FORUM NISSAN ZONE Strona Główna
GłównaStrona główna RegulaminRegulamin FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: bombel
2013-01-20, 21:44
[ Primera] Radziejowóz 20DE+T
Autor Wiadomość
radziejwwl 
fanatyk nissana


Nr rejestracyjny: WWL
Model: P11 , 2.0DET Srebrny blond ;)

Wiek: 27
Dołączył: 10 Gru 2009
Posty: 1542
Skąd: Wołomin
Wysłany: 2013-02-06, 17:37   

Tak mniej wiecej myslalem , to ktoredy pociagles te kable ?

A tak z braku laku zrobiłem :




ale szpan ;P
_________________
http://nissanzone.pl/viewtopic.php?p=258066#258066 - Moja turbawka ;)
 
 
     
NissanManiak :)

Nr rejestacyjny: NZ rox
Skąd: nissanzone.pl
Model: Nissan


Rysiu83 
fanatyk nissana


Model: Z19DTH
Wiek: 34
Dołączył: 09 Gru 2009
Posty: 2113
Skąd: WWL
Wysłany: 2013-02-06, 17:42   

elektryczne? :-P :mrgreen:
_________________
Po kolei..N14 GA14DE,P10 SRi,P11GT SportLine ----> :)
 
     
radziejwwl 
fanatyk nissana


Nr rejestracyjny: WWL
Model: P11 , 2.0DET Srebrny blond ;)

Wiek: 27
Dołączył: 10 Gru 2009
Posty: 1542
Skąd: Wołomin
Wysłany: 2013-02-06, 17:52   

a po cholere mnie elektryczne lusterka ?:) wystarcza podgrzewane
_________________
http://nissanzone.pl/viewtopic.php?p=258066#258066 - Moja turbawka ;)
 
 
     
Modzelitto 
fanatyk nissana

Nr rejestracyjny: GS
Model: N16
Wiek: 29
Dołączył: 11 Kwi 2010
Posty: 1443
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-02-06, 18:21   

Udało Ci się wyciągnąć wkłady, czy kupowałeś na zaś?
_________________
QG15+
 
     
MichałB86 
fanatyk nissana


Model: Primera P11.144 SR20DE

Wiek: 31
Dołączył: 17 Gru 2009
Posty: 785
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-02-06, 18:21   

Modzelitto napisał/a:
Udało Ci się wyciągnąć wkłady, czy kupowałeś na zaś?


wygląda że koledze się udało ;p . W poprzednim aucie wyciągałem i jest to dość łatwe :-P

radziejwwl napisał/a:
a po cholere mnie elektryczne lusterka ?:) wystarcza podgrzewane


Elektryczne przydają się jak jeżdżą autem więcej niż 1 osoba. Podgrzewanie przydaje się bardzo często. Zwłaszcza w taką pogodę. ;-)
_________________
P11.144 SR20DE
 
     
radziejwwl 
fanatyk nissana


Nr rejestracyjny: WWL
Model: P11 , 2.0DET Srebrny blond ;)

Wiek: 27
Dołączył: 10 Gru 2009
Posty: 1542
Skąd: Wołomin
Wysłany: 2013-02-06, 18:40   

Primera jezdze tylko i wylacznie ja :) Wkłady wyciągnąłem co prawda dałem ciała bo wyjmowałem je za pomoca suszarki czego nie polecam . Opalarka 5 sekund i wychodzi bez mrugniecia okiem , a wkładadnie to juz tylko deserek ;)
_________________
http://nissanzone.pl/viewtopic.php?p=258066#258066 - Moja turbawka ;)
 
 
     
Radziejowa 
stały bywalec

Nr rejestracyjny: WWL
Model: biała K11
Wiek: 28
Dołączyła: 07 Kwi 2012
Posty: 138
Skąd: Wołomin
Wysłany: 2013-02-06, 18:44   

chyba zapomniałeś o mnie :P tylko lusterek nigdy nie przestawiałam :)
 
