak mówisz , ale ja wole położyć drugi kabel który mnie nie dużo kosztuje :)

Awatar użytkownika
piotr100lica
doświadczony forumowicz
Posty: 226
Rejestracja: 2010-06-11, 23:36
Lokalizacja: warszawa

Post autor: piotr100lica » 2013-02-21, 19:12

Dopytuje sie bo u siebie tez tak muszę zrobić.... Tylko będę musiał jakos mocowania pod aku wspawac z tylu, dajesz tez jakiś bezpiecznik po drodze ?

Awatar użytkownika
bombel
Administrator
Posty: 11213
Rejestracja: 2009-12-07, 12:43
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: bombel » 2013-02-21, 19:18

NA zdjęciach wydaje się cieniszy. Co do masy to mam w 3 rózne punkty pociągnięta w bagażniku :)

Awatar użytkownika
radziejwwl
fanatyk nissana
Posty: 1544
Rejestracja: 2009-12-10, 18:09
Lokalizacja: Wołomin

Post autor: radziejwwl » 2013-02-21, 19:21

To tylko przedłużenie podłączenia aku , więc bezpiecznik wydaje się być zbędny. Ja orginalną podstawke pod aku daje do bagażnika i już tylko jakos lepiej zabezpiecze.

Awatar użytkownika
bombel
Administrator
Posty: 11213
Rejestracja: 2009-12-07, 12:43
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: bombel » 2013-02-21, 19:23

Ja nie mam bezpiecznika. Został ten z fabrycznej wiązki, z którą pod maską łączy się kabel.

Awatar użytkownika
piotr100lica
doświadczony forumowicz
Posty: 226
Rejestracja: 2010-06-11, 23:36
Lokalizacja: warszawa

Post autor: piotr100lica » 2013-02-21, 19:50

Ja dla pewności chyba dam bezpiecznik zaraz koło aku.. ;-)

Awatar użytkownika
Szymeq
fanatyk nissana
Posty: 1989
Rejestracja: 2009-11-29, 19:47
Lokalizacja: Wawa Zachód
Kontakt:

Post autor: Szymeq » 2013-02-21, 21:00

piotr100lica pisze:Ja dla pewności chyba dam bezpiecznik zaraz koło aku.. ;-)
Jak najbardziej wskazane ... Nie daj boziu złapie zwarcie gdzieś , lub tfu..tfu przy dzwonku to bezpiecznik wyłapie a tak będzie spawareczka :mrgreen:
Z nissanem od 2005 roku :)

Awatar użytkownika
Pawel18PL
fanatyk nissana
Posty: 2514
Rejestracja: 2009-12-09, 07:22
Lokalizacja: ObywatelŚwiata

Post autor: Pawel18PL » 2013-02-22, 10:56

Też, nie mam bezpiecznika przy aku w bagaju :) Podstawkę dobrze przymocuj tylko bo blaszka tam cieniutka... Zastanawia mnie tylko po co Ci tak dużo kabla na mase skoro można wykorzystać ori masę :)
Do zabawy
SR20DE N/A+
SR20DE + SUPERCHARGER
SR20VE + jakieś dmuchanie
DailyCar
1.2 TSI
viewtopic.php?t=474 -> Odbudowa 100 nx

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zaprezentuj Swoje Nismo”