jak jest z kompatybilnością daszków przeciwsłonecznych w p11/wp11, a p/wp11.144? Na logike obstawiałbym, że takiej 'drobnej' cześci nie chciałoby im się zbytnio zmieniać pod względem wymiarów, ale może jednak?

Pozdrawiam
Moderatorzy: Sajmooon, janusz, Zielkq, Maniek-ol
W sumie najbardziej logiczne rozwiązanie. Oczywiście w mojej lampka musi być w połowie wysokości dachu, także więcej zabawy, ale pomyślimy.janusz pisze:Podświetlenie wpięte równolegle do tego tego co jest koło lusterka wstecznego.
Nie krępuj się, będę mógł wtedy korzystać z Twojego doświadczenia w tej materiijanusz pisze:Swoją drogą sam o tym też myślałem.
A nie masz tych lampek zaraz nad lusterkiem wstecznym, włączanych przyciskami?Zielkq pisze:Oczywiście w mojej lampka musi być w połowie wysokości dachu
Ja w P11.144 nie mam podświetlenia lusterka w daszku pasażera. Ciekawe od czego to zależy czy były montowane czy nie. Ale coś mi się zdaje, że jakbym założył, to byłby to jeden z modów, który moja ładniejsza połowa od razu by zauważyła i doceniłaWiooreck pisze:Z tego co ja przymierzałem są takie same. Aczkolwiek p11 po lifcie miały podświetlane i większe lusterko w daszku pasażera. Ja też sądziłem, że takie "błachostki" jak wtyczki od wiązki nie będą się różnić, a jednak niektóre się różnią
Wyposażenie dodatkowe, ale jednak kierowca jako "kierowca" nie korzysta z tegoZielkq pisze:Jednak w .144 znacznie częściej występowało
To tak samo, jak w p11, była wersja SE, dużo egzemplarzy poszło na skandynawię, sporo po Wielkiej Brytanii jeździło, też miały wycieraczki na lampach, wycieraczki na tylnych szybach (mowa o sedanie), skórzane fotele i podgrzewane (takie jak ja mam, właśnie zrobiony przeszczep od SE) i parę innych bajeranckich dodatkówjanusz pisze:A i raz trafiłem P10 wersja duńska - podgrzewane fotele, wycieraczki na lampach, skrzynia manual i do tego tempomat
Z anglika już dorwałem daszek, brakuje mi tylko z wersji europejskiej. Projekt zakłada, że będą dwa lusterka i dwa podświetlane. Najwyżej w przyszłości wykorzystam ten od kierowcy jako miejsce na wyświetlacz.Wiooreck pisze:Wyposażenie dodatkowe, ale jednak kierowca jako "kierowca" nie korzysta z tegoZielkq pisze:Jednak w .144 znacznie częściej występowało, ale zawsze można zamontować takie od anglika
Macie może gdzieś rozpiskę wyposażenia dodatkowego? Tylko proszę nie odsyłajcie mnie do tematu "wyposażenie primery" na NKP, bo z niego w sumie mało wynika - wypisywane są tylko te największe różnice wyposażeniowe, a o tych małych cisza... Albo inaczej, są gdzieś dostępne zagraniczne instrukcje (ale nie japońskiej wersji i nie G20)? W internecie pełno "service manual", a nie "owners manual"... (nasza polska jest dość ograniczona, ot chociażby wycieraczek na reflektorach nie uznajeWiooreck pisze:To tak samo, jak w p11, była wersja SE, dużo egzemplarzy poszło na skandynawię, sporo po Wielkiej Brytanii jeździło, też miały wycieraczki na lampach, wycieraczki na tylnych szybach (mowa o sedanie), skórzane fotele i podgrzewane (takie jak ja mam, właśnie zrobiony przeszczep od SE) i parę innych bajeranckich dodatkówjanusz pisze:A i raz trafiłem P10 wersja duńska - podgrzewane fotele, wycieraczki na lampach, skrzynia manual i do tego tempomat
Nie podpinałem się też pod posiadaną lampkę, do której de facto byłoby najbliżej ze względów ilości prac potrzebnych na wykonanie - nie bardzo wiem, którędy leci do niej kabel, bawić się w szukanie też za bardzo nie chciałem bo skończyłoby się na demontażu całej podsufitki... Nie ciągnąłem też kabli dachem, bo bez ściągania podsufitki mało poręczne to by było, a i mogłyby się obijać powodując w jakiś sposób hałas. Co więcej, w mojej gotowej instalacji nie było...janusz pisze:Podświetlenie wpięte równolegle do tego tego co jest koło lusterka wstecznego.