     
MichałB86 
fanatyk nissana


Model: Primera P11.144 SR20DE

Wiek: 31
Dołączył: 17 Gru 2009
Posty: 785
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-02-06, 18:48   

kasiunia357 napisał/a:
chyba zapomniałeś o mnie :P tylko lusterek nigdy nie przestawiałam :)


To podgrzewanie się przyda :-P
_________________
P11.144 SR20DE
 
     
Seba WWA 
Moderator Grupy


Nr rejestracyjny: WN
Model: 9-3SC By Hirsch
Wiek: 34
Dołączył: 19 Cze 2011
Posty: 1128
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-02-06, 21:13   

a skąd masz wkłady bo mi właśnie padło podgrzewanie w prawym lusterku?
chyba się wybiorę do ciebie niedługo...
_________________
Była P11 SR20DE+
 
     
NissanManiak :)

Nr rejestacyjny: NZ rox
Skąd: nissanzone.pl
Model: Nissan


Rysiu83 
fanatyk nissana


Model: Z19DTH
Wiek: 34
Dołączył: 09 Gru 2009
Posty: 2113
Skąd: WWL
Wysłany: 2013-02-06, 22:19   

Zapewne Allegro.Też jeden uniwersalny kupiłem i wymieniałem bo nie grzało.
_________________
Po kolei..N14 GA14DE,P10 SRi,P11GT SportLine ----> :)
 
     
radziejwwl 
fanatyk nissana


Nr rejestracyjny: WWL
Model: P11 , 2.0DET Srebrny blond ;)

Wiek: 27
Dołączył: 10 Gru 2009
Posty: 1542
Skąd: Wołomin
Wysłany: 2013-02-06, 22:59   

Na alledrogo groszowe sprawy , a wpasc zawsze mozesz :D

Właśnie przywiozłem nowe gadzety do Primery i jeszcze inne leza u kuriera , ale o tym w nastepnym odcinku :D
_________________
http://nissanzone.pl/viewtopic.php?p=258066#258066 - Moja turbawka ;)
 
 
     
Rysiu83 
fanatyk nissana


Model: Z19DTH
Wiek: 34
Dołączył: 09 Gru 2009
Posty: 2113
Skąd: WWL
Wysłany: 2013-02-06, 23:27   

Bardzo popieram :-)
_________________
Po kolei..N14 GA14DE,P10 SRi,P11GT SportLine ----> :)
 
     
radziejwwl 
fanatyk nissana


Nr rejestracyjny: WWL
Model: P11 , 2.0DET Srebrny blond ;)

Wiek: 27
Dołączył: 10 Gru 2009
Posty: 1542
Skąd: Wołomin
Wysłany: 2013-02-21, 16:01   



Kupiłem sobie kabelki , moze w weekend sobie przedluze w koncu z braku progresu :D
_________________
http://nissanzone.pl/viewtopic.php?p=258066#258066 - Moja turbawka ;)
 
 
     
piotr100lica 
doświadczony forumowicz


Model: sunny 2.0
Wiek: 36
Dołączył: 11 Cze 2010
Posty: 227
Skąd: warszawa
Wysłany: 2013-02-21, 16:28   

Czyżby akumulator miał zamiar sie przenieść do bagażnika ?
 
     
MichałB86 
fanatyk nissana


Model: Primera P11.144 SR20DE

Wiek: 31
Dołączył: 17 Gru 2009
Posty: 785
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-02-21, 17:02   

piotr100lica napisał/a:
Czyżby akumulator miał zamiar sie przenieść do bagażnika ?


Pewnie poleci na tył żeby dociążyć tył :mrgreen:
_________________
P11.144 SR20DE
 
     
radziejwwl 
fanatyk nissana


Nr rejestracyjny: WWL
Model: P11 , 2.0DET Srebrny blond ;)

Wiek: 27
Dołączył: 10 Gru 2009
Posty: 1542
Skąd: Wołomin
Wysłany: 2013-02-21, 18:03   

Aku do bagaznika zeby razem ze skrzynia zawalał bagaznik i nie dalo nic sie do niego wlożyć :D
_________________
http://nissanzone.pl/viewtopic.php?p=258066#258066 - Moja turbawka ;)
 
 
     
vixo 
fanatyk nissana

Model: P10eGT SR20DET
Wiek: 26
Dołączył: 16 Lis 2010
Posty: 5352
Skąd: EOP
Wysłany: 2013-02-21, 18:27   

radziejwwl, jaki kabel skąd wyczarowany :?: :D
_________________
W10 2.0SLX-sold
P10 2.0eGT-crash
P10 2.0eGT-race
P10 1.6SRI-sold
P10 2.0eGT-sold
P10 2.0LX-daily
P10 1.6 SRI-crash
N14 GTI-sold
G20-daily
W10 2.0-race
200sx s13-reborn
P10 eGT-daily
 
     
bombel 
Administrator
Skarbnik Stowarzyszenia


Model: IS300 SC
Wiek: 37
Dołączył: 07 Gru 2009
Posty: 11196
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-02-21, 18:33   

Niestety obawiam się, że za cienki kupiłeś
_________________
ILE KOSZTUJE TURBO??
 
     
NissanManiak :)

Nr rejestacyjny: NZ rox
Skąd: nissanzone.pl
Model: Nissan


radziejwwl 
fanatyk nissana


Nr rejestracyjny: WWL
Model: P11 , 2.0DET Srebrny blond ;)

Wiek: 27
Dołączył: 10 Gru 2009
Posty: 1542
Skąd: Wołomin
Wysłany: 2013-02-21, 18:36   

bombel, 16mm2 spokojnie wystarczy troche robie w tej dziedzinie :D , a nie chce tez walic nie wiadomo ile miedzi do tego samochodu :D

vixo, j.w. z hurtowni a skad by indziej ;P
_________________
http://nissanzone.pl/viewtopic.php?p=258066#258066 - Moja turbawka ;)
 
 
     
piotr100lica 
doświadczony forumowicz


Model: sunny 2.0
Wiek: 36
Dołączył: 11 Cze 2010
Posty: 227
Skąd: warszawa
Wysłany: 2013-02-21, 18:47   

A masę tez będziesz ciągnąć czy dajesz podwójnie ten kabel na + ?
 
     
radziejwwl 
fanatyk nissana


Nr rejestracyjny: WWL
Model: P11 , 2.0DET Srebrny blond ;)

Wiek: 27
Dołączył: 10 Gru 2009
Posty: 1542
Skąd: Wołomin
Wysłany: 2013-02-21, 18:50   

i plus i mase , inaczej bym kupił jeden grubszy i podwojnie sie nie bawił ;) .
_________________
http://nissanzone.pl/viewtopic.php?p=258066#258066 - Moja turbawka ;)
 
 
     
piotr100lica 
doświadczony forumowicz


Model: sunny 2.0
Wiek: 36
Dołączył: 11 Cze 2010
Posty: 227
Skąd: warszawa
Wysłany: 2013-02-21, 18:54   

To masy nie można było w bagażniku przykrecic ? Jest potrzeba obydwa ciągnąć ?
 
     
radziejwwl 
fanatyk nissana


Nr rejestracyjny: WWL
Model: P11 , 2.0DET Srebrny blond ;)

Wiek: 27
Dołączył: 10 Gru 2009
Posty: 1542
Skąd: Wołomin
Wysłany: 2013-02-21, 19:02   

Moim zdaniem lepiej pociągnąć do oryginalnego punktu , coby akumulator z osprzętem silnika był połączony miedzia a nie blachami . Mozna zrobić tak jak mówisz , ale ja wole położyć drugi kabel który mnie nie dużo kosztuje :)
_________________
http://nissanzone.pl/viewtopic.php?p=258066#258066 - Moja turbawka ;)
 
 
     
piotr100lica 
doświadczony forumowicz


Model: sunny 2.0
Wiek: 36
Dołączył: 11 Cze 2010
Posty: 227
Skąd: warszawa
Wysłany: 2013-02-21, 19:12   

Dopytuje sie bo u siebie tez tak muszę zrobić.... Tylko będę musiał jakos mocowania pod aku wspawac z tylu, dajesz tez jakiś bezpiecznik po drodze ?
 
     
bombel 
Administrator
Skarbnik Stowarzyszenia


Model: IS300 SC
Wiek: 37
Dołączył: 07 Gru 2009
Posty: 11196
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-02-21, 19:18   

NA zdjęciach wydaje się cieniszy. Co do masy to mam w 3 rózne punkty pociągnięta w bagażniku :)
_________________
ILE KOSZTUJE TURBO??
 
     
radziejwwl 
fanatyk nissana


Nr rejestracyjny: WWL
Model: P11 , 2.0DET Srebrny blond ;)

Wiek: 27
Dołączył: 10 Gru 2009
Posty: 1542
Skąd: Wołomin
Wysłany: 2013-02-21, 19:21   

To tylko przedłużenie podłączenia aku , więc bezpiecznik wydaje się być zbędny. Ja orginalną podstawke pod aku daje do bagażnika i już tylko jakos lepiej zabezpiecze.
_________________
http://nissanzone.pl/viewtopic.php?p=258066#258066 - Moja turbawka ;)
 
 
     
bombel 
Administrator
Skarbnik Stowarzyszenia


Model: IS300 SC
Wiek: 37
Dołączył: 07 Gru 2009
Posty: 11196
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-02-21, 19:23   

Ja nie mam bezpiecznika. Został ten z fabrycznej wiązki, z którą pod maską łączy się kabel.
_________________
ILE KOSZTUJE TURBO??
 
     
NissanManiak :)

Nr rejestacyjny: NZ rox
Skąd: nissanzone.pl
Model: Nissan


piotr100lica 
doświadczony forumowicz


Model: sunny 2.0
Wiek: 36
Dołączył: 11 Cze 2010
Posty: 227
Skąd: warszawa
Wysłany: 2013-02-21, 19:50   

Ja dla pewności chyba dam bezpiecznik zaraz koło aku.. ;-)
 
     
Szymeq 
fanatyk nissana
- troche Śkoda -


Nr rejestracyjny: WZ
Model: Rapid & Fabia & Poldek

Wiek: 41
Dołączył: 29 Lis 2009
Posty: 2086
Skąd: Wawa Zachód
Wysłany: 2013-02-21, 21:00   

piotr100lica napisał/a:
Ja dla pewności chyba dam bezpiecznik zaraz koło aku.. ;-)

Jak najbardziej wskazane ... Nie daj boziu złapie zwarcie gdzieś , lub tfu..tfu przy dzwonku to bezpiecznik wyłapie a tak będzie spawareczka :mrgreen:
_________________
Z nissanem od 2005 roku :)
 
 
     
Pawel18PL 
Moderator


Model: 100nx gti
Wiek: 29
Dołączył: 09 Gru 2009
Posty: 2502
Skąd: ObywatelŚwiata
Wysłany: 2013-02-22, 10:56   

Też, nie mam bezpiecznika przy aku w bagaju :) Podstawkę dobrze przymocuj tylko bo blaszka tam cieniutka... Zastanawia mnie tylko po co Ci tak dużo kabla na mase skoro można wykorzystać ori masę :)
_________________
Do zabawy
SR20DE N/A+
SR20DE + SUPERCHARGER
SR20VE + jakieś dmuchanie
DailyCar
1.2 TSI
http://nissanzone.pl/viewtopic.php?t=474 -> Odbudowa 100 nx
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych


Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group

 Partnerzy  i Sponsorzy
Części zamienne w iParts.pl

W sprawach wymiany banerami, współpracy i reklamy pisz na kontakt@nissanzone.pl
Strona wygenerowana w 0.08 sekundy. Zapytań do SQL: 